-
a ja molim moderatora da ovo ključsa. nema smisla. ispada da sam ja pala s marsa i očekujem da razrednik bude mom djetetu mama i 14-orici njihovih kolega. i još nemam razumjevanja da ste svi vi samo ljudi. i još bi da taj netko ne dopusti sebi da nema pojma što mu se dešava sa đacima kao ljudima, a ako je doma 6 mjeseci od 10 koliko traje šlk. godina, nema pojma, to je činjenica.
iskustveno - imala sam 4 razrednice u srednjoj školi. sve divne žene, sve se opravdano mijenjale (porodiljni jedan za drugim). u drugom polugodištu 4. razreda vratila se ona iz prvog. njezinoi razredništvo se svelo na pravdanje sati i dva roditeljska. a razred pun tinejđerki nit je znala , niti imala vremena upoznati, a mnoge stvari bi bile drugačije da je, u to sam sigurna, u detalje neću. a tako se situacija ne bi trebala razvijati.
jasno je meni da je to samo posao vama i da je razredništvo velikim dijelom birokracija. ali zar stvarno ne postoje u ovoj državi ljudi koji to rade jer im je stalo do te djece, jer to vole i jer žele dati maksimum od sebe? ispada iz ovog što čitam da ne.
Ne trebam ih voljeti, ne trebam ni ginuti ni izgarati za njih.Trebam samo biti pošten, korektan, odgovoran i empatičan nastavnik koji radi svoj posao.
i na kraju, ako i kažem da je tako, svejedno trebaš biti PRISUTNA da bi mogla sve ovo što si nabrojala. dotična profesorica koja mene/nas opati to uglavnom nije već 4 godine.
u svakom slučaju, ja sam dobila sve odgovore koji su me zanimali, i one koji nisu (što je isto u redu) i ne vidim smisla ovoj temi dalje. over and out.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma