Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Product placement - reklamiranje pod krinkom

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Product placement - reklamiranje pod krinkom

Evo baš sam pogledao dnevnik, "aktivnost" koju prakticiram ~2x mjesečno. Otprilike toliko često gledam i ostale vrste programa na telki. Da sve TV kuće sutra izgore trebalo bi mi oko dva tjedna da skužim da se nešto dogodilo.

Kad tamo, "prilog" o depresiji. Čim je krenulo, kažem ukućanima, "gle reklama big farme!" Te ima depresije 'vake i 'nake, te djeca, te narkomani, te radni ljudi ... wtf... kad na kraju u krupnom planu xanax i ostali dokazano nekorisni lijekovi u krupnom planu i laaagani švenk tako da ih ni slučajno netko ne bi propustio vidjeti.

Mislim, hellooouuu, u ovoj zemlji je ilegalno reklamirati lijekove!

I za to smeće od HTV-a koje pribjegava najnižem od najjadnijeg prljavog product placementa ... ljudi plaćaju pretplatu

Jadno.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam gledala, ali to je valjda bio "dokumentarni" dio priloga.
    A tako i tako, onima koji plaćaju tv pretplatu tako nešto i treba, da ih "digne" kada vide za šta daju lovu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bi li bio tako drag da mi linkaš neku studiju kojom je dokazana neučinkovitostog spomenutog i sličnih lijekova?

A o product placementu pouzdano znam da su brinuli u jednoj drugoj TV kući, tijekom jednog reality showa, ali su se našli u zakonskom i praktičnom vakuumu.
    Teško regulirati, a u praksi teško izvesti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eh, kad bih ja pisao što me sve nervira na teveju, svaki dan bih imao parem tri posta samo o tome. Od product placementa do apsolutnih nebuloza koje izjavljuju u reklamama za OTC liijekove i nrp šampone i sredstva za čišćenje.

(svojedobno sam ovdje otvorio topic u kojem sam imao namjeru iznositi nebuloze s tv reklama, pa su mi moderatori i ostali objasnili da je to glupa tema)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mujice, trebam te tamo negdje gdje se prica o cijepivima.

(Ne gledam TV pa nemam sto reci o reklamama, osim da znam da se ovdje lijekovi reklamiraju k'o WC papir, pelene i ulosci.)

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vec su prosli mjesec platili 2 kazne za istu stvar. Prvi put su intervjuirali lika u sponzorskoj majici (pivo), a drugi put ne znam. Prijavi vijecu za elektronske medije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Bi li bio tako drag da mi linkaš neku studiju kojom je dokazana neučinkovitostog spomenutog i sličnih lijekova?
    Vjerojatno te zanima obzirom na neko specifično stanje o kojem ne želiš razgovarati na forumu pa te za xanax upućujem na google gdje ćeš staviti "benzodiazepine cause depression" + stanje koje te zanima i voila - hrpa članaka. Depresija je javno priznata nuspojava.

O koristi antidepresiva općenito vidi http://www.plosmedicine.org/article/...l.pmed.0050045

Nisu neko cvijeće, a opet jako dobro "idu". Očito je posustala prodaja pa se Hrvate trebalo podsjetiti na njih u dnevniku.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mene nerviraju nebulozne reklame za lijekove kojom se obmanjuje javnost čak toliko da nekom neupućenom odnosno onom kojem je reklama osnovni izvor informacija može i naštetiti zdravlju. mislim da lijekove ne bi trebalo reklamirati jer lijek ti treba ili netreba, bez obzira na reklamu ako ga moraš piti kupit ćeš ga ili ćeš pitati tetu u ljekarni što imate protiv toga i toga. ja bi zabranila reklamiranje lijekova.

a kako su reklame za lijekove zabranjene kad se redovito reklamiraju maxflu, one za iskašljavanje i ostalo?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Davore, hvala!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene pak očajno nerviraju reklame za "prirodna sredstva za potenciju" ilitiga "muško zdravlje" kako su u jednoj od takvih reklama naveli.
    U zadnje vrijeme takvih reklama ima ko u priči. Očito uz depresiju Hrvati imaju problema i s potencijom pa ih treba šopati s kojekakvim smećem.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Mene pak očajno nerviraju reklame za "prirodna sredstva za potenciju" ilitiga "muško zdravlje" kako su u jednoj od takvih reklama naveli.
    U zadnje vrijeme takvih reklama ima ko u priči. Očito uz depresiju Hrvati imaju problema i s potencijom pa ih treba šopati s kojekakvim smećem.
    joj, i mene.

i reklame za ljekovite gljive.

a sve one astrologije i mišaki po raznim tv programima su čisti kriminal.
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.10.2012. at 22:58

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene zivcira tv program. pa i 24kitchen jer pola zacina nemrem nabaviti tu.
    pretplatu moram placati pa sam se s time pomirila i vise se ne zivciram.
    prestala sam gledati tv program, pa se opet ne zivciram.

da gledam, vjerojatno bi bila odlican kandidat za neki pripravak-lijek ili barem gatanje iz telefonske slusalice do kada cu se zivcirati.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 11.10.2012. at 00:09

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svakog nešto nervira, ali čemu ovaj topic? da svi vide tko je faca koja 2xmjesečno gleda tv?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene pak živcira kad netko bubeta bezveze
    daleko da zagovaram xanax
    isto mislim da se kod nas on i slični ljekovi previše prepisuju
    ali reći za njega da je neučinkovit je nebuloza
    xanax je anksiolitik
    znači služi za smirenje straha, napetosti, tjeskobe....
    i kao takav je učinkovit
    njegove nuspojave, razvoj ovisnosti kod dugotrajne upotrebe su nešto sasvim drugo
    ali da je dokazano nekorisan nije istina

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne uzimam xanax nego jedan drugi antidepresiv nakon godina provedenih pod paničnim napadima kad mi je i odlazak do najbližeg dućana bio ravan letu na mjesec. I žao mi je ko psu da mi lijek nisu propisali i ranije jer bi uštedila sebi par godina doslovnog vegetiranja.
    Stoga bih molila one koji nisu prošli nešto slično da se malo suzdrže i ne pišu o onome što nisu iskusili.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 11.10.2012. at 02:15

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je super smiješno kada sam vidjela da nekakav lijek ili dodatak prehrani, mast, koji da ne kažem sad što... reklamira neki čičica u doktorskoj kuti. Ko Einstein. Valjda su skužili da više nisu fora hostesa tete pa su ubacili mudru, sivu glavu.
    Ja te reklame apsolutno, ali apsolutno ne doživljavam.
    Ni one za čišćenje, banke, aute... sto puta skužim da sam taj tren odgledala reklamu, a da pojma nemam o čemu je.
    Osim šovinističke. Baš imam neku žicu koju dirnu u prvoj sekundi emitiranja.
    Tako mi je odvratna ona neka za potenciju. Susjeda Mira (35) s trećeg kata se stalno dere na djecu, susjeda Kata (42) je isto stalno nad*ana, dok, susjeda Ana (37) (karikiram) je uvijek super raspoložena! Zašto? Zato što njezin muž pije taj neki potencio lijek. Ma daj! Sve neraspoložene žene su zapravo neiz*e*ane krave. Meni je to OD-VRAT-NO!!!
    Da se razumijemo, tv gledam skoro k'o Davor, eventualno noću dok peglam.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 11.10.2012. at 03:01

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    svakog nešto nervira, ali čemu ovaj topic? da svi vide tko je faca koja 2xmjesečno gleda tv?
    product placement at it's best

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    a kako su reklame za lijekove zabranjene kad se redovito reklamiraju maxflu, one za iskašljavanje i ostalo?
    Zabranjeno je reklamirati lijekove koji idu na recept.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Zabranjeno je reklamirati lijekove koji idu na recept.
    x

Mogu se reklamirati lijekovi koji su u slobodnoj prodaji. Također, lijekovi koji idu na recept ne bi smjeli biti na vidljivom mjestu, što se još često može vidjeti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ...xanax je anksiolitik
    znači služi za smirenje straha, napetosti, tjeskobe....
    i kao takav je učinkovit...
    ...i istaknut je u "prilogu" o depresiji, a izaziva depresiju. Zanimljivo. Znaš ono, kruške ≠ jabuke.
    Rekao bih da nam medicinari uskoro neće trebati. Lijekove će nam "propisivati" na dnevniku.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve se ja slažem
    da se to ne smije reklamirati
    da se previše piše i gdje treba i gdje ne treba
    i da može produbiti depresiju (neće je baš izazvati kod nekoga tko je već nema, a daje se i kod depresija jer će često uz depresiju vezana i anksioznosti, i da on otkloni tu anksioznu komponentu dok antidepresiv "ne uhvati", za prve rezulatate antidepresiva treba koji tjedan)
    ali se ne slažem sa izjavom da je "dokazano nekorisan"

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku

Nisam tolika faca, ali ako MD ne upali TV uopće se ne sjetim upaliti ga. Trenutno pali TV oko ponoći kad kreću Mućke.

Btw, antidepresivi i lijekovi za potenciju su na vrhu ljestvice najčešće korištenih lijekova.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Btw, antidepresivi i lijekovi za potenciju su na vrhu ljestvice najčešće korištenih lijekova.
    Je, pak jedno s drugim ide ruku pod ruku.

Čovjeku koji je u depresiji nije do seksa.

A onaj koji ima problema s potencijom je zbog toga depresivan.

Logično. Bilo bi čudno da su jedni na vrhu, a drugi na dnu.....

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=Mojca;2244519Trenutno pali TV oko ponoći kad kreću Mućke..[/QUOTE]

Gotove su Mućke Evo mene opet u depri :D

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...dok antidepresiv "ne uhvati"...
    A što to? Ispada da su antidepresivi 75% učinkoviti, potpuno jednako kao i placebo.
    Popularno o tome piše ovdje: http://www.thedailybeast.com/newswee...pressants.html
    Malo manje popularno ovdje: http://www.plosmedicine.org/article/...l.pmed.0050045
    "when unpublished trial data are included, the benefit falls below accepted criteria for clinical significance"

Dakle, što će to točno antidepresivi uhvatiti? Maglu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sve se ja slažem
    da se to ne smije reklamirati
    da se previše piše i gdje treba i gdje ne treba
    i da može produbiti depresiju (neće je baš izazvati kod nekoga tko je već nema, a daje se i kod depresija jer će često uz depresiju vezana i anksioznosti, i da on otkloni tu anksioznu komponentu dok antidepresiv "ne uhvati", za prve rezulatate antidepresiva treba koji tjedan)
    ali se ne slažem sa izjavom da je "dokazano nekorisan"
    Potpis.
    Antidepresive same po sebi ne bih komentirala, jer vidim da ovdje ima i više nego dovoljno stručnjaka za farmakoterapiju ali bih komentirala nešto u navedenom prilogu što me jako zasmetalo, a što nisam primijetila da je netko tu spomenuo. Bio je to sam tekst priloga. Otprilike u smislu: psihijatara je premalo, nisu dostupni ljudima u depresiji ni onima kojima je pomoć potrebna, pa dok se ne odobre psihijatri u domovima zdravlja, ne preostaje drugo nego lijekovi (i tu kamera snima kutijice sa Xanaxom i ostalim).
    Dakle, osim što Xanax nije antidepresiv (a što je već ovdje rečeno), kraj priloga implicirao je da lijekovi mogu uspješno nadomjestiti pomoć stručnjaka-specijalista. I ne samo to, nego da je dovoljno doći u apoteku i kupiti ih, kao multivitaminske preparate

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A meni je zasmetalo (a možda sam samo preosjetljiva na tu temu) što se u cijelom prilogu ljude oboljele od depresije naziva depresivni, što ovako, tvorbeno, ima smisla, ali u razgovornom jeziku riječ depresivni ima konotaciju neraspoložene, mrzovoljne osobe, a ne bolesne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    ...kraj priloga implicirao je da lijekovi mogu uspješno nadomjestiti pomoć stručnjaka-specijalista...
    BINGO! Prva uspješna sabotaža medicinara od strane farme dogodila se kada su srednjoškolci zaposleni preko nečega poput student servisa u engleskoj lifrali tamiflu, a smiješni liječnici nisu ni zucnuli da to nije u redu. Još godina dvije ...

To me podsjeća na slično unisono afirmativno ponašanje medicinara kada je uvođen Mrsićev zakon o robovskoj zloupotrebi završenih studenata, jer kao medicinari to ionako moraju odraditi kroz stažiranje pa zašto ne bi i ostali. Kad ono, u paketu se zateklo i potpuno iščeznuće staža od strane HZZO-a Tko pod drugim ...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne hvata maglu
    oprosti, naučila sam u svakodnevnom radu pojednostaviti objašnjenje
    pod "da uhvati" mislila da sam da se pokaže djelovanje lijeka u potpunosti
    neki lijekovi djeluju praktički trenutačno kada se unesu
    nekima treba 30 min, 60 min....
    neki imaju takav mehanizam djelovanja da se njihov efekt ne vidi nakon prve primjene
    već treba određeno vrijeme da se razvije u potpunosti
    takvi su antidepresivi

to sam mislila, oprosti što sam te pojednostavljivanjem dovela u zabludu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znači onih 75% učinkovitosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I neki lijekovi za astmu (osim ventolina, koji je učinkovit odmah nakon primjene, stila analgetici), "ulove" nakon tipa 2 tjedna - flixotide, singulair, to je poznato djelovanje, nije placebo. Ja to, u biti ne kužim - ovu tvrdnju da je xanax placebo. Kužim tvrdnje u placebo djelovanje ove alter-plejade, to da .

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam primijetio da je netko rekao da je xanax placebo i za razliku od antidepresiva koji isto tako nisu placebo i za koje se zna da nisu učinkovitiji od placeba, xanax nije antidepresiv. Jednostavno se zatekao u product placement prilogu u dnevniku HTV-a.

Alternativci se po pitanju antidepresiva nemaju čega sramiti - što god stavili na tržište bit će barem 75% učinkovito, a to nije loše. Theba samo malo vremena da uhvati

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Davore, jesu li po tebi svi lijekovi za psihijatrijske poremecaje neucinkoviti i bespotrebni?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne, zašto pitaš?

Osobno smatram da se u slučaju predmetnog "priloga" radi o sjajnom primjeru product placement-a koji ugrožava odnos povjerenja između liječnika i pacijenta. Ne kužim u kojem trenutku su liječnici postali pobornici ostajanja bez posla i potpune predaje svih ovlasti farmaceutima. A fakat nemam ništa s tim.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim u kojem trenutku su liječnici postali pobornici ostajanja bez posla i potpune predaje svih ovlasti farmaceutima. A fakat nemam ništa s tim.
    Sjetih se jedne recenice iz filma Marketing of Madness kad kaze da su se zapravo psihijatri osjecali manje vrijedni kao lijecnici jer nisu mogli propisivat lijekove. Farmacetuska industrija im je zapravo dala snagu.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, zašto pitaš?
    Tvoja retorika ostavlja takav dojam. Ne znam kolika je točno klinička učinkovitost xanaxa, ali uvjeravam te da ista ni kod jednog lijeka nije 100%. Ni blizu.
    Isto tako, ne postoji lijek bez nuspojava. Jednostavno ne postoji. Deal with it.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1463502/

Kad se već nabacujemo linkovima.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoja retorika ostavlja takav dojam. Ne znam kolika je točno klinička učinkovitost xanaxa, ali uvjeravam te da ista ni kod jednog lijeka nije 100%. Ni blizu.
    Isto tako, ne postoji lijek bez nuspojava. Jednostavno ne postoji. Deal with it.
    ovo je točno. ali ne samo po zdravoj logici stvari. prijatelj nam je farmaceut, a i pracenje amrickih farmaceutskih kuca mi je dio posla zadnjih par godina. ima svega doista, ali ovo stoji.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dok me nitko ne sili to piti i ne uskraćuje mi informaciju koju tražim kao i prirodne i alternativne izbore pod krinkom brige za zdravlje, fine by me.

Čudno mi je samo kako se i na ovom topicu redovi zbijaju oko sasvim pogrešnih razloga. Prilog u dnevniku je bio odličan primjer product placementa i to za proizvode koje je zakonom zabranjeno reklamirati. Sadržaj priloga je bio sramota za sve liječnike, uključujući anesteziologe, čak i čistaćice. Google trenslate bi napravio bolji prilog, nešto prejadno. I sada se redovi zbijaju u korist "lijekova" koji nemaju učinka na stanje iz predmetnog priloga.

Uz uspješno parkiranje ovakvog marketing bez odlučne reakcije struke neće proći dugo i kompletna medicinska struka, osim farmaceuta, postat će zastarjela. HZZO je već uskratila stažiranje mladim medicinarima. Najednom je otkrivena korupcija na faksu. Što je slijedeće? Zatvaranje medicinskih ustanova? Tužbe za lošu praksu?

Moja struka je preživjela loša vremena tako što su ljudi prihvaćali kojekakve poslove, jer su znali raditi kojekakve poslove.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •