mislim da je to zato jer ti ljudi to jednostavno ne znaju. ne znaju se ponašati drukčije. ne znaju se promijeniti.
u životu, mislim da je najteže mijenjati sebe. svi se mi uljuljkamo u određene, poznate obrasce i tako živimo...
živimo...više životarimo i guramo ono što nam je jedino poznato.
ljudi kao da se boje promjena...misleći da će svaka donijeti gore nego što je sada.
a nije tako.
nije teško mijenjati se kad i sam uviđaš da bi trebao. to je taj prvi najteži korak. al kad ne vidiš...ne vidiš. a najčešće kriviš druge, jer ne vidiš.
govorim iz cipela osobe koja je zaista imala traumatično i nimalo klasično djetinjstvo, tako da niti ne spadam u grupaciju kojoj si postavila pitanje.
ali, možda baš zbog tog iskustva imam šta i reći...
mene su moje traume formirale kao ličnost, jer sam život prihvatila kao takav...da mi je svaki dan novi u kojem ću naučiti nešto novo i truditi se postati bolja i kvalitetnija...
i to ću raditi zauvijek.
mislim da je ključ brojnih frustracija kod odnosa roditelj-dijete u tome što roditelji nisu skloni preuzeti svoju odgovornost za neke stvari koje su djeci svijesno ili nesvjesno napravili.
a to nije dobro, jer se čitav teret automatski prebacuje na leđa djeteta koje se kao dijete s time nije znalo nositi, i koje se i kako se pokazuje...i kao odrasla osoba teško uči nositi s istom tom odgovornošću, odn. neodgovornošću...
ajme al sam se raspisalaaaaa