Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Bez brige, od tipfelera nitko od nas neće imati traume... (šalamala).

A sad ozbiljno - Ifigenija, točno je to što si rekla za zdjelu punu ljubavi. Ali što ako nema, ako nije bilo, ako se nije moglo??? Neki ljudi jednostavno nisu imali sreće s roditeljima. Nose ožiljke, ali i svijest o tome što ne treba činiti. Ja iskreno vjerujem da su takvi bolji roditelji svojoj djeci od prosječne populacije.
Neki jesu, neki nisu, neki koji su primili puno ljubavi su zaključili, kao mačke, da su oni kraljevi svemira i da se svi njima trebaju klanjati, drugi hoće takvu istu ljubav dati drugima... Nekima je u kostima što da rade jer su to dobili, neki jer nisu dobili, svega sam vidjela u svom kratkom životu...

Ali, kad razmišljam o svim tim kaosima u kojima ljudi žive i odgajaju djecu (mislim na odnose u nuklearnoj i proširenoj obitelji) vjerujem da je užasno važno da se netko sabere i da taj, ako i ima ludila okolo, bude povezan s djetetom i bude tumač i zastupnik djeteta, ne znam kako da to kažem. Npr. bila je ta žena u čijoj obitelji je bilo bolesti i ludila svih vrsta, ali njezina snaga, sabranost, svijest o tome što ide, a što ne ide je očuvala djecu usred muževe bolesti, izbjeglištva, siromaštva, posebnih potreba u obitelji, ma da ne povjeruješ što jedna žena prebaci preko ramena i sačuva dostojanstvo, ljepotu, snagu... ono Juul i svi skupa bi se trebali doć poklonit pred njom i slikat je za naslovnicu. Nit škole, nit obitelji, nit novca, ma ništa, al sjajna žena.

Naravno, njezina djeca će imati zla za pamtiti i ogorčenosti i tuge, ali i ljubavi i topline koja će ih, ako išta, izvući iz svega toga.