Dakle, suprug i ja oboje radimo u centru grada a živimo u rubnom kvartu. Javnim prijevozom...dosta vremena nam odlazi na put. Klince (2 i skoro 6 godina) ostavimo u vrtiću oko 6.45-6.50, jurimo na prvi vlak za centar, odmah po završetku radnog vremena (što je vrlo nezgodno...) jurimo na prvi vlak prema doma i dolazimo po klince oko 16.45.
Danas smo u obje grupe dobili upozorenje kako su djeca jučer ostala 10 minuta (?!) preko 10 sati i kako to nije dozvoljeno i nije dobro za njih da tako dugo ostaju u vrtiću (slažem se, ali nemamo izbora) i ako se to bude ponavljalo kako oni to moraju prijaviti. Susjeda me upozorila kako je imala isti slučaj i njoj su proširili kako po službenoj dužnosti moraju prijaviti socijalnoj službi, jer je to u domeni "zanemarivanja".
Što sad, ako mi pobjegne vlak ili mi se slučajno neki sastanak oduži da računam kako će mi nakalamiti socijalnu službu? Jel netko upoznat sa ovakvim slučajevima?

Naravno kako smo i sami daleko od zadovljnog trenutnom situacijom, sreća u svemu je što su oboje super u vrtiću, on ima dodatne sportske aktivnosti, ona je odlično adaptirana i šefica u grupi, tako da je bar s te strane sve u redu.