Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Kakvog su zdravlja vaša IVF djeca?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Kakvog su zdravlja vaša IVF djeca?

Možda sam postavila neukusno pitanje, ali i sama sam pred IVF postupak. Do prije dva dana jedva sam iščekivala početak postupka, no slučajno sam naletjela na razne članke gdje su istraživanja pokazala da IVF i ICSI djeca imaju veće šanse za razna obolijevanja, kako u mlađoj tako i u starijoj dobi. Počela sam brinuti i razmišljati o daljnjim prirodnim pokušajima, jer naša dijagnoza i nije tako teška, nešto je smanjena pokretljivost spermija. Inače , pokušavamo nekih 1,5 god, i imali smo 4 AIH - bez uspjeha. Nekako su me ti članci malo spustili na zemlju i uvidjela sam da ti postupci i nisu tako bajni kao što sam si zamišljala. Zato, vaša pozitivna iskustva zaista bi mi pomogla da učvrste naš prvotni naum, tj. IVF...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

jako često bolesna u 3 godine smo bili 2 puta kod dr zbog viroze....idem s foruma malo da ohladim mozak da nebih rekla nesto i zaradila ban odmah
    Posljednje uređivanje od laky : 12.01.2012. at 13:19

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ono što bi ja imala reći neću javno napisati jer ne bi lijepo zvučalo , pa evo ti onda nešto što su drugi napisali

In summary, children born after assisted reproductive techniques are healthy and develop similar to children born after spontaneous conception. Regarding general health, growth, mental and psychomotor development IVF children do not differ from SC children. (SC -spontaneou conception, op.bobo)
    European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology,2006.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

IVF djeca?!

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

e ovo je vrh vrhova!!!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovo je ili provokacija ili teško lupetanje...
    ccc
    potpis na sve osim autora pdf...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mojca - znaš, to su ti ona umjetna

Draga njoka, ako vam je potrebna pomoć pri začeću, prihvatite je objeručke jer godine lete. Naša djeca nisu ni više ni manje bolesna negoli spontano začeta djeca - nitko od nas ti ovdje ne može garantirati da ti dijete hoće ili neće biti alergično ili kajgod. Dakle, ako želite dijete - primite se posla. Kad ono dođe, roditeljske brige počinju bez obzira na IVF, ICSI, AIH ili stari dobri SEX
    Posljednje uređivanje od tonili : 12.01.2012. at 13:37

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajme, žene, njoka će se prepasti.
    Dakle, ja sam pred par godina iz jednih usta čula (koja nisu bila u IVF-u) da su djeca začeta IVF-om sklona bolestima. Danas su ta ustašca utihnula jer imaju dvoje krasnih ustašaca iz IVF-a
    (ni tu ne znam zaradit opomenu).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    (ni tu ne znam zaradit opomenu).
    pa kad si ti naša dobra vila

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajd, ženu su ponijeli krivi članci.
    Kako sama kreće na postupak uputite ju na točne informacije.
    Osobno sam sigurna da način oplodnje nema veze s kasnijim poboljevanjem.
    Onda bi djeca začeta u veceu nekog noćnog kluba i u zadimljenoj atmosferi po toj logici trebala biti bolesnija nego ona u kontroliranim uvjetima.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mislim da cura nije ništa loše mislila, svatko od nas je sigurno imao svoje mračne dane u glavi dok smo sve ovo prolazili/imo. naravno da svi imamo samo jednu želju a to je živo i zdravo dijete.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cubana, no sikiriki, svatko ko pita ne ostane bez odgovora, sad stižu odgovori majki i očeva (sorry milivoj što sam se obratila samo ženama).
    Ah, kako su nama ti kontrolirani ili slabije kontrolirani uvjeti SF, ah...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Bože moj, stvarno ste me napale. Napominjem da smo i mi pred postupak, a zar nije normalno da me muče svakakva pitanja??! Ne smatram ništa umjetno ni u ni na djeci začetoj potpomognutom oplodnjom, i smatram da je blagoslov da dođemo do djece bez obzira na koji način, ali ti članci koje sam čitala nisu stari petnaest-dvadeset godina kad su svi ti postupci bili u samom začetku, već godinu - dvije. Nisam ih ja pisala. Stvarno nisam nikoga htjela uvrijediti, na forumu sam da saznam što me zanima, i ako mi se to vrti po glavi, zašto da ne pitam?? Oprostite još jednom ako sam koju od vas uvrijedila, nije mi bila namjera!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

o Bože ljudi s kojim glupostima se vi bavite...njoka a tko te ne bi napao nakog otvaranja najgluplje teme tisućljeća...ovo je smiješno...
    pa jel si ti svjesna koliko znanstvenih članaka je pisano na temelju 50%tnih dokaza...ma nema skoro članka u znanosti koji govori 100%tnu istinu...ljudi..ne vjerujte svemu kaj čitate i što piše u medijima, novinama, na vijestima, na internetu....molim vas ako Boga znate....pa vidite samo koliko na vijestima na tv-u govore o epidemijama gripe kao da virusi nikada prije nisu postojali..morate razumjeti da i novinari moraju od nečega živjeti pa se počeli baviti medicinskim pitanjima a ljudi ko ovce odmah pohajali na cijepljenje...katastrofa...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A ja stvarno neznam kaj da ti kažem - osobno, kad smo se suočili s neplodnošću i saznali da moramo na IVF nije mi nikad palo na pamet da bi djeca bila bolježljivija - nit sam gledala takve članke. I sada sam istog mišljenja - nitko ne može znati kakvog će zdravlja biti tvoje dijete.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    A ja stvarno neznam kaj da ti kažem - osobno, kad smo se suočili s neplodnošću i saznali da moramo na IVF nije mi nikad palo na pamet da bi djeca bila bolježljivija - nit sam gledala takve članke. I sada sam istog mišljenja - nitko ne može znati kakvog će zdravlja biti tvoje dijete.
    Ovo potpisujem...
    I sama sebi kazem da kod IVFa uzimaju najkvalitetnije spermije i jajasca, prema tome....nema greške ! )))
    I nema pravila!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je palo i pitanje je legitimno, žena je u strahu, nema tu "glupih" pitanja.

Sam način začeća nema veze, ALI...

- Blizanačke trudnoće dižu rizik, a blizanačke trudnoće su jako česte u IVF-u, vani se zato ide sve češće na SET - single embryo transfer - da se incidencija blizanačkih trudnoća u IVF-u svede na incidenciju blizanaca začetih u normalnon plodnoj populaciji (mislim da blizanačke čine 20% IVF trudnoća, a u normalno plodnoj populaciji 5%). Rizik blizanačkih trudnoća je nedonešenost, a trojke su tek rizik toga. Nadamo se svi da će se IVF zakon u Hrvatskoj opet vratit na staro (dozvola oplodnje svih stanica dobivenih u IVF-u, kultura blastociste tj. selekcije embrija i transfer jednog embrija kod mlade žene ili para neopterećenog nekom anamzenom). Vlada je to obećala... kažu mi svi da se nadamo promjenama u veljači;
    - Neplodnost sama kao podlogu može imat svašta, a razne stvari se i nasljeđuju.

Ja se zdravljem svog djeteta ne mogu baš podičiti u smislu da mogu reći - nikad bolesna ovo-ono, ona spada u boležljivije i ima par dijagnoza, od kojih neku i rijetku, ALI, niko to ne svodi na sam IVF, ali je svodivo i na moju porodnu dob, a i na moju anamnezu, moju i obiteljsku (ja sama baš ne "pucam od zdravlja", ali opet, nisam niti neka katastrofa).

Sretno, nema ti druge, niko ti nigdje ne može garantirati zdravo dijete, ali sam IVF najviše diže rizik u području blizanačkih trudnoća, koliko ja shvaćam. To je jedini realni rizik IVF-a, kako ga ja vidim.

On se može zaobići čekanjem (ali isključivo ako si "rosni cvijet", tipa ispod 25) da se naše hrvatske IVF prakse ponovno resetiraju ili odlaskom na IVF u Prag i Sloveniju.

MIslim... zaobići donekle. Nema ni za što garancija, u krajnjoj liniji, mogu ti vratit 1 embrij pa se on podijeli, a to ti tako može ići i spontano.

Sretno. Nemaš što drugo nego izvagat dostupne informacije i ili skočit ili se okrenut. Preveliko čekanje, osim ako nisi doslovno u prvoj polovici 20-tih, jako jako smanjuje uspjeh u IVF-u i onda ti pak diže rizik ne samo zbog IVF-a (ako baš ono previše čekaš pa zabrazdiš tipa na drugu polovinu tridesetih).

Opet, sve ti je to i ovisno o pogledu.. kako ko gleda. I kako kome grah padne. Zato ti lijepo pitaj doktora, a on će ti u pravilu potvrditi (ako je MPO) da MPO djeca kao takva nisu bolesnija od druge.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.01.2012. at 15:18

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa zar je to bitan podatak ako se istinski želi dijete?

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Onaj ko stvarno zeli djete i svoju obitelj nece se opterecivati kojekakvim pricama oko sebe...mene ubijaju u pojam zene starije sa posla upravo o ovoj temi i o djeci rodene na taj nacin ali jednostavno na jedno uho uslo na drugo izaslo...tako i tebi NJoki zelim ne se nervirati oko tih podataka...jer te iste zene u meni stvore stres koji ne osjetim al osjeti moja beta kad je negativna jer su svi pametni sa svojim podacima....od sada sve igram drugacije i po svome....jer zelim dijete od svega na svijetu a da li ce ono biti bolesno ili alergicno ili vec sta ne zanima me...
    Moja mama kad je mene rodila 74god kad je ovakva danasnja medecina bila tabu nije ni znala da me je rodila sa duplex maternicom i uterusom itd...da ne nabrajam a zaceta sam prirodno.....Opusti se i uzivaj....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=medeni.angel;2042594]Onaj ko stvarno zeli djete i svoju obitelj nece se opterecivati kojekakvim pricama oko sebe...QUOTE]

Ovo nije točno. Na ovom topicu su se već javile žene koje su stvarno želile dijete i svoju obitelj, pa su se pitale. Pitati se je legitimno i nije dokaz "uvrnutosti" ili "manjka želje". Što koga opterećuje - i to je razlčiita stvar. Mene stresira i opterećuje neznanje, nekog znanje. Uostalom, ima i poslovica da se o ukusima se raspravlja, pa se ne mora niti ispričavati, niti opravdavati, za suprotno mišljenje.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mozda sam se krivo izjasnila ili napisala.....mislim na price koje prolazim od poznanika ili radnih kolega na poslu....jer ljudi su cudne biljke....jer da sam slusala druge mozda ne bih nikad niti krenula dr nego bih cekala cudo da se desi...To je moje misljenje sto se toga tice....a na forum sam se ulogirala kako bih vise naucila i saznala od clanova koji su to sve prosli ili jos uvijek prolaze kao i ja....

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je prija odustala od IVF-a zbog takvih istrazivanja. Je li u redu imati dijete pod cijenu njegovog vlastitog zdravlja? Ne mogu znati jer se nisam nasla u toj situaciji, ali radila sam sa ljudskim stanicama u laboratoriju 10 godina i onaj tko kaze da svi ti postupci nemaju utjecaja, sigurno nema sve informacije.

Pitanje urođenih mana je kontroverzna tema u IVF-u. Mnoge studije ne pokazuju značajna povećanja kod djece začete uz pomoć IVF-a, dok druge to ne podržavaju. Godine 2008., analiza podataka Nacionalne studije urođenih mana u SAD-u našla je da su neke urođene mane značajno češće kod novorođenčadi začete IVF-om, i to septalne srčane mane, zečja usna, atrezija grla ili rektuma. Mehanizam uzroka nije jasan. (Reefhuis J, Honein MA, Schieve LA, Correa A, Hobbs CA, Rasmussen SA (February 2009). "Assisted reproductive technology and major structural birth defects in the United States". Hum. Reprod. 24 (2): 360–6.)
    Clanak je dakle iz 2009. godine, što je novije od ovog gore navedenog iz 2006.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim cure da ste ipak malo preoštro reagirale. Razumijem, svi smo mi osjetljivi na svoju djecu i na etiketiranje, ali ja njokin upit nisam shvatila niti kao provokaciju niti kao uvredu.

Možda zato jer sam i sama čitala članke na tu temu dok smo se borili s neplodnošću, ponukana izjavama jednog pedijatra - čak je stavio linkove na neka istraživanja koja potvrđuju takve stavove (ali ono, tipa jedva životno značajna razlika, umjesto 0,35 je 0,45% šanse za nešto - u tom stilu....). Istovremeno sam sama pronašla hrpu studija koje to opovrgavaju.

Možebitne razlike u zdravlju prije bi se mogle povezati s dijagnozama roditelja koje su uopće dovele do neplodnosti ako su takve nasljedne, ili još prije sa dobi roditelja, ako neka veza uopće postoji - koliko znam, dokazana nije.

I na kraju, naša 2,5godišnja ICSI cura je potpuno zdrava, za sada (ne ide u vrtić pa i to utječe ali eto odgovora).

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žene drage ajmo se malo spustiti na zemlju....Vjerujem da njoka nije mislila ništa loše samo je neinformirana ali zato ste vi tu da joj sve objasnite
    Samo nemojte sada i mene napast jer ja sam medju mpo maratoncima i mazim u buši jedno IVF dijete

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma nije to napadanje..to je realnost..nitko nikoga tu ne napada..mi samo raspravljamo..evo..koje kod dijete znam u svojoj okolini...(nije IVF dijete)..sve i jedno je boležljivo na 100 različitih načina....prije bih ja rekla da je obratna situacija...zbog ove koje je spomenula Strašna

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    ma nije to napadanje..to je realnost..nitko nikoga tu ne napada..mi samo raspravljamo..evo..koje kod dijete znam u svojoj okolini...(nije IVF dijete)..sve i jedno je boležljivo na 100 različitih načina....prije bih ja rekla da je obratna situacija...zbog ove koje je spomenula Strašna
    mirna draga neću te ja pogrešno shvatiti jer smo dugo tu i znam da je to samo rasprava ali njoka je nova medju nama.Sjetite se nas kakve smo bile kada nam je rečeno da samo MPO dolazi u obzir(bar se sjećam svog iskustva i natpisa,svi znamo da tada nije bila podpomognuta ili MPO već...ne želim ni napisati tu mrsku riječ) ali vremenom se na sve navikneš.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Charlie, hvala. Nisam ja ni tražila te članke , nego čim sam postavila neki upit o IVF-u na netu, dalo mi je dosta stranica i o tome. Bila bi radije pitala koju frendicu o tome, ali hvala Bogu nemam koga jer, sve su dobile svoje bebe spontanim začećem, ali vjerujem da bi odgovorile na moje pitanje a ne popljuvale me.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj njoka prvotno napisa Vidi poruku
    Charlie, hvala. Nisam ja ni tražila te članke , nego čim sam postavila neki upit o IVF-u na netu, dalo mi je dosta stranica i o tome. Bila bi radije pitala koju frendicu o tome, ali hvala Bogu nemam koga jer, sve su dobile svoje bebe spontanim začećem, ali vjerujem da bi odgovorile na moje pitanje a ne popljuvale me.
    Baš sam malo prije razmišljala o nečem, IVF, cijepljenje, EU... Ako proguglaš uvijek će te prvo zaskočiti anti-linkovi.
    Protivnici moraju biti glasni, alternativa mora vikati da bi se prodala... Uvijek je tako.
    Il dobar filter u glavu ili google free život.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bila bi radije pitala koju frendicu o tome, ali hvala Bogu nemam koga jer, sve su dobile svoje bebe spontanim začećem,
    Ja, pak hvala Bogu, poznam puno djece začete IVF-om, i s foruma i od prije.
    njoka, niko od nas nije poznavao ovaj svijet potpomognute dok nas nije lupilo....ja jesam čula za puno njih, al nekako me mimoilazilo...ovo je drugi svijet od onog koga poznaš, kad god ćeš trebati informacije ili podršku-tu smo, svi za svakog, zajedno se radujemo i zajedno tugujemo...bit će i druženja kad zatopli...tu smo...naravno ako se odlučite za potpomognute, jer možda uspijete i sami, jer i ovdje ima prirodnih začeća...sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

TeFil nema potrebe za takvim reagiranjem. To jesu stvari o kojima se govori i piše i zašto netko ne bi imao upitnike? Meni kao majci djeteta dobivenog potpomognutom oplodnjom to nije nikakva tabu tema.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda sam postavila neukusno pitanje, ali i sama sam pred IVF postupak. Do prije dva dana jedva sam iščekivala početak postupka, no slučajno sam naletjela na razne članke gdje su istraživanja pokazala da IVF i ICSI djeca imaju veće šanse za razna obolijevanja, kako u mlađoj tako i u starijoj dobi. Počela sam brinuti i razmišljati o daljnjim prirodnim pokušajima, jer naša dijagnoza i nije tako teška, nešto je smanjena pokretljivost spermija. Inače , pokušavamo nekih 1,5 god, i imali smo 4 AIH - bez uspjeha. Nekako su me ti članci malo spustili na zemlju i uvidjela sam da ti postupci i nisu tako bajni kao što sam si zamišljala. Zato, vaša pozitivna iskustva zaista bi mi pomogla da učvrste naš prvotni naum, tj. IVF...
    Najbolje bi bilo da tražiš 100%-tnu garanciju ( u pisanoj formi) da će ti dijete biti cijeli život potpuno i apsolutno zdravo!

Mislim da se koncentriraš na krive stvari tj. da si (ne)malo zastranila sa pitanjem!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Tefil, ne znam gdje ti vidiš da sam tražila ikakvu garanciju?? Ako mene nešto kopka, ja pitam. Takva sam oduvijek. Možda je pitanje glupo, ne znam, možda bi da imam djecu i ja ovako reagirala, ne mogu sad ništa tvrditi. Kažem da do prije dva dana o tome nisam ni pomislila... Što se tiče stranica na kojima sam to gledala, ukoliko bi se koja "crkvena" pojavila, to sam odmah preskočila, jer njima ne vjerujem ništa. Čovjek je radoznalo biće, oprostite što sam živa...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cubana:
    Baš sam malo prije razmišljala o nečem, IVF, cijepljenje, EU... Ako proguglaš uvijek će te prvo zaskočiti anti-linkovi.
    Protivnici moraju biti glasni, alternativa mora vikati da bi se prodala... Uvijek je tako.
    Il dobar filter u glavu ili google free život.
    X

Njoka ne ljuti se već hladne glave primi informacije koje ti se na ovom podforumu pružaju. Malo jesmo poskočile, ali samo zato što se teško borimo protiv takvih predrasuda - radi njih i imamo zakon koji uvelike otežava put do roditeljstva većini naših parova....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cubana:

X

Njoka ne ljuti se već hladne glave primi informacije koje ti se na ovom podforumu pružaju. Malo jesmo poskočile, ali samo zato što se teško borimo protiv takvih predrasuda - radi njih i imamo zakon koji uvelike otežava put do roditeljstva većini naših parova....
    Ja stvarno nemam predrasuda, pa i ja ću nadam se (ako ne ide prirodno) imati dijete začeto IVF-om. Samo sam htjela čuti vaša iskustva...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

JOooj, sorry- boldan je trebao bit samo nick

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam isto sigurna da njoka nije pitala zlonamjerno.
    Mi smo osjetljivi na to baš zbog tih uvriježenih predrasuda.

Imali smo jednu takvu temu ka filozofskom kutku. Sjećate se?
    Tamo je bilo puno linkova i svega. I naša je pino sudjelovala. Tema je bila dobra. Potražit ću je. MOžda njoka nađe odgovore.

I za sebe osobno, odnosno za moje dijete - nije ništa boležljivije od druge djece.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja nemam nikakve veze sa umjetnom oplodnjom no sam naslov mozda je malo nekusan...iako mislim da autorica nije mislila nista zlonamjerno...
    no na sam naslov se vec dize kosa na glavi...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

A jeste čuli možda nešto o ispitivanju embrija na neke od genetskih bolesti prije stavljanja ploda u maternicu? To je neka preimplantacijska embrijska dijagnostika. Ne znam ako je neka od vas to išla provjeravati?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A jeste čuli možda nešto o ispitivanju embrija na neke od genetskih bolesti prije stavljanja ploda u maternicu? To je neka preimplantacijska embrijska dijagnostika. Ne znam ako je neka od vas to išla provjeravati?
    To j

e izrazito skupo i ide samo na indikaciju, prolazi etičke komisije, i u nas nije dozvoljeno, niti postoji know-how. To idu ljudi koji imaju neku nasljednu bolest, moguće je odraditi u Pragu, konkretno. Ali, to nikako nije nešto što bi radili ljudi koji nisu opterećeni nekon anamnezom, preskupo je i nepotrebno.

Navodno će u Americi svaki IVF jednog dana biti takav, pa će onda i odnos transplatiranog embrija i dobivene bebe bit 1:1 (čisto da te malo kalibriram, prije je uspješnost IVF-a, u normalnim uvjetima, u Hrvatskoj bila tek 30% po postupku (i to u uvjetima da je dozvoljena oplodnja svih stanica - tipa 8-15 koliko ih se prosječno dobije, selekcija embrija i vraćanja najboljih, zamrzavanja drugih, a sad smiju oploditi samo 3, a jajne stanice zamrzavaju, što je totalno neuspješno - te jajne stanice su maltene neupotrebljive poslije), zato jer nije ono 1 stanica = 1 embrij = 1 beba, niti u prirodi, a kamoli u IVF-u, kod ljudi opterećenima dijagnozama (ženina pitanja, loš spermiogram, godine itd.). Ali, taj će tek IVF bit totalno skup.

Zato - ako nemate neku ozbiljnu podlogu za to - zaboravi tu priču.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.01.2012. at 15:30

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni se dize kosa na glavi na rijec "umjetno "

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mojih oboje, Bogu hvala, zdravo i rjetko koja prehlada tj. viroza.

Sretno njoka!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

(šaputanje): Nemoj da te netko ovdje čuje da govoriš riječ na U, mogla bi čuti svoje..

Voljna sam promijeniti naslov teme, jer je stvarno odbojan, znam, no ne znam kako . Možda moderator?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zašto je čekanje u IVF-u "izazovno"? Zato jer je ženska dob jedan od najbitnijih faktora uspjeha, nakon nekih godina uspjeh je tek sporadičan. Iako, naravno, ima iznimaka, i stvar koja izgleda super može nikad ne urodit bebom, a stvar koja izgleda ajme majko koma - iz prve. To je zato jer medicina nije 1+1 = 2, kao niti sam život, ali nekih pravilnosti ipak ima.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.01.2012. at 15:21

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

OPROSTITE nisam nista lose mislila ,kako sam navela nemam ikave veze sa time tako da iskreno neznam ni kako bi se na pravi nacin izrazila...
    DUBOKA ISPRIKA....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, taj rizik blizanačkih trudnoća će se smanjiti ako/kad se zakon promjeni u Hrvatskoj na način da bude normalan i u skladu sa svjetskim praksama, a to znači da je ključ svega dozvola selekcije embrija (znači, da se vraćaju 5.-ti dan od oplodnje, i da se vraćaju samo morfološki najbolji, i da se kod mlade žene vraća 1 po 1, a ostali, po potrebi zamrznu). Ali, tu si već kod nas odmah izašla iz medicine i ušla direkt u politiku.

Ako ne promijene zakon, blizanačka i dalje ostaje veliki rizik, i onda ti, ako imaš sredstava i vremena, ima smisla otići negdje gdje rade poštedno po buduću djecu i žene, a ne daju toliki naglasak na embrij i di nije konzervativan svjetonazor (ono selekcija embrija, zamrzavanje, grozno... a gubici trudnoća i višeplodne trudnoće... a nema veze, kao).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još malo kalibracije - svaka žena koja prirodno začme i izgubi trudnoću u prvom tromjesečju, maltene 90% se tu radi o djetetu koje ima neku lošu kombinaciju kromosoma. Hoću ti reći - takve stvari ti se mogu dogoditi i spontano, i vrlo se često događaju, a tek tipa 4.-ti spontani uopće indicira te pretrage (kod mlade žene, jer kod starije žene (40+) je to najčešće stvar manje kvalitetnih jajnih stanica, a ne neke njene kromosomske bolesti ili poremećaja kod nje ili njenog partnera, naime, 1 od 4 žene u dobi 40+ spontano će izbugibiti trudnoću - po statistikama).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.01.2012. at 15:36

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma nemamo nikakve podloge....Ali nije ni potrebno, uvjerile ste me da će nam djeca biti zdrava i lijepa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlično i sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.01.2012. at 15:37

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na nasoj americkoj klinici dosta toga prolazi PGD, vjerojatno iz vise razloga. Em je IVF jako skup pa je lakse tako eliminirati (relativno) siguran problem, PGD je omogucen zakonom, a i sama klinika ima sredstva i ljude za odraditi posao na jednom mjestu. Nazalost, nasoj situaciji PGD ne pomaze pa ce sve skupa ostati neizvjesno skroz prirodnim putem. I nema mi to veze s istinskim zeljama ni bilo cim drugim. Koliko god da zelimo dijete, da mi netko moze odgovoriti na pitanje hoce li biti zahvaceno onim sto mi ima muz, jednoglasno bismo rekli ne transferu tih embrija. Jasno mi je da nekom drugom, tko jednako tako zeli dijete, ovakvo nesto zvuci suludo.

Slazem se i ja da ste malo previse napale njoku. Jest skakljivo pitanje, ali je legitimno kao i svako drugo. Tim vise sto sama ulazi u postupak pa ju zanima iz vrlo bliske perspektive. Internet je pun gluposti, ne samo vezanih uz IVF, kako kaze Cubana, a i sve redom same to znate.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

napale???? ne samo iznijele svoj stav....za mene je jako optimistično pitanje(čitaj stav) koje je postavila jer je zena uvjerena da će uspjeti i brine je hoće li dijete biti zdravo...iskreno bez ljutnje prvo skoči pa reci hop....(sad slijedi opomena )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •