Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: koliko treba da se pokvari?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja često jedem hranu s prošlim rokom, recimo jogurte.
    suhu hranu (tjestenine, brašno, čajeve...) ni ne provjeravam.
    ali zato neku piletinu ne bi pojela ni pod razno. po ljetu se usmrdi još dok joj nije prošao rok trajanja (pretpostavljam loše skladištenje).
    inače nijedna piletina na tržištu nije mikrobiološki ispravna i to se tolerira jer se smatra da se mora termički obraditi.

ovo sa salmonelom, mogu dobiti pojašnjenje. znam da jajce mora biti zaraženo i znam da se ubije kuhanjem.
    ali kako znate jel zaraženo ili nije? pa to se baš i ne vidi...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja pročitala da problematična hrana ne smije biti više od 2 sata na temperaturi ispod 60 i iznad 5 stupnjeva C.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    j
    ovo sa salmonelom, mogu dobiti pojašnjenje. znam da jajce mora biti zaraženo i znam da se ubije kuhanjem.
    ali kako znate jel zaraženo ili nije? pa to se baš i ne vidi...
    u teoriji, onako golim okom-nikako.

Kod salmonele je stvar u koncentraciji , množi se na sobnoj temperaturi. Kad su jaja friška i dobro skladištena tada se ne može razmnožavati.
    Moji susjedi su pekli roštilj i otrovali su cijelo društvo od 20 ljudi sa filetino štapićima koji su proveli nekoliko sati u vrućem autu prije pečenja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    u teoriji, onako golim okom-nikako.

Kod salmonele je stvar u koncentraciji , množi se na sobnoj temperaturi. Kad su jaja friška i dobro skladištena tada se ne može razmnožavati.
    Moji susjedi su pekli roštilj i otrovali su cijelo društvo od 20 ljudi sa filetino štapićima koji su proveli nekoliko sati u vrućem autu prije pečenja.
    a dobro onda, mislila sam da ima neka fora koju ne znam.
    i moja prijateljica je otrovala cijelo društvo s tortom. osim jedne cure koja je došla opet jest tortu ne bi li se i ona razbolila (kraj školske godine jelte), ali ništa joj nije bilo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •