Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: koliko treba da se pokvari?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    ja često jedem hranu s prošlim rokom, recimo jogurte.
    suhu hranu (tjestenine, brašno, čajeve...) ni ne provjeravam.
    ali zato neku piletinu ne bi pojela ni pod razno. po ljetu se usmrdi još dok joj nije prošao rok trajanja (pretpostavljam loše skladištenje).
    inače nijedna piletina na tržištu nije mikrobiološki ispravna i to se tolerira jer se smatra da se mora termički obraditi.

    ovo sa salmonelom, mogu dobiti pojašnjenje. znam da jajce mora biti zaraženo i znam da se ubije kuhanjem.
    ali kako znate jel zaraženo ili nije? pa to se baš i ne vidi...

  2. #2
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,225

    Početno

    Ja pročitala da problematična hrana ne smije biti više od 2 sata na temperaturi ispod 60 i iznad 5 stupnjeva C.

  3. #3
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    j
    ovo sa salmonelom, mogu dobiti pojašnjenje. znam da jajce mora biti zaraženo i znam da se ubije kuhanjem.
    ali kako znate jel zaraženo ili nije? pa to se baš i ne vidi...
    u teoriji, onako golim okom-nikako.

    Kod salmonele je stvar u koncentraciji , množi se na sobnoj temperaturi. Kad su jaja friška i dobro skladištena tada se ne može razmnožavati.
    Moji susjedi su pekli roštilj i otrovali su cijelo društvo od 20 ljudi sa filetino štapićima koji su proveli nekoliko sati u vrućem autu prije pečenja.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    u teoriji, onako golim okom-nikako.

    Kod salmonele je stvar u koncentraciji , množi se na sobnoj temperaturi. Kad su jaja friška i dobro skladištena tada se ne može razmnožavati.
    Moji susjedi su pekli roštilj i otrovali su cijelo društvo od 20 ljudi sa filetino štapićima koji su proveli nekoliko sati u vrućem autu prije pečenja.
    a dobro onda, mislila sam da ima neka fora koju ne znam.
    i moja prijateljica je otrovala cijelo društvo s tortom. osim jedne cure koja je došla opet jest tortu ne bi li se i ona razbolila (kraj školske godine jelte), ali ništa joj nije bilo...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •