Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Urinoinfekcija i platnene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Urinoinfekcija i platnene

Prosli smo urinoinfekciju prosli tjedan,i bili 8 dana u bolnici. Sad smo trenutno na jednokratnim pelenama i ja sama ne znam sta da radim. Nocnu cu joj sigurno drzati jednokratnu do daljnjega, al ne znam za dnevnu. Nisam uspjela naci nikakvo misljenje konkretno o tome, tipa - da se radila studija koliko je ucestalo u jednokratnim a koliko u platnenim pelenama infekcija.
    Ja ne mislim da se ona zbog pelena razbolila, ali sam sada malo uplasena jer ak je s 2 mjeseca bila bolesna, moze biti da je ful osjetljiva, i ne znam koliko je pametno drzati ju u pelenama u kojima je sasvim sigurno puno mokrija nego u jednokratnima.
    Zanima me jel netko naisao na neka istrazivanja o tome?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stara je 2 mjeseca.
    Konkretnu bakteriju nisu izolirali (malo se sfusalo jer se prvi urin nije nasadio, a drugi je bio vec pod antibiotikom).

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam cula za neke 'suprotne' studije, za neke infekcije zbog jednokratnih, cek da nadjem negdje...

za ovo drugo fakat ne znam

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne bi ja pače rekla da je puno mokrija u platnenima. mokra je i u jednokratnima. plus što u njima ima kemikalija, koje zasigurno ne pomažu kod infekcije.

možda bi bilo dobro privremeno mijenjati pelenu nakon svakog pišanja, kad skužiš, bilo platnenu ili jednokratnu, kako ti je lakše.

to je puno truda/novaca, ali možda pomogne stanju. inače nisam baš pametna za te stvari, nismo nikad imali problema, kuc,kuc.

nadam se da će brzo proći

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A i meni treba da otkrijem neke topice .
    Patkice, evo ti link na Pampersovo istraživanje o alergijama kojim su sami sebi skočili u usta-jer je pokazala da su češće kod korištenja jednokratnih nego platnenih pelena:
    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Istrazivanje koje je proveo Pampers "osobno" je pokopalo tu teoriju o superiornosti jednokratnih pelena. Imas to negdje na netu. Postotak djece koja koriste platnene i imaju pelenski osip je npr 16 %, a djece koja koriste jednokrane 50%. Tako su neki brojevi, ne sjecam se vise tocno.
    Al me izuzetno veseli sta je to istrazivanje platio Pampers.
    Našla:

According to the Journal of Pediatrics, 54% of one-month old babies using disposable diapers had rashes. THAT IS MORE THAN HALF! Of those 16% were severe rashes. Cathy Allison, in her article, "Disposable Diapers: Potential Health Hazards?," cited a study done by Procter & Gamble (manufacturers of Pampers® and Luvs®) that, rather humorously - I think, concluded that the incidence of diaper rash INCREASES from 7.1% to 61% with increased use of THEIR diapers! Bet Procter & Gamble wishes it never prompted that study, eh? Mark Fearer in "Diaper Debate - Not Over Yet," stated that "Several independent medical studies document an astounding increase [in diaper rash]: from 7% in 1955 to 78% in 1991. Critics of disposables say this parallels the increase in usage for disposables."
    Even infertility rates in males may be linked to disposable diapers. So, they are dry, but are they 'cool.' It is thought that disposables may heat-up a boys testicles to the point that it stops them from developing normally. "Diapers lined with plastic raise the temperature of the scrotum far above body temperature and can lead to a total breakdown of normal cooling mechanisms, according to the study published in the Archives of Disease in Childhood (6)."
    Ako nekog zanima još:
    http://www.thediaperhyena.com/diaper...nessrashes.htm

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.thediaperhyena.com/diaper...ne3_health.htm

Let's talk about our children's health and the mounting evidence about the synthetic chemicals and their by-products that can be found in disposable diapers. Below are some defining characteristics of the chemicals 'known' for their acute and chronic effects that we put against our baby's skin. And I say 'known,' because so many of our man-made chemicals and their by-products HAVE NOT been studied - and we are all aware that what we don't know CAN hurt us/our children. Whether or not some of the information is speculative should not allow us to dismiss the possibilities. My children are NOT guinea pigs for the next generation. I'll lean to the conservative side!

SODIUM POLYACRYLATE - This is the chemical, added in powder form to the inner pad of a disposable, that makes it super-absorbent. When the powdered form becomes wet, it turns into a gel. THESE ARE THE 'SHINY GEL-LIKE CRYSTALS' I FOUND ON MY DAUGHTER'S 'PRIVATES' WHEN CHANGING HER.

Properties:
    *Refer to 'Sources' at the end of Scene 3 for corresponding references.*

* It can absorb up to 100X its weight in water (1).
    * It can stick to baby's genitals, causing allergic reactions (2).
    * Reported to cause severe skin irritations, oozing blood from perineum and scrotal tissues, fever, vomiting and staph infections in babies (2).
    * When injected into rats it has caused hemorrhage, cardiovascular failure and death (4).
    * Banned from tampons in 1985 because of its link to Toxic Shock Syndrome (1).
    * Has killed children after ingesting as little as 5 grams of it (5).
    * Causes female organ problems, slows healing wounds, fatigue and weight loss to the employees in factories that manufacture it (6).

DIOXIN - This is the chemical by-product of the paper-bleaching process, using chlorine gas, in the manufacturing of diapers.

Properties:
    *Refer to 'Sources' at the end of Scene 3 for corresponding references.*

* It is a carcinogenic ~ cancer-causing chemical (3).
    * The EPA lists it as the MOST TOXIC of all cancer-linked chemicals(7).
    * In small quantities it causes birth defects, skin/liver disease, immune system suppression & genetic damage in lab animals (2),(5).
    * Banned in most countries, but not the United States (6).

What is the problem with CHLORINE? Diaper

"The pulp and paper industry's practice of bleaching pulp 'whiter than white' with chlorine produces a large class of chemicals known as organochlorines, some extremely persistent and toxic, which include the infamous dioxins and furans."
    ". . . their effects are particularly threatening to the most vulnerable of us all: developing infants and children."

Source: Liz Armstrong & Adrienne Scott: "Whitewash; Exposing the health and environmental dangers of women's sanitary products and disposable diapers - what you can do about it."

TRIBUTYL TIN (TBT) - An environmental pollutant, considered highly toxic, that spreads through the skin and has a hormone-like effect in the smallest concentrations.

*It harms the immune system and impairs the hormonal system (3,6)
    *Speculated that it could cause sterility in boys (6).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ali, ovdje nista ne pise o povezanosti ili nepovezanosti platnenih pelena s uroinfekcijama, a za sve ove navedene rizike od jednokratnih vec sam barem nacula.

buduci da i moje dijete nosi platnene, naslov ovog topica me je bas zainteresirao i isla sam proguglati kombinaciju 'urinary infections' i 'cloth diapers' i slicno, ali nisam nasla nista. jel to sad znaci da nema razlike u riziku za uroinfekciju kod platnenih i jednokratnih, ili da nema istrazivanja o tome...?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad nađem vremena ću potražit po netu, bio je jedan članak u Večernjem list prije 3 godine gdje je jedna doktorica iz Klaićeve dječje bolnice rekla da od kad se koriste jednokratne urinarnih infekcija u djece ima više nego prije.
    Što je meni sasvim logično, jer je i u jednima i u drugima dijete kad se popiški mokro (makar su roditelji u zabludi da to u pampersicama nije tako), a razlika je ogromna u sastavu-jednokratne su pune otrovnih kemikalija, kao što gore piše.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    ali, ovdje nista ne pise o povezanosti ili nepovezanosti platnenih pelena s uroinfekcijama, a za sve ove navedene rizike od jednokratnih vec sam barem nacula.

buduci da i moje dijete nosi platnene, naslov ovog topica me je bas zainteresirao i isla sam proguglati kombinaciju 'urinary infections' i 'cloth diapers' i slicno, ali nisam nasla nista. jel to sad znaci da nema razlike u riziku za uroinfekciju kod platnenih i jednokratnih, ili da nema istrazivanja o tome...?
    Ma, ja mislim da razlike u riziku ima - veći je rizik kod jednokratnih.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mi smo bili u bolnici zbog upale bubrega uzrokovane uroinfekcijom (pedijatrica grrr), i koristili u bolnici jednokratne. Po povratku kući sam nekoliko dana također koristila jednokratne zbog straha da su krive pletnene. Na jednokratnima je odmah dobila gljivice, male usne su se počele "spajati". Moj ginekolog mi je rekao da je to od pelena i gljivica tako da sam jednokratne bacila što dalje od Dariane. Sada je sve super, opet smo u platnenima i daleko smo dogurale u odvikavanju od pelena (nemamo više noćnu i ne nosimo pelene kod kuće).
    Moj ti je savjet da odustaneš od jednokratnih i vratiš se boljem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram reći da jedna vrlo cijenjena pedijatrica iz Splita smatra da su uroinfekcije češće kod djece u platnenim. Po meni - to i ima logike jer su "plastične" pelene sterilne prilikom vađenja iz pakiranja, imaju kemikalije u sebi na kojima se mikrobi zasigurno nerado razvijaju...
    Svi tekstovi gore navedeni govore o pelenskom osipu , tj gljivicama, ne o bakterijama i virusima.
    Moje dijete ima problema s jednokratnima , i nisu mi srcu prirasle, ali se često pitam imaju li platnene stvarno veze s urinarnim infekcijama.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi sigurna da su jednokratne pelene sterilne?

Mozes ti i platnene sterilizirati peglom prije upotrebe.

I jos mi nesto pada napamet, ako beba ima mokracnu infekciju, a ti ju stavis u jednokratne, zar nece bakterije zbrisat u suprotnom, i uz to nezeljenom smjeru?

Osobno mi se cini da je kod infekcija najvaznije cesto mijenjati pelenu ili drzati bebu bez pelene.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednokratne NISU sterilne.
    Kao ni jednoklratni ulošci za žene.
    To što mi mislimo da jesu, samo dokazuje da nas je industrija istih lijepo uspjela obradit.

O infekcijama- trebalo bi zbilja vidjeti ima li ih više danas ili nekad, jer nekad je cijela naša generacija bila u platnenima, a danas je uglavnom obrnuto.

Mogu samo opet ponoviti mišljenje one dr. iz Klaićeve-da danas urinoinfekcija kod beba i male djece ima više nego nekad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi sigurna da su jednokratne pelene sterilne?

Mozes ti i platnene sterilizirati peglom prije upotrebe.

I jos mi nesto pada napamet, ako beba ima mokracnu infekciju, a ti ju stavis u jednokratne, zar nece bakterije zbrisat u suprotnom, i uz to nezeljenom smjeru?

Osobno mi se cini da je kod infekcija najvaznije cesto mijenjati pelenu ili drzati bebu bez pelene.
    Naravnio da nisam sigurna da su sterilne, ali mislim da su gotovo sterilne: ne izrađuju li se od kloriranog materijala(bijeljena celuloza, plastika, gel); a znam ponešto i o tvornicama i sterilnosti proizvodnog procesa pa makar se radilo o mirisnom borićima; a i kad ih izvadiš iz pakiranja imaš sasvim dober dojam da ih nitko nije dirao prije tebe...
    Za razliku od platnenih koje stoje zaprljane ,zatim ih većina pere na 40-60°C (iako na 60°C umiru gotovo svi patogeni mikrobi) , pa ih sušiš danima( bar ja u Dalmaciji), a peglat ih neću (iako jesam kad je bebe bila sasvim mala) jer se onda gubi dio priče o ekonomičnosti platnenih.
    Slžem se da je najvažnije često presvlačenje, ali to zna bit vrlo , vrlo nezgodno, jer ja te platnene mijenjam svako piškenje ili bar svakih 1 1/2 do 2 sata. Bez belene se ne usude svi.
    Drage su meni platnene (usput kupujem- ako tko ima -za dijete iznad 11 kg), ali pokušavam bit realna. Ne mislim da su se svi urotili protiv mene , nego mi povlađuju u mom traženju za ugodnijim i "instant" životom, i na tome pokušavaju zaradit. Na meni je odabir.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Jednokratne NISU sterilne.
    Kao ni jednoklratni ulošci za žene.
    To što mi mislimo da jesu, samo dokazuje da nas je industrija istih lijepo uspjela obradit.

O infekcijama- trebalo bi zbilja vidjeti ima li ih više danas ili nekad, jer nekad je cijela naša generacija bila u platnenima, a danas je uglavnom obrnuto.

Mogu samo opet ponoviti mišljenje one dr. iz Klaićeve-da danas urinoinfekcija kod beba i male djece ima više nego nekad.
    Ja bih pitala nešto dragu Mamajuanitu, malo off topic. Ja bih kupila kamarisove platnene od jedne mame čija beba ima gljivične infekcije često. Samo par pelena je korišteno, no iako znam da se sva ta gamad od bakterija, gljivica i sl. uništava na većoj temperaturi, malo sam zabrinuta da se ne bi IPAK to moglo prenijeti putem pelena (kako hipohondrično!).
    Da li to ima kakvog smisla? Hvala puno na savjetu...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ako ih jednom iskuhaš nemaš nikakve brige 8) .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moras ih cak ni iskuhati, mislim da je jedno peglanje dovoljno.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pace kako si skuzila da je rijec o urinoinfekciji. ja ovih dana paničarim jer mi pelene imaju čudan miris. Koristim kamarisove i donedavno sam dodavala i jednu tetra pelenu jer su joj bile velike, sad smo počeli bez toga i nekako u to vrijeme je počelo čudno mirisat. Skuzila sam po noći dok sam je dojila u mraku neki miris čudan. Ne peglam kamarisove, a tetra sam peglala (tu gore je bilo riječ o sterilizaciji peglanjem)Pelena ima taj miris dok je na njoj. Nekako me podsjeća na neki metalni miris, nikako se ne mogu sjetit točno na šta me podsjeca ali ima jedan poseban "miris". Temperaturu nema, dobro jede. Ima mjesec i pol dana. Ne zelim paničariti i odmah trčati doktoru.
    Danas sam čitala na forumu o mogućnosti zbog praška, ja stavim jedan čep ili jedan i pol onog tekućeg dm-ovog na cijelu mašinu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja iz razloga što istovremeno s pelenama perem i drugi veš, stavljam normalnu količinu praška da se dobro opere. ALI: nakon toga pustim još jednom kompletan ciklus pranja bez praška, samo s vodom da se sve jako dobro isplahne.

Meni je isto noćna pelena bila u zadnje vrijeme uuuj... , ali to sam povezala s promjenom praška (prije sam prala s faksom i bilo je dosta ok, sad perem bonuxom i moram prati dva put).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da je ipak u pitanju prašak (tekući zeleni DM)ali nije mi jasno kako jer nisam promjenila količinu. Probala sam joj stavit tetra+švedska+zaštitne gaćice i nije smrdilo, a to perem s zrnatim fax. na 90.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hej, nije me bilo nesto dana ovdje... (pripreme za put, pa skijanje i sl.).
    Ja sam na zalost urinoifnekciju skuzila prilicno dramaticno. Nakon par dana sve manje jedenja i sve vise spavanja (bez temperature) zavrsili kod ped, pa na Rebru, i eto hopla... ostali u bolnici. Tako da nemam pricu sa cudnim mirisom pi pija, to stvarno nisam kuzila.
    Nit kuzim sada - a od onda je jednom bila na pocetku upalnog procesa (na prvoj kontroli nakon bolnice nasli koma urin i urinokulturu), i stalno se borimo sa visokom esherihijom u urinu (od subote smo na profilaksi sinersulom zato sto nikako da se spuste vrijednosti).

Ne bih se slozila sa ovim: Moram reći da jedna vrlo cijenjena pedijatrica iz Splita smatra da su uroinfekcije češće kod djece u platnenim.[quote]

Ne znam na osnovu cega je dosla ta cijenjena pedijatrica do tog zakljucka. S obzriom da je prakticki nemoguce naci neko istrazivanje o tome (a u potragu sam ukljucila i prijateljicu doktoricu koja mi je par dana trazila). AKo nista drugo, voljela bih da mi kaze na osnovu kojih istrazivanja je donjela takav zakljucak.

Sad kad pricam okolo o tome, ispada da znam hrpu hrpu mama cija djeca (mahom curice, al i pokoji decko) su bolovala i borila se sa Ecoli. A svi su naravno jednokratnasi.

Ja sam prije bolestine prala pelene na 60 sa ostalom robom. Sad ih perem na 90 posebno (zato sto inace perem ostalo na max 60) i nadam se da je to ok.
    Jedino se (to sam pisala na jednom drugom topiku maloprije) borim sa osipom i crvenilom kojeg pri upotrebi jednokratnih nema.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedino se (to sam pisala na jednom drugom topiku maloprije) borim sa osipom i crvenilom kojeg pri upotrebi jednokratnih nema.
    Razmišljam šta bi mogao bit uzrok.
    Koji prašak koristiš, koliko ga staviš, dal se dobro ispere?
    Koliko često mijenjaš pelene?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DMov
    jednu tabletu
    stavim na iskuhavanje
    Robicu joj perem sa dvije tablete (znaci s vise deterdjenta) i nikad ne reagira.
    Sad sam ju pocela cesce presvlacit tj. pokusavam, pa cu viditi dal ima rezultata. Mislim, jesam ju i prije cesto (cesce neg s jednokratnim) presvalcila, al sad pretjerujem
    To radim i zbog toga jer bi ju rado privikla na to da bude sto vise suha i da joj se to dopadne... to su moje brije i teorije za uvod u skidanje pelena...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje skromno misljenje je da je jedna dm tableta za nepunu masinu pelena puno. I da postoji dobra sansa da se taj deterdzent ne ispere sasvim.
    Mislim da je jedna tableta mjera za punu masinu, a za pelene smo uvijek govorili da ide pola od najmanje preporucene kolicine.
    Nema ti to veze sto ona ne reagira na drugu robicu. Druga robica se ne namace u mokraci. A kod spoja mokrace i neispranog deterdzenta dobijes crvenilo guze i slicne probleme.
    Barem je tako kod mene.
    Ili jos bolja opcija, dobijes uzasno smrdljive pelene nakon pisanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne znam, ja sam do sad nekako mislila da je za punu puncatu masinu mjera 2 tablete.
    A masina s pelenama nije skroz puna al nije bas ni poluprazna - ima pelena dosta (svaki drugi dan) i dodam uvijek rucnik ili sta nadjem usput takvoga.
    AL mogu probat stavit onda tekuceg (nekak je zgodnije nego da pilim s nozem tabletu), koliko da ga onda stavim?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stavi za pocetak pola od kolicine koja pise na kutiji.
    ja stavljam detergent u prasku i postepenim smanjivanjem sam dosla do kolicine od 50-60ml po masini robe. i sve mi se opere. ok, ne operu se masne fleke na L-ovim majicama, al to ni ne racunam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od tekuceg je mjera mislim oko 40 ml za punu masinu. Probaj za pocetak staviti pola od toga i stavi ekstra ispiranje na kraju. Ako ti se da ici do ducana, mozda da odmah probas s onim tekucim za alergicare, bez mirisa i nekih drugih dodataka. Ako ne, uzmi obicni tekuci, ali za tamni ves.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pace ne mogu skužiti dal tvoje djetešce često troši lijekove (ako ima česte upale). Jakob je do sada imao četiri puta osip po guzi. Dva puta je bilo od grožđa, a dva put od antibiotika. Često sam čula da mame kažu da im dijete od antibiotika dobije osip.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije od antibiotika. Kad je bila na antibiotiku, bila je jos u jednokratnim pelenama i bila je guza savrseno cista.
    Nije (srecom) puno na ljekovima, odnosno od prije 3 dana je na sinersulu, do tada nije bila (osim bolnice i kasnije u studenom na jednoj kuri antibiotika), samo joj je razina bakterija stalno visoka.

šnjavi

Početno prašak

hej, cure i žene
    htjela bih samo predložiti da možda ne bi bilo loše da perete pelene nekim biorazgradivim praškom. ja znam za amwayev, a nedavno sam u kauflandu vidjela od oko pola kg neki grand u kutiji za nekih 5 ili 6 kn, ne sjećam se baš dobro, na kojem piše da su svi aktivni sastojci biorazgradivi. mislim, kako bi sve to s platnenim pelenama imalo smisla. ja inače perem platnene, a prala sam i tetre na 60, i stavim samo pola preporučene doze praška, tako da ne moram dodatno ispirati i trošiti predragocjenu pitku vodu za to.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šnjavi, apsolutno imaš point 8) .
    mislim da ćemo u buduće na sve članke na portalu o platnenima apelirati upravo na to.
    biorazgradiva sredstva za pranje bez fosfata i u puno manjim količinama nego to većina koristi su bolja i za dječje zdravlje i za okoliš.

šnjavi

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    šnjavi, apsolutno imaš point 8) .
    mislim da ćemo u buduće na sve članke na portalu o platnenima apelirati upravo na to.
    biorazgradiva sredstva za pranje bez fosfata i u puno manjim količinama nego to većina koristi su bolja i za dječje zdravlje i za okoliš.

super, baš odlično. mislim da ljudi zaboravljaju da su dio okoliša...(no, to nije tema pa neću sad s tim)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi samo molila za oprez kod ove rijeci biorazgradiv Veceras napisem i zasto, sada zurim. Puno proizvodjaca deterdzenata i sredstava za ciscenje tipa deterdzent za sudje se kite tom etiketom biorazgradiv. u biti to masu puta ne znaci ama bas nista jer u konacnici je sve biorazgradivo. Vazna je primarna biorazgradivost koju, koliko je meni poznato, spominju jedino proizvodjaci denk mit sredstava za ciscenje. I Frosch. Uz ove posebne eko praskove i sredstva za ciscenje.
    DAjte admini, otvorite nam podforum ekologija da mozemo razglabati o ovakvim stvarima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde Zorana kad nađeš vremena još malo o biorazgradivosti...a mislim da bi i ajvica imala šta za reć .

osim ovih koje si nabrojala, moram spomenuti Urtekram http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=41 , moj favorit, jer evo njegovih sastojaka:

-> 30% vodeni ekstrakt preslice
    -5-15% natrij lauril sulfata (iz kokosovog ulja)
    -sapun (iz sojinog ulja)
    -< 5% saponificirane masne kiseline kokosa
    -morska sol
    -eterično ulje limete
    i ništa više .

Piše na njemu da je univerzalno sredstvo za čišćenje, znači nije isključivo za robu.

šnjavi

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ja bi samo molila za oprez kod ove rijeci biorazgradiv Veceras napisem i zasto, sada zurim. Puno proizvodjaca deterdzenata i sredstava za ciscenje tipa deterdzent za sudje se kite tom etiketom biorazgradiv. u biti to masu puta ne znaci ama bas nista jer u konacnici je sve biorazgradivo. Vazna je primarna biorazgradivost koju, koliko je meni poznato, spominju jedino proizvodjaci denk mit sredstava za ciscenje. I Frosch. Uz ove posebne eko praskove i sredstva za ciscenje.
    DAjte admini, otvorite nam podforum ekologija da mozemo razglabati o ovakvim stvarima.

super, daj please malo podrobnije da znamo točno što radimo. fakat me to jaaako zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moras ih cak ni iskuhati, mislim da je jedno peglanje dovoljno.
    peglanjem se smanjuje upijanje, najobicnije susenje u susilici je dovoljno i treba ih prati sa sto manje praska

mi jedino do negdje 8 mjeseci nismo koristili omeksivac ali su pelene nakon susenja u susilici bile vise nego dovoljno mekane

ja sam isto nailazila po netu na clanke da su jednokratne koma za zdravlje

pretpostavljam da i ostale mame koje koriste platnene presvlace klince momentalno

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

molim pomoc ako netko zna...nekako mislim da je moguce da su urinoinfekcije nastale zbog platnenih.
    zar je moguce da eserihije, klebsijele i ostala gamad prezivi na 60 C? da li netko zna?

vec vise ne znam...da li da odustanem od platnenih?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja imam obrnuto iskustvo. cura je bila samo u platnenima i sve ok. sa sinom smo imali borbe s e.coli, u jednokratnima, presli na platnene, na kraju u bezpelenase.
    ajde napisi vise detalja, koliko ti je dijete staro, jeste prosli kakvu obradu?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

staro je jednu i po godinu.
    druga urinoinfekcija, prva je bila s klebsijelom, ova trenutno proteus mirabilis.
    uz to mu je i izvana piso crven i peklo ga je prvi dan, tj. mislim da ga je ili peckalo ili boljelo jer se hvatao za njega i vristao. tad smo otisli napraviti sanford.
    sad stvarno pocinjem sumnjati na platnene i da u njima prezive te bakterije.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mokraća je sterilna izlučevina organizma, jedino se može pokupiti fiziološka flora prilikom piškenja sa spolovila, fizološka flora su dobre bakterije koje nas štite od patogenih. Mislim da Klebsiella i Proteus ne spadaju u fiziološku floru što znači da te bakterije ne mogu nastati stajanjem pelene do pranja, a pranje bi ih inače da i jesu prisutne uništilo. Tu mora da se radi o inficiranju sa nekog bolesnog pogotovo ako djete ide u vrtić, ili je sklono, odnosno osjetljivo na mokraćni mjehur, a to nema veze sa platnenim bilo bi se isto dogodilo i u jednokratnim. Mislim ako je već došlo do upale najbolje da je djete što više bez pelene i poboljšat imunitet nekim boljim probiotikom npr. Premium od VIP-a ili otići kod homeopata ili šta ti već preporuče u ljekarni. Nama je probiotik i homeopat pomogli kod podizanja imuniteta zbog atopije i učestalih vrtićkih viroza. Nek pije puno tekućine, sok od brusnica.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

moguce je da je pokupio od nekog dok je prosli puta bio u bolnici. to nam je i dr rekla.
    stvarno mi je bilo bitno da li su uzrok tome platnene ili ne. zapravo mi je mama ubacila bubu da bi to moglo biti to.
    sad ga odvikavamo od pelena i bilo bi dobro da uspijemo bas zbog tih infekcija, a i da ako se eventualno desi, pelene ne budu opet "krive"

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Htjela sam zapravo reći da će se gotovo jednako ponašati bakterije bilo djete u jednokratnim ili u platnenim, najbolje ponavljam tokom dana bez pelene ili ako ti je nezgodno bez pelene., onda platnena bez covera i odmah nakon piškenja presvlačenje. Uzročniku svejedno gdje je ispod platnene ili jednokratne, čak su mu bolji uvijeti razmnožavanja ispod jednokratne pelene jer je veća temperatura ispod jednokratne za guzu i pišu, a ta veća temp. od platnene je idealna za njihovo razmnožavanje, vole 37 stupnjeva, najidealnije za njihov rast.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

o da, pa tako ga i odvikavamo od pelene da ne nosi nista tokom dana, ne?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sorry na nastavku prijašnjeg posta pisala sam ga dok još nisam pročitala tvoj odgovar.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ma nista, nista...
    meni je u biti bitna potvrda da platnena pelena nije nista gore od jednokratne...hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nimalo gora,jedino bolja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •