Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Ne da rezati noktiće

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Ne da rezati noktiće

Znam da ima nekih tema o problemima rezanja noktića u arhivi, ali očajni i tražimo pomoć iskusnih roditelja. Prošli smo 2,5 godine, dakle, nije više mali da ga možeš smuvati. Izrazito živo i tvrdoglavo dijete. Dječak. Ne samo da NEMA NIKAKVE šanse na budno, nikad mu u životu to nismo uspjeli, nego sad više ne da ni dok spava.

Kad je bio manji, bio je preživ, ne bi mu se usudili, kad je porastao u startu odbija. Točka. Sve vrijeme smo imali šemu rezanja noktića kad spava poslijepodne ili po noći. Međutim, zadnjih mjesec dana DOSLOVNO na dodir stopala se budi i kreće plač i, naravno, nervoza. Em ga probudili, em mu prčkali po stopalima, poludi! Jadan.

Nema nikakve traume, nikad nije bila situacija da ga je netko slučajno bocnuo ili okrznuo škaricama pa da se toga dan-danas sjeća. Ne. Ali mi u zadnje vrijeme kaže "mama, ja se boooojim", "mama, mene će to booo'jeeeti". Nema koju više taktiku nismo poduzeli. Od ljubazne, nježne, prijetnje (da će ići kod doktora), pozitivnog nagrađivanja (vidi šta će ti mama dati ako). Neće i neće. Užasnuta sam, jer sad više nemamo ni noć. Razrezala sam ne znam koliko čarapica, jer se budi na skidanje čarapa. Sad više ni to ne pali. Jer mora imati čarapice na nogama i kad spava. To mi je dodatni problem. Prvo skinuti čarapice, a onda sređivati nokte. Znala sam mu oblačiti veće čarapice na noge da lakše kliznu ili mu oblačiti neke koje su unaprijed razrezane, ali i to je brzo skužio i ne da, hoće svoje standardne. Ma koma, svemu nam je doskočio.

Da mu sad netko vidi noktiće na nogama mislim da bi zvao socijalne službe. Na rukama nema problema da po noći (naravno!) režemo, na to uopće ne trza, ali na nogama.

Očajna sam. Evo mi već danima i noćima samo o tome razgovaramo i pokušavamo dokučiti. Noćas smo navili sat u 2h i neuspješno probali srediti noktiće na nogama, odmah se probudio, odustali. Onda smo navili u 5h, da probamo opet. Ma, nema šanse! Dodirneš mu ČARAPICU trza se, dva-tri trzaja i budan je. Šta je to!?

Molim savjet onih roditelja koji su prošli isto.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jooojj, mukotrpan proces kod nas je sve bilo super do dvije godine, a sada je sve teže, ugl. ja joj dam grickalicu u ruke a ona prvo bebi jedan nokat, pa mami jedan nokat, pa mama njoj jedan nokat i tako X5 ili ako joj se neda X3 pa nastavimo kroz dan ili drugi dan i tako. taman dok ih svih 10 (na nogama, na rukama ide lakše) odrežemo moramo ispočetka i sad nam je to super, ali kada su počele te kombinacije da ne želi rezati, onda smo mi isključivo rezali svoje pred njom i svako malo je pitali -želi li da i njoj odrežemo, kad bi rekla ne (ni u ludilu ) mi bi se pravili nezainteresirani, pa bi ona dolazila svako malo gledati kaj radimo, pa bi tražila grickalicu, pa bi je malo ucjenila, da dobije grickalicu kad mi da da joj odrežem noktić, objasnila sam joj da grickalicu smiju samo oni koji daju rezati noktiće... i tako 10000 puta

sretno!!!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jooooj, muke!

Moraš naći što pali kod njega.
    Mom starijem smo trebali sve izracionalizirati, objasniti, sto puta ponoviti da ne boli... i na kraju polusatne priče bi mu rekla 'čuj, ja ih moram odrezati, a ako se budeš mrdao mogla bih te porezati'. I svakon rezanje isto, pravi mali ritual.
    Mlađem sam morala smišljati priče, npr. Alisa ne može hodati radi predugih noktiju.

Svakako ih u snu nisam nikad uspjela srediti.
    A da probaš s turpijicom?
    Posljednje uređivanje od trampolina : 08.06.2012. at 13:40

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lokalna anestezija?
    znam da ti nije do smijeha
    ali sve pokušavate, ne znam što drugo predložiti što već niste
    borite se i živite s nadom da će drugi put biti lakše i da će ga proći
    možda netko ima pametniju stvar za reći
    ne znam da li postoji šansa da ga stvarno nešto na prstićima/stopalu boli kada ga primite
    moji se bune ne baš na rezanje, više na razdvajanje prstića pri cijelom postupku, pa to nekako pazimo

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam da li postoji šansa da ga stvarno nešto na prstićima/stopalu boli kada ga primite
    Moja se curica žali da ju boli ako joj režem nokte u jednom potezu. Kada reckam noktić u dva tri poteza - onda je ok.

Probaj utvrditi da ga nešto stvarno ne boli prilikom rezanja.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa puno njih imaju tu fazu kad ne daju rezati noktiće pa ih s vremenom prođe...

mislim da malo pretjerujete s buđenjem u 2 u noći kako bi mu sredili noktiće...

nema tu puno lijeka već objasniti da se to mora i upotrijebiti silu, jedan ga drži a drugi reže noktiće, što brže gotovo to bolje po potomka

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Je, pa da im traume ostanu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    pa puno njih imaju tu fazu kad ne daju rezati noktiće pa ih s vremenom prođe...

mislim da malo pretjerujete s buđenjem u 2 u noći kako bi mu sredili noktiće...

nema tu puno lijeka već objasniti da se to mora i upotrijebiti silu, jedan ga drži a drugi reže noktiće, što brže gotovo to bolje po potomka
    Uuuu, onda će moji dečki imati traume. Ja sam tako upotrijebila silu nekoliko puta, a vrlo brzo su djeca shvatila da se to mora i gotovo. Ima stvari oko kojih možemo pregovarati, a ima i onih oko kojih ne možemo. Pranje kose i rezanje noktiju spada u vreću "nema pregovora". Tu spada i pranje ruku, zubi i slično. Metoda koja je kod nas uvijek palila bila je odurno potkupljivanje - moći ćete gledati crtić nakon večere ako ne budete urlikali dok peremo kosu/režemo nokte. Inače, najgori period otpora bio je negdje između druge i treće godine. Prije smo se nekako snalazili, a kasnije je to vrlo brzo završilo. Da nije ovog topica, ne bih se ni sjetila da je ikada postojalo.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Je, pa da im traume ostanu
    i ja sam čitala topic (šalu na stranu, preporučam)

ali sam se prisjetila i da oko godine dana ide ona faza kad se boje vode, poslije ih i to prođe, a što bi onda trebali... 3-4-5 mjeseci ne kupati ih dok ih to ne prođe

sjetih se i Juula u jednom intervjuu kad je izjavio da je u redu da su bebači naši prinčevi i princeze do kojih 16 mjeseci ali kasnije ne... i baš je komentirao kako kod nas bebači predugo ostaju u toj fazi... ne mora djeci sve biti ugodno niti će svako postupanje (tu mislim i na održavanje higijene kao npr. rezanje noktića, pranje kose, zubića ili vožnju u autosjedalici) koje njima nije ugodno ostaviti traume

p.s. nije ni meni ugodno kad se ljute ili plaču ali jednostavno neke stvari moraju prihvatiti i basta

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi isto rezemo u intervalima..pustim mu crtic i koliko uspijem, uspijem..ostatak kroz slijedeca dva tri dana.. Ali skuzila sam super metodu.. Kad ga ostavim kod mame, na odlasku onako usput dobacim: E daj mu pliz odrezi nokte
    I samo ga pokupim odrezanig noktica

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moju stariju je uhvatilo jedan dan da neće rezati nokte,inače to je kod nas redovno poput pranja kose i sl. i ja sam samo rekla "ok, onda nokti narastu i ispod njih se skupi šporkica pa dođu bakterije i onda boli". Više nikad, ali nikad nije kazala da ne želi.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam prosla isto ali ni ja ne volim rezati nokte kad su suhi, to me bolucka - nego iskljucivo kad su mokri i skroz mekani. Dakle - kod nas je rezanje nokti na redu nakon kupanja. I to je jedino cime mogu pridonijeti kao savjetom.

Mojima od prvog dana rezem nokte dok su budni, bilo je raznih faza ali s obzirom da je to ipak nekakva rutina nikad nije bilo prevelikog protivljenja (ili sam to blazeno vec zaboravila :D )

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I kod nas je to noćna mora. Režemo uvijek nakon kupanja kad su najmekši. On se ne boji, nego ga jako škaklja. I inače je škakljiv baš po cijelom tijelu (na mamu). Prije smo to radili doslovno na silu. MM ga je čvrsto držao, ja bih rezala i to tako da smo ga okrenuli na trbuh da ne vidi nogice, uključili mu crtić ili dali u ruke mobitel da prčka i svira jer ga muzika smiruje. Derao se, ali to je kratko i mora se. Sad je već situacija malo bolja i čak mu ponekad uspijem bez protesta sama odrezati dok on gleda crtić.

Bilbo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nama (27 mjeseci) pomažu crtići...za rezanje noktiju dobije neki za koji je inače premali ili mu ne damo (npr. garfield ili čak tom i jerry), pa dok on zadivljeno bulji, ja brzo rec, rec...tih par minta mi je to ok...točno zna da mu upalim samo radi toga i ne pravi frku kad odmah ugasim kad smo gotovi...sad mu režem bez takvih pomagala...
    crtići su nas inače spasili u mnogim takvim situacijama (rezanje noktiju, pranje zubiju, šišanje)...sva sreća, pa je nakon nekog vremena skužio, i sad nam za sve to ne trebaju...
    ono što sam vidjela u ovih godinu i kusur da su to sve faze, koje prođu...( kad se samo sjetim kako nije dao da mu mjenjam pelenu, joj koje borbe, ja očajna, otvarala topice i onda paf, prošla faza, pa šišanje ajme koja vriska i borba, a sad, pjevajući...i tako...)
    sretno anyway...znam kako je imati djete jake volje

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I dalje ne da da mu se nogica primi u ruku, a kamoli da bi dao da mu se noktići režu, ni čuti! Na budno nema nikakve šanse, po noći čim mu pipneš reagira. Ali našli smo jedan jedini način da djetetu sredimo noktiće: vožnja u autu dok spava. Jedan jedini. Sve me strah da to izgovorim naglas jer ako i to izgubimo, gotovi smo. Izašli smo na zaobilaznicu i kao luđaci rezuckali djetetu nokte. Ali upalilo je.

Preživ je i vrlo energičan, tvrdoglav, smirit ga ne možeš, kad nešto neće - neće. I točka! Nema te igračke ili obećanja da pristane da mu se "srede noktići". Sad smo odahnuli da bar ovako možemo. I zadnjih dana čak pristaje da nosi sandale bez čarapica, inače i spava u čarapicama, koma. Za nas ogroman napredak. Puštamo ga nek trčkara bos što više samo da se kane čarapica.

Hvala vam na sugestijama i dalje primam(o) prijedloge...

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ufff ovako je i moja kuma kao mala. Nije dala rezat noktice ni pod razno. Mama joj je rezala nokte tako da joj je cijele noge umotala u poplun. Samo bi prstici virili pa bi nekako u par sekundi koliko bi joj dozvolila odrezala nokte. I dan danas ima problema sa njima. Jezi se od njih. Ne zna objasnit u cemu je fora al ona ne moze ni gledat kad netko drugi dira svoje prste na nogama
    Nadam se da je kod vas samo prolazna faza

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Da, u međuvremenu mi je frendica kojoj sam se "žalila" rekla kako ona dan-danas ne podnosi rezanje vlastitih noktiju na nogama i da ima samo jednu pedikerku koja zna točno kako uhvatiti prst i kako rezati nokte, inače se strese i ne može to uopće izdržati. Nisam mogla vjerovati. Valjda nećemo biti od tih. Toliko je postao osjetljiv na nokte/stopala da u snu ako mu pomaziš stopalo on se trgne, a kamoli da mu nježno uzmeš nogicu i pokušaš vrlo, vrlo pažljivo škaricama srediti noktiće... Noktići na rukama su ok, "da" ih rezati u snu. Sve dodatno komplicira i činjenica da drži čarapice na nogicama. Već da to "riješim" mi je trećina posla.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Usput, čak smo prestali koristiti termin "rezanje noktića" jer smo mislili da neće dijete stvarno misliti da ćemo mu nešto rezati. Koristimo "srediti" ili "da budu lijepi" ili tako nešto...

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo dali njemu jednu noktaricu da on rezucka a ja mu sredujem noktice i imamo pjesmicu zeko hop i zeko skoc dok rezemo povremeno pali i da naj lakse nam je poslje kupanja dok su mekani

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam od onih kod kojih vlada "mora se". Prvo je dao, onda ga je uhvatio bunt - tata držao ja rezala brzinom svjetlosti pa se poslije divili kako su sad krasni i čisti, u zadnje vrijeme ga lako "obradim" i bez tate s tim da ulovim po par komada, a ostale drugom prilikom . Kompromis, dakle, na kraju :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi imamo krampuse

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •