Vec smo raspravljali o ovome na podforumu 3-6 godina ("Djecja potrosacka groznica"), no ja bih malo ozivio ovu raspravu ovdje sa dva potpitanja.
Naime, zanima me koliko po vasoj procjeni vi trosite na igracke, koliko na knjige i slicno, a koliko na nekakve slatkise i grickalice?
Imate li kakva ogranicenja (vrijednost, kolicina itd) ako vas klinci masiraju sa cestim zahtjevima tipa "kupi ovo, kupi ono"?
Vedran ima taj shopping fever unazad nekoliko mjeseci sto ga je pretvorilo od nekada ugodnog suputnika u kupovini (koji je tako povremeno usput dobio ovu ili onu sitnicu) u shopping monstera koji bi kupio i ono sto mu se svidja i gomilu drugih gluposti koje valjda osim u ducanu ne bi ni pogledao.
Nakon kupnje jednog (lijepog) smetlarskog kamiona za cca 350 kn uveli smo u dogovoru s njim 3-mjesecni moratorij na kupovinu igracaka (knjige iskljucene). Naravno, moljakanja i zahtjevi za ukidanje te mjere stizu svaki dan a i meni se cini da je to malko predrasticno (vjerojatno bih mu inace kupio tu i tamo neku sitnicu za 20-30-50 kn), no dogovor je dogovor i sad ga se drzimo do isteka roka.
No, definitivno ce nam trebati nekakav drugi dogovor pa sad treba smisliti nesto sto ce biti najprikladnije. Stednja, vremensko ogranicenje tipa "x necega u y vremena" ... nismo jos odlucili.
Slicno imamo i za slatkise. Sitnarije tipa zivotinjsko, bananice, tortice su OK jednom dnevno, no uveli smo po samo 1 kinder jaje tjedno jer su poceli stizati svakodnevni zahtjevi ...
Knjige i slicno zasad nisu limitirani i vjerojatno nece ni biti.
S jedne strane ne bismo zeljeli da se krene putem kupovanja bilo cega sto se vidi u ducanu,a sa druge malo su nam se i smanjili prihodi u zadnje vrijeme pa treba malo i stegnuti remen.
Sta vi kazete? Kak je kod vas?