-
Cista na dojci
Neki dan pošla sam na ultrazvuk dojke koji je organizirala Liga protiv raka u mome mjestu. Na pregled sam pošla čisto tako, preventivno, iako nisam u nikakvoj rizičnoj skupini ( 32 g.dojila oboje djece 2 godine, u familiji nema karcinoma...) Na pregledu radiolog mi ustanovi cistu od 4mm u mliječnom kanaliću na desnoj dojci te me naruči na kontrolu za cca. 8 mjeseci. Rekao mi je da ciste prošire mliječni kanalić pa se to treba pratit jer svo zlo nastaje baš u proširenim kanaličima. Iako sve to zvuči kao "ništa strašno" ipak je to nešto što se treba pratit i meni dovoljno da mi usadi nemir. Ima li tko iskustava sa cistama, dali one rastu, mogu li puknut same od sebe i u kojem postotku postanu opasne ???
-
ja bi na tvom mjestu otišla na pregled za npr. 2 mjeseca, ne 8 mjeseci
sa ovom slikom koju imaš sad, pa da ti pogledaju šta se dešava sa cistom
taman se sad naručiš i dođeš možda na red za cca 2-3 mjeseca
-
Razmišljala sam da odem privatno na još jedan ultrazvuk da čujem još jedno mišljenje ali su mi rekli da je ovaj doktor koji me je gledao sada jedan od najboljih dijagnostičara i da bi me on odmah uputio na daljne pretrage da je potrebno. Ali u svakom slučaju sumnjam da ću čekat 8 mj.
-
Odi ti ponovo. Ja kad sam imala cistu na jajniku, makara me ginekolog uvjeravao da to nije ni najmanje opasno, i da dodjem za tri mjeseca na pregled, sam mu uredno svaki mjesec dolazila da pogleda sto se s tim dogadja. A on mi stalno govorio: Vec ste dosli?!
Bit ce sve OK!
-
Ja u lijevoj dojci imam proširene kanaliće i i sitne ciste od kojih je najveća trenutno 6,5 x 4,3mm.kontroliram se već 4 god.kod jedne privatne onkologice i na kontrolu odlazim svakih 8 mjeseci.Ja mislim da nemaš razloga za brigu,cista ti možda pukne.možda nastane druga,veća zato ih kontroliramo.Iako razumijem te u potpunosti,ja sam nakon 1.uzv-a grudi potražila odmah 2.mišljenje tj.bila sam kod radiologa 1.put koji mi se nije ni potrudio objasniti neke stvari.Ja imam jedno dijete koje sam dojila 8.mj.
-
Ellica hvala ti, utješila si me, iako vidim da ću morat redovito na kontrole i pratit stanje.. Meni još uvijek izlazi mlijeko kad stisnem bradavicu (prestala sam dojit curku prije cca.godinu dana) pa možda se mlijeko začahurilo u kanaliću ?? Inače u ovoj u kojoj mi je cista mi se znalo dosta puta začepit kanalić dok sam dojila. Jadranka hvala ti, i ja sam imala ciste na jajniku prije trudnoća, same bi puknule i nisam se time baš zabrinjavala.
-
I meni je ta strana bila kvrgava dok sam dojila,ali je meni većina žlijezda u toj lijevoj dojci,u desnoj vrlo malo.Meni je onkologica rekla da se njoj to niti ne čini kao nešto što bi se pretvorili u nešto loše....Iscjedak nakon dojenja sam i ja dugo imala.Samo redovno kontroliraj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma