Page 14 of 18 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 651 to 700 of 881

Thread: imate li vikendicu na moru?

Kosjenka's Avatar

Anemona u ovom lijepom dijalogu ti fali činjenica da su oni zvali i rekli mi bi došli za vikend na more.
    Tu da je tetka mili anđeo koji eto samo ne razumije neke stvari bi rekla super, vidimo se. Gdje će ko spavat i kada će se dinstat luk bile bi finese, ali svako pristojan bi otkazao svoje frendove.

Optimisticna's Avatar

Nedjelja, devet sati ujutro, a meni vruuuuuuceeeeeee. Ima ko da me pozove u svoju viksu uz more (istina ja jesam na moru, ali nisam UZ more)???? Ja bi ostala do sredine rujna....tada mi je termin za rodit.
    Zainteresirani nek se jave na STRIP POKER Full Monty

Optimisticna's Avatar

E da....odgovaram i na engleskom.... Aj spik inglis.

sillyme's Avatar

Ne zelim se kladiti ali mislim da Anatom i njen muz nece uspjeti odrzati zeljeni govor. A ako i hoce - ne vjerujem da ce imati zeljenog ucinka. Zasto? Jer ce teta imati CIJELU GODINU DANA da do iduceg ljeta opet izmanipulira stvari u svoju korist. Sad se moze naljutiti, pa nece razgovarati, pa ce ici razni obiteljski "emisari" koji ce prepricavati anatom i njenom muzu kako je teta tuzna, razocarana, pati... itd itd itd - da ce na kraju anatom i njm u proljece doslovce MOLITI tetu da ide u vikendicu. Previse je tu poluga moci na tetinoj strani - em navike, em rodbinske veze em nemogucnost anatom i njm da se suprotstave takvim manipulacijama.

Ja bih predlozila anatom (a nisam jedina s tim prijedlogom) da stvar rijesi radikalno ali na nacin da se nikome ne mora direktno suprotstaviti vec tzv. politikom "stavljanja pred svrsni cin". A to je jednostavno - rentanje vikendice.
    Sacuva za sebe i muza 2 tjedna preko ljeta a ostalo vrijeme ili renta ili kaze da ima najavu pa je kakti otkazano. I nitko ne ide u kucu osim njih. Pa tako iskoristi 2-3 godine prihoda da obnovi vikendicu. Nakon tih par godina je uostalom u psihi ostatka rodbine vikendica od opceg dobra postala njihovo vlasnistvo koje im donosi novac i svatko tko je tamo je na ustrb njihovih financija i po njihovoj "milosti"...

I iskreno, da ja dobijem otkaz ne bih otisla na mjesec i pol u vikendicu nego mozda na tjedan-dva i ostatk vremena bih ODMAH iznajmila za bilo koju svotu. Meni je boraviti u vikendici koju mozes iznajmiti dok si bez posla i jos pri tome kukati kako nemas novaca za odrzavanje prilicno nezrelo i neodgovorno.

mare41's Avatar

Optimisticna, uzela si mi ideju iz prstiju, osim što nisam za rodit (tvoji stigli do tipkovnice prije od mojih).
    a sad ozbiljno-nema škakljive situacije, a da se ne sjetim ove teme-mislim da nas koji ne znamo reći ne (a znamo da bi trebali) usmjerava na pravi put....
    Last edited by mare41; 24.06.2012 at 09:17.

Optimisticna's Avatar

Quote Originally Posted by mare41 View Post
    Optimisticna, uzela si mi ideju iz prstiju, osim što nisam za rodit (tvoji stigli do tipkovnice prije od mojih)...

I tebi je vruce aaaaa??? Hebemu nitko se ne nudi.

mare41's Avatar

pa nećemo čekat da se ponude valjda, tolko lud ipak niko nije.... idemo zvonit od vrata do vrata (ja ne bi u dnevnu sobu nego u spavaću)

Optimisticna's Avatar

Vazi, ja cu dofurat mjesalicu, cement, cigle i sklepat cu si jednu sobicu.
    Pozovi i frendove!!!!!!

Ja sam se jednom nasla u situaciji da sam dobila zeleno svijetlo da rijesim "tetu"
    Dala sam si oduska i svasta rekla jer je doslo vrijeme da se kaze.
    Nije imalo previse efekta. Nakon nekog vremena sve je opet krenulo po starom. Takve osobe jednostavno imaju djon obraz. I samo je pitanje vremena kada ce teta opet sve okrenuti u svoju korist. To treba jednom odrezat i ne okretat se vise.
    Last edited by disciplina; 24.06.2012 at 09:43.

mare41's Avatar

Optimisticna, dogovoreno, kad nađemo mjesto-svi su dobrodošli, bilo kad (ja bi cijeli srpanj i onda dalje svaki vikend), uvjet: prvi red do mora!
    Last edited by mare41; 24.06.2012 at 09:44.

mare41's Avatar

disciplina, meni se čini da jednom kad se odreže (neću govorit umjesto drugih, pogotovo ne anatom) pa se ta situacija opet ponovi- da je slijedeći put lakše odrezat, i opet treći put...ne bi rekla da se ljudi žele svadit zauvijek (ja ne bi zbog 4 zida)

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by disciplina View Post
    Ja sam se jednom nasla u situaciji da sam dobila zeleno svijetlo da rijesim "tetu"
    Dala sam si oduska i svasta rekla jer je doslo vrijeme da se kaze.
    Nije imalo previse efekta. Nakon nekog vremena sve je opet krenulo po starom. Takve osobe jednostavno imaju djon obraz. I samo je pitanje vremena kada ce teta opet sve okrenuti u svoju korist. To treba jednom odrezat i ne okretat se vise.
    To i ja tvrdim... sve ovo sto se "rjesava" rijecima se nece rijesiti rijecima. Samo stavljanjem pred svrseni cin i to takav da jednostavno nije moguce da teta dalje provodi svoju volju. Npr kad pita za termin nakon sto se s cijeom rodbinom prvo "iza ledja" dogovorila da moze joj se samo kaze - na zalost, vikendica je tad vec iznajmljena. Kraj. Svrseni cin, bez ikakve mogucnosti da ih se dalje uvjeri da ona ipak moze u vikendicu. Po mogucnosti prethodno pripremiti sudje jer bi ga mogla traziti nazad.

Optimisticna's Avatar

Tako je.....dosli divlji i istjerali pitome. Samo je stvar stava....moramo se pravit blesave. Sto blesavije i bezobraznije. Poslje dve, tri sezone mozda dobijemo vlastite kljuceve.

Optimisticna's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    To i ja tvrdim... sve ovo sto se "rjesava" rijecima se nece rijesiti rijecima. Samo stavljanjem pred svrseni cin i to takav da jednostavno nije moguce da teta dalje provodi svoju volju. Npr kad pita za termin nakon sto se s cijeom rodbinom prvo "iza ledja" dogovorila da moze joj se samo kaze - na zalost, vikendica je tad vec iznajmljena. Kraj. Svrseni cin, bez ikakve mogucnosti da ih se dalje uvjeri da ona ipak moze u vikendicu. Po mogucnosti prethodno pripremiti sudje jer bi ga mogla traziti nazad.
    Nece moci ni tako. Neka oni idi u garsonjeru, njena je ionako spavaca soba. Ima mjesta za sve. Osim toga teta se jako veseli anatominom djetetu... Jedva ceka da ga vidi!!

Mojca's Avatar

Prepričala sam jučer ukratko dragom ovu temu. Sve što je rekao, bilo je: to se rješava u minuti i 15 sekundi. Bez puno razgovora.

A tu se 14 strenica ispisalo....
    Last edited by Mojca; 24.06.2012 at 09:57.

mare41's Avatar

Mojca, poanta je da pitomi ostaju pitomi, jer su takvi rođeni, a divlji ne znaju da su divlji ni kad im se nacrta.....pitomi mogu birati otići kad se radi o znancima ili situacijama u kojima se lakše okrenuti, al kad se radi o rodbini.....i zato 14 stranica-kako se izborit za svoje pravo, a ne zamjerit se (koliko ima situacija kad ne možeš biti i h.eben i pošten, al vjerujem da će sva ova podrška pomoći pokretačici teme), prepričavam temu i ja svom, al on spada u one prepitome..
    Optimisticna, nemoj me zaboravit ako ti se javi ko na pp

Mojca's Avatar

Ma znam Mare, samo iznosim recept jednog poslom preopterećenog muškarca. Nema on vremena za gubljenje.
    Inače je pitom.

I tko zna, možda je u pravu, divlji ne govore jezikom pitomih.

Ja ni sama ne znam što bi da sam na mjestu Anatom... na "svom" otoku nisam bila od 1991. zbog slične priče. Našla sam si drugi otok. (Olakotna okolnost mi je bila da nemam nekretninu u vlasništvu, pa me ništa osim emocija ne veže.)
    Last edited by Mojca; 24.06.2012 at 10:24.

jelena.O's Avatar

a kak bi on to rješio u punih 75 sekundi?

marta's Avatar

Ima i jedno rješenje koje je predlozio mm, takodjer nekonfliktan lik.
    Kad tetka ode, promijene se brave, njoj se nista ne kaze. Kad ode tamo i poljubi vrata onda joj se kaze da je netko provalio u viksu (moze rec i da je odnio sudje, hehe), pa su se promijenile brave. Za vjerodostoniji izgled, mogu se promijeniti i vrata.
    I odna se viksa iznajmi onako kako je netko predlozio, ili nekome za stan, ili turistima. Dok se tetka ne oladi.

marta's Avatar

I naravno kad tetka trazi kljuceve, prvo se odugovlaci, onda joj se kaze da je viksa iznajmljena.
    I stvar si rjesio, a s tetkom komunicirao nisi.
    Cemu trosit rijeci?

jelena.O's Avatar

a može i teta pozvat najbližeg bravara, pa opet ona stavi svoju bravu i tak u nedogled, mislim da martino rješenje nije nimalo ok.

sorciere's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post

bez suvišnih "zašto".
    i ja sam svoj problem riješila u toliko vremena (izvjesna osoba mi vrata može pogledat samo s vanjske strane).

zgrožena sam s 14 stranica ove rasprave, no kao što reče apri negdje - ljeto je, treba sapunica (parafraziram, nije doslovno ).

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Daj ključ i briši.

Pa nek im zamjeri. Jer zamjerit će na bilo koji način da pristupe.
    Stvari su vrlo jednostavne.

Jesi vlasnik?
    Nisi.
    E onda možeš bit tu samo ako i kad ti ja to dozvolim.
    Nećeš?
    Ne moraš. Eno ti cijeli Jadran pa si iznajmi.

Tako nekako, koliko ga poznam.

mala-vila's Avatar

nije to rjesenje, to je izvlacenje u kojem se teti opet ostavlja prostora za manipulaciju. s takvima džon-obraz ljudima treba u glavu i ne pomaknut se niti milimetar od svog stava- samo tupit isto dok se ne uvrijedi i sama ne ode. mislim da drugacije ne moze zavrsiti, ili puši teta ili puši anatomina obitelj, pa onda treba izabrati

mala-vila's Avatar

mojca bas tako kako tm govori- myway or the highway

sillyme's Avatar

Ja isto mislim da je gotovo neizvedivo da se teta ne naljuti/uvrijedi. Samo... kako to izvesti ako si nesposoban jasno izreci svoje i onda izdrzati visemjesecni pritisak koji obicno uslijedi da se predomislis? Oni koji to ne mogu a moraju rijesiti svoj problem - a mislim da su anatom i njm takvi - moraju naci drugaciji nacin, neki koji ne zahtijeva od njih da gledaju tetu u oci i ulaze u raspravu. Zato sam im i predlozila da stvari dovedu do tocke kad samie vise ne mogu odstupiti od vlastite odluke pa ih teta ne moze probratit.

Ja bih situaciju rjesila jednostavnom recenicom: "Iduce godine planiramo biti u vikendici od 15.6. i molim vas da svoj godišnji planirate prije toga." Kraj diskusije. Samo - ja nikada ne moram voditi ovakve razgovore, valjda se jednostavno uopce ni ne dovedem do ovoga...

marta's Avatar

Niste služili, nema tu izvlacenja, samo ne moraš s tetkom ništa raspravljati. Kad se šokira jer je brava promijenjena, kažeš da je netko provalio i nis dalje ne raspravljas. Kad te pita zašto ne moze dobit ključ kažeš da je iuznajmljeno i gotovo. Nema rasprave. I samim tim joj ne ostavljas ništa manevarskog prostora. Ako tko pita zašto je iznajmljeno, kažeš da nemaš love.
    Postoje ljudi s kojima ne želiš otvorenu svadju i postoje načini kako natjerati vodu na svoj mlin. Umjesto da tetki kažeš daj ključ i vozi, i onda se osjecas loše tri godine zbog toga, riječke stvari zaobilazno.

Willow's Avatar

ajaoj, zadnji put sam imala ovakav grč u želucu kad sam čitala Jadnike...

slažem se dosta s Anemonom, treba reći NE teti i gotovo...

dakle, ja bih iduće godine napravila sljedeće: vrijedne stvari preselila u garsonijeru, kuću uredila za goste i iznajmljivala, vi možete ostaviti 2-3 tjedna sebi za gušt, i onda naredne godine od zarade urediti garsonijeru i poslije toga uvijek možeš doći i u garsonijeru + iznajmljivati ili kuću ili garsonijeru

ovako vam vikendica samo guta novce...

rosa's Avatar

ova spika s promjenom brave...vi stvarno mislite da netko tko nema hrabrosti u lice /telefonom tetki reći da je gotova shema koja je hodala desetljećima da će imati m.da promijeniti bravu,ništa joj ne reći i čekati da tetka poljubi vrata?
    E,tu sam na strani tetke (sve ne vjerujem da ovo govorim),ali realno: žena dolazi ništa ne sluteći,vozi se par sati da bi se kaj? okrenula na peti i tražila povratnu kartu za nazad u roku odmah? ma mislim...

ja da sam tetka,na tako nešto bih se naljutila više nego da mi opale šamarčinu...

mala-vila's Avatar

slazem se, to nije samo bezobrazno u rangu onoga sto teta njima radi (sto si dopustaju) nego je neljudski. kakva god ona bila zlica to je stara zena i tako nesto napraviti je van svake pameti
    ja sam za to da se suoce sa svojim demonima i suoce sa tetom (ako ne zbog njih samih onda zbog djeteta koje uci oponasajuci- meni je to stimulans u zivotu za napraviti stvari kojih se inace bojim zbog ovih ili onih razloga, ovako si mislim: zar bi htjela da moje dijete....u buducnosti)

marta's Avatar

Pa ne moraju oni cekat da tetka poljubi vrata. Nego joj kazu negdje na proljece, onako usput.
    Ne kuzim zasto bi se netko kome se zeludac zaveze na cvor pri pomisli na kavgu trebao sučeljavati? Čemu? Samo bi se jos dugo vremena nakon toga loše osjecao.
    Ja sam malo karikirala i pretjerala u svom postu, ali to je zapravo sve rješivo bez buke, sučeljavanja, cvorova u zelucu i sl.
    Nakon x godina zivota sa svekijima, naucila sam da svekija mogu zaustaviti u šteti jedino tako da sikiru zabijem u stol i izderem se tako da me cuje pol sela. Jedini nacin. Dan kasnije, ko da nis nije bilo. Sa svekrvom je druga prica. Pasivna agresija na koju ja ne pristajem na kraju zavrsi tako da ju zaobidjem elegantno bez price i rasprave. Ta rasprava i suceljavanje ne bi ni meni ni njoj nista dobro ucinila. Nista se tu ne bi ni raspravilo ni rascistilo, samo bi osjecaj nezadovoljstva i neugode trajao duuuugo, duuuugo.

marta's Avatar

Da je meni takva tetka, ja ne bih imala problema da joj kazem da vise ne moze ljetovati kako hoce, pogotovo ako me ne bi bilo brigga hoce li to zavrsiti prekidom komunikacije, ali vidim da anatom nije u toj situaciji, pa mi je totalno bezveze predlagati joj da tetki kaze "daj ključ i vozi"...

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Pa ne moraju oni cekat da tetka poljubi vrata. Nego joj kazu negdje na proljece, onako usput.
    Pa nije provala u kuću nešto što javljaš usput...

T: Anatom što ima nova?
    A: A niš kupila sam jučer pol kile paradajza, od susjede dobila kolač i javili su s Krka da su nam provalili u kuću.

To je ozbiljna stvar. Nakon nje sljedi masa pitanja, emotivnog angažmana i želje da se sudjeluje. O tome se razgovara sa svim susjedima, pa kako nitko nije vido, pa kako samo nama...

Po meni je ovo ideja koju treba izbjeći. Prvo zato što je laž. A u laži su kratke noge. Zapetljali bi se i nikad se ne bi izvukli.

Bad advice. Bad.

marta's Avatar

Kad lazes, laz uvijek treba biti minimalna. Ono, najmanje moguce i tad je sansa da prodje najveca. Ima prijateljicu malo dalje. Ona je vidjela, a vjerujam da zna u kakvoj su situaciji kad ih zove k sebi dok je u njihovj kuci tulum. I ne raspravlja se o tome nista. Provalila neka djeca, popisali se na pod, isarali zid, nis ne fali osim -nevedes nesto bezveze-, vratis tetki serpe da ne bi njih ukrali drugi put, prijavili niste, jer nema smisla, i iznajmili ste jer to stiti od provale, a bogami i donosi korist. I sve to preko telefona kratko i bez prostora za manevre. Ako sebi uvjeris da je zapravo tetka provalila u kucu, jos bolje.

marta's Avatar

rosa, ja stvarno mislim da je lakse promijeniti bravu nego se suociti s tetkosaurusom. ovako bar odgodis fajt.

marta's Avatar

Ovi moji postovi vjerojatno zvuce ko da lazem od jutra do mraka. A zapravo, meni se ne da lagat uopce.
    No, imam dijete koje laze, al laze ko pas, mamicumu, tako iskusno, minimalno, i nikad ne skuzim odmah, nego tek kasnije kad je vec tesko provjerljivo i tesko dokazivo. Ostalu djecu skuzim sad i odmah.

Mojca's Avatar

Zar ti zbilja misliš da bi Anatom i NJM, koji se ni istinu ne usude reći, bili u stanju lagati?
    I još uvući prijateljicu u laž?

Mojca's Avatar

Ovi moji postovi vjerojatno zvuce ko da lazem od jutra do mraka. A zapravo, meni se ne da lagat uopce.
    No, imam dijete koje laze, al laze ko pas, mamicumu, tako iskusno, minimalno, i nikad ne skuzim odmah, nego tek kasnije kad je vec tesko provjerljivo i tesko dokazivo. Ostalu djecu skuzim sad i odmah.

Od koga li je naučilo?

marta's Avatar

Apsolutno. Vecina ljudi nije u stanju reci istinu i lakse im je slagat nege krupne stvari. Uvejrena sam da bi oni lakse tetki slagali nešto benigno samo da je se rijese nego joj rekli istinu jer je ta istina za nju neugodna, a stekla sam dojam da je ta tetka tip koji kad nesto za nju postane neugodno, onda ona postane neugodna prema njima.

marta's Avatar

Nemam pojma od koga je naucio. Samo je poceo u ranoj dobi prikazivati umijece.

marta's Avatar

Mislim, ja se zapravo skroz slazem sa svima koji kazu da takve situacije opcenito treba raspraviti i razjasniti bez previse mudrovanja, ali nisam stekla dojam da je anatom to u stanju. Pa ona na stetu sebe i djeteta pusta tetku da radi sto hoce. Nije u stanju raspraviti jer ce ju tetkili progutat za marendu.
    Zato bolje zaobic.

n.grace's Avatar

Pa onda usput mogu i reći da su iznajmili vikendicu turistima, bez mijenjanja brave.

winnerica's Avatar

Quote Originally Posted by Optimisticna View Post
    I tebi je vruce aaaaa??? Hebemu nitko se ne nudi.
    Jel bi vi vjerovale da se meni nudi svaku godinu da idem kod kumova u Vrbnik u njihovu kuću, besplatno, a da ja nejdem?! Ljudi neće novce nikakve, a ja hoću imat čist obraz. Pa onda radije ili ostajemo u Zg. ili ljetujemo tam gdje platimo (ak možemo) i čist račun - duga ljubav.

winnerica's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Bravo!!!! Ovo je do sad najbolje rješenje (osim prodaje vikendice)!!! Prethodno još obavezno promijeniti bravu!
    I odgovor na pitanje kad će biti slobodna: neće biti, skroz je iznajmljena preko agencije! The end!!!

Ja mislim da će Anatom riješiti situaciju s tetom i da je otvaranje ove teme već jedan korak naprijed.

Anatom

Quote Originally Posted by anatom View Post
    Nitko iz obitelji nije navikao ostaviti bar koju kunu za rezije.
    Za ovo ti predlažem da kupiš nekakvu kasicu ili kutijicu (s ključićem) i velikim štampanim slovima na nju napišeš "dobrovoljni prilozi za režije" ili nešto slično. Postaviš ju na vidljivo mjesto u kući i svatko tko ima minimum savjesti bi trebao nešto novaca ostaviti unutra. Ja sam to doživjela kada smo jednom ljetovali kod rodbine, lijepo smo ubacili dobrovoljni prilog kada smo išli doma i svi sretni i zadovoljni. Možda da probaš.

piplica's Avatar

Quote Originally Posted by Sanja View Post
    mislim da ne bi bilo loše pitati starčeke odakle oni u tuđoj kući.
    Istina, teta ih je pozvala. Ali oni 100% znaju da kuća nije tetina. Ja ne bih nikad išla u kuću u koju sam pozvana iz druge ruke, bez poziva vlasnika osobno. Neobično mi je da se ljudi osjećaju toliko komotno i dobrodošlo u tuđim nekretninama.
    Vidiš, meni ovako nešto uopće ne bi palo na pamet, ako me netko negdje pozove, uopće si ne postavljam pitanje vlasništva,
    odnosno ako mi prijatelji kažu da ljetuju/zimuju u kući od tetke/babe/strica i pozovu nas da im se pridružimo jedan vikend, ja veselo odem sa cijelom mojom četom i uopće ne berem brigu tko ima vlasnički list.

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by winnerica View Post
    Jel bi vi vjerovale da se meni nudi svaku godinu da idem kod kumova u Vrbnik u njihovu kuću, besplatno, a da ja nejdem?! Ljudi neće novce nikakve, a ja hoću imat čist obraz. Pa onda radije ili ostajemo u Zg. ili ljetujemo tam gdje platimo (ak možemo) i čist račun - duga ljubav.
    a da ti mene pošalješ kumovima

marta's Avatar

Quote Originally Posted by n.grace View Post
    Pa onda usput mogu i reći da su iznajmili vikendicu turistima, bez mijenjanja brave.
    Neće proći bez mojenjanja brave. Dok teta ima ključ ima i pristup.

Cathy's Avatar

Quote Originally Posted by winnerica View Post
    Ja situacije kada netko neće novac za uslugu koju je pružio rješavam da dam novac "djeci za sladoled", i to do sada nitko nije odbio.
    Ili im se možeš odužiti nekim poklon bonom ili košarom.

Mojca's Avatar

Tako je i kod moje frendice na Bracu. I svi sretni.
    I nepisano je pravilo 50 kn po glavi dnevno, djeca besplatno. Visak ide za deterdjente, odrzavanje, kupovinu potrosnih sitnica za kucu, poput zavjese za tus i sl.
    To s kutijicom, mislim.
    Last edited by Mojca; 24.06.2012 at 15:20.

Page 14 of 18 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast