Stranica 4 od 18 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 881

Tema: imate li vikendicu na moru?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo još jedno gledište iz suprotnog kuta.

Meni su roditelji prije sedam godina objasnili da ne smijem dovesti psa u njihov stan na moru.
    Posljedica: Zadnjih sedam godina tamo nema ni mog pesa, žene, mene ni moje djece.

Jednostavno.

I dalje smo u dobrim odnosima. Bilo bi preglupo da nam tako nešto zagorča život.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

....S tim da stan uredno koriste roditelji, sestra i njezina obitelj. Svake godine dovode čak i svoje prijatelje na ljetovanje.
    A za mene i moju obitelj je praktički zabranjeno jer znaju da nam je jako teško ići na ljetovanje bez psa.
    Ali isto tako znam da na to imaju pravo i bio bih debil da se nafurim.

Tako i od draga muževe teteimaš pravo očekivati da razumije ograničenja korištenja kuće.

A nedostatak razumijevanja je isključivo njezin problem i krivica. Nimalo tvoj.
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.06.2012. at 19:12

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne znam osobu koja na moru ima nekakvu nekretninu, a da nema ovakve probleme (naravno oni koji imaju braće sestre ili sl.). Svi bi bili sami i nikome se ne da ljetovati u đuture sa drugima. Razumljivo. meni zaista ne smetaju drugi, ali možda zato što sam do sada samo ja imala djecu(prije neki mjesec mi je jedna seka rodila, a evo svake minute treba i druga) koja skaču, ne daju spavati, a kad oni spavaju onda mora biti mir No evo koliko god ljudi znam, doslovno svi imaju iste probleme. Ja bih rekla gdje kuća nije tijesna ni čeljad nije bijesna, ili možda obrnuto

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ....S tim da stan uredno koriste roditelji, sestra i njezina obitelj. Svake godine dovode čak i svoje prijatelje na ljetovanje.
    A za mene i moju obitelj je praktički zabranjeno jer znaju da nam je jako teško ići na ljetovanje bez psa.
    Ali isto tako znam da na to imaju pravo i bio bih debil da se nafurim.
    Što si ti tolerantan! Ja bi prokuhala od muke

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još s velikim veseljem puštaju u stan susjedinu šugavu đukelu i hrane ju....!!!!!

a zakaj prokuhati? Kad ti se jedna vrata zatvore, druga se otvore
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.06.2012. at 19:17

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja god da ti se otvore, nije ugodno kad ti se roditeljska zatvore
    i sve bih shvatila i prihvatila
    ali to sa susjedovim psom mi nije jasno

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni meni to sa susjedinim pesom nije jasno (valjda se ne žele zamjeriti susjedi).

Ovo s vratima mislim na ljetovanje. Zbog toga sve te godine ljetujem na ljepšem mjestu.
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.06.2012. at 19:26

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da misliš na ljetovanje
    al ipak..
    (malo sam sevdah ovih dana)
    zapravo je to i dobro, sam si svoj gazda, nikome se ne prilagođavaš
    samo malo smeta (bar bi mene) što to nije tvoj izbor

Sanja ja i dalje mislim da teta nema pojma da bi mogla smetati

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da je teta u k.urcu i svih nas je previše uznemirila. Već dva dana me muči ta teta..a da je pošalješ meni?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anatom, ja bih samo napomenula da se s tetom ne bi smjeli ništa DOGOVARATI, nema tu pregovora, treba glasno i jasno reći što želite...

ne kaže se bezveze da su stariji ljudi kao mala djeca, budite vrlo precizni i jasni i dajte više pokažite da imate svoje ja

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti misliš da se ni sa malom djecom ne treba dogovarati nego im samo naređivati?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je teta u k.urcu i svih nas je previše uznemirila. Već dva dana me muči ta teta..a da je pošalješ meni?

Trina vidim ja da s tobom nema zezancije.Šalji adresu.Šaljem ti tetu na pripitomljavanje

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mujice! koji stav! inspirativno!
    Ova tema me ohrabrila da otkažem ovogodišnje obiteljsko ljetovanje. Nisam se izjasnila zašto, jer znam da znaju zašto, ali ne bi mogli podnijeti da je izgovoreno, pa ćemo se opet izgovoriti poslom, ali eto bronhi- lakše se diše.
    Sad mi ostaje samo da nađem gdje će mi to ćer grgljat mandule i luftat dišne puteve ko što su nam dr prepisali i to bez puno novaca (ili da pošteno kažem s vrlo malo novaca), ali svejedno mi je lakše- ma nije ono bezveze maskom u avionu, bome nije. Bumo lunjali po sljemenu i išli u slane sobe.
    Kaj kažeš mujice jel može sljeme zamjeniti more? ozbiljno pitam.
    Posljednje uređivanje od pikula : 10.06.2012. at 20:36

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mujice možda je tvoj pas neki oštar pas, možda se više linja ili ima jači vonj od susjedovog
    Svaka priča ima dvije strane, no istina je da je lakše reći svom nego susjedu.
    Nekada su tri generacije živjele u dvosobnim stanovima, a sada svi bježimo jedni od drugih i tražimo svoj komfor i mir, pod svaku cjenu pa makar bili zaduženi do gole kože. Tako i na ljetovanju. Ja se volim stiskati pa čak mi ni životinje ne bi smetale, što nas je više to bolje...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ti misliš da se ni sa malom djecom ne treba dogovarati nego im samo naređivati?
    nisam mislila na naređivanje već da pokažu da imaju svoju granicu

očito dosad nisu niti znaju kako to učiniti, a reći NE im se čini nemoguća misija

a teta bi dogovor vrlo brzo okrenula u svoju korist i oni bi se "dogovorili" onako kako njoj paše

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene živo zanima koji se to prozor otvorio mujici? Fakat zvuči inspirativno i kulerski,skoro pa zen.

Meni bi branjenje dovođenja vlastitog ljubimca u roditeljsku kuću,a puštanje u tu istu kuću i hranjenje susjedove đukele zakuhalo takvu paru da bi se se sve pušilo...nije da se ponosim time,al tako jest,zato mi je na cijeloj ovoj tetka-temi ovo s mujičinim psom najintrigantniji moment.
    Posljednje uređivanje od rosa : 10.06.2012. at 21:10

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Čestitam za mudro rješenje ljetovanja! I drago mi je da vam je u konačnici - ljepše
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 10.06.2012. at 21:11

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam na kakav raspored si mislila- pa ja govorim o istom što i ti- i mi pitamo kad je slobodno, ali jedini odgovor koji možemo dobiti je floskula "vi ste uvijek dobro došli" što uopće ne znači da su tamo uvjeti u redu ili da doista ima mjesta.
    Ma, kužim, ali iz odgovora se vidi da njima ne odgovara određivanje i držanje nekakvog rasporeda, pa ih ne to ne bih ni prisiljavala, odnosno, možda bolje rečeno, ne bih im to zamjerala. Znala bih da ću, ako dođem, zateći još x ljudi, možda kojeg psa ( ), poneki kućanski aparat koji ne radi i još štošta.

Vidim da si u međuvremenu donijela odluku, nadam se da će biti dobra za tvoju obitelj i da neće rezultirati ni dramom ni zahlađenjem odnosa.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja ja i dalje mislim da teta nema pojma da bi mogla smetati
    Vidi:

A ponekad bi i mi za vikend skoknuli do NAŠE kuce.Ali nemožemo.
    Jednom kada smo došli-spavali smo na kaucu.Nije joj padalo napamet iseliti se iz spavace sobe!!!
    Prije par godina smo tu istu tetu zamolili da nam pripomogne poplacati rezije.Od toga je ispala sprdacina.Ali teška sprdacina.
    Ona prije svojih prohtjeva uvjek provjeri tko kada ide.I osigura se da je kuca prazna u periodu kada bi isla-pa tek onda pita.
    Pisem ovo zato jer sam joj danas rekal da neznam dali moze ostati tako dugo ove godine jer bi moja mama isto dosla.
    Dobila sam odgovor da moze mama bit u garsonjeri??!!
    Ona tako povezuje stvari da na sve ima odgovor.
    Ako joj kazem da nemoze ove godine tako dugo ostati pitati će me zasto kada najvjerovatnije nece biti nikoga, a ako tvoja mama dolazi pa moze biti u garsonjeri.Ako kazem da bi mi nekada vikendom dosli reci ce fino-bar cemo vidjeti Ivu.Ako velim da bi imali svoj komfor (mada nemam hrabrosti to uopce reci jer time joj govorim da nam tamo smeta) reci ce -necu ja smetati (jok.samo cu ja spavati u dnevnom boravku a ona ce mi iznad glave dinstati luk u 12 ponoci)

Što god da joj kažem ona će imati odgovor.Ako se potrudim malo jasnije joj reci na što ciljam-izbiti će skandal i zamjeranje.
    a to da manipula nama znamo.joj da samo znate kako nas je preveslala za grobno mjesto rekli bi mi da smo ludi i da nam tak treba.
    Druge godine kada sam s trbuhom cistila crve iz frizidera i usput povracala sam na komad papira napisala par pravila i podsjetnika što i kako sa kucom kada se odlazi.
    Teta se na to smrtno uvredila.potrgala papir.
    isto ljeto ostavila kutiju otvorenih keksa na stolu i otisla.
    Teta se odlično zabavlja na njihov račun, ima besplatni show-program cijele godine.

I ja mislim da je ovo najbolje rješenje.

Ajme, ispast će da imam nešto protiv tete , nemam, časna riječ.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Mene živo zanima koji se to prozor otvorio mujici?
    Zvali nas prijatelji i nekoliko godina za redom smo provodili ljeto kod njih, na puno ljepšem mjestu, u društvu prijatelja, a ne familije (Prijatelji vode na more mačku i ne smeta im što dovodimo psa. Naravno, njihova je mačka opasnija od našeg dobroćudnog psa).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, ispast će da imam nešto protiv tete , nemam, časna riječ.
    meni se čini da imaš nešto protiv mene

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovaj drama-smajlić ti večeras dođe ko kec na...što ono, ma nema veze... Super su ti odgovori, smajlić , a da ne pričam o avataru- zbog njega sam i krenula pisati.

A ako s tetom ide u paketu stan u Zagrebu, pošaljite je meni na more, ja ću u metropolu na ljetovanje. Čula sam da je ZG ljeti prazan, da dućani rade, a tu i tamo ima i bazen..., a nema gužve od svih koji se spuste na more, pa ne možemo ni disati na miru, moramo voziti u beskrajnim kolonama, svaki dan slušati sirene hitne jer turisti nisu navikli na stil vožnje po zavojima ili previše gledaju u ljepote Jadrana...

Koje olakšanje kad dođe jesen i svi odu svojim putem...a kod nas mir i bura.

Ne obraćajte pažnju, malo istresam jad jer sam opet pratila dragog na avion, a ja opet ostala na zemlji...samo vi dođite na more, sve potrošite kod nas i ponesite lijepe uspomene. Ma, moram i ja jednu dramu postaviti ...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na desetku, Beti, kec ide na desetku.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    , a da ne pričam o avataru- zbog njega sam i krenula pisati.

.
    a eto, odlučila sam se prestat sakrivati

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zar ćemo se sad šamarat? Zbog tete?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

još s velikim veseljem puštaju u stan susjedinu šugavu đukelu i hrane ju....!!!!!
    nije isto pustiti susjedinog psa na pola sata-sat, dok se ispija kavica, i živjeti s psom tjedan-dva

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zvali nas prijatelji i nekoliko godina za redom smo provodili ljeto kod njih, na puno ljepšem mjestu, u društvu prijatelja, a ne familije (Prijatelji vode na more mačku i ne smeta im što dovodimo psa. Naravno, njihova je mačka opasnija od našeg dobroćudnog psa).
    Tko zna na kojem su forumu oni .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a eto, odlučila sam se prestat sakrivati
    Alex, bas sam se pitala sto se to skriva iza tvog novog avatara. mislim, rublja poruka i tako to. Kad ono ti se odlučila razotkriti. Da se ove male guze i sperploce razmisle.

No šalu na stranu, s jedne strane ja volim to sto su ljudi u našim krajevima u prosjeku gledano nešto topliji, sto su odnosi bliži. Druga strana medalje je taj mentalitet, ma stisnut ćemo se, pa svoji smo si, a tko bi koga smetao...i slicno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Beti3, evo možeš kod mene. Baš jučer razgovaram s mužem kako bi se mogli s nekim s mora zamijeniti za jedan ljetni mjesec. Imamo starinsku kućicu na selu, mir, tišina, blizina termi, ma milina, a nema ni mene u blizini.

Inače baš je i kod nas u susjedstvu na 3 mjeseca došla gđa. iz Splita da izbjegne gužvu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina, postoje moralna prava i ljudskost ali to ne znači da netko nekoga mora terorizirati svojom prisutnošću. Sasvim je normalna stvar, i bilo bi pošteno a i kulturno od tete da sama odredi količinu boravka u kući, jer Kad bi se svi prozivali na nekakva moralna prava, imovinski problemi općenito bili bi još komliciraniji nego što jesu. Anatomim muž sad ima vlastitu obitelj s kojom ima pravo biti sam u svojoj kući. To je meni moralnije i ljudskije od stare žene koja je naučila na komoditet i besplatno ljetovanje. Ja i dalje mislim da bi joj trebali dati opciju da izabere od tog i togdatuma kad joj je slobodno besplatno ljetovati
    Bogu fala, teta ima moralno pravo da si uredi garsonijericu i priča gotova... U tom slučaju može biti tamo kad god želi. Ako ne želi ili ne može, ima na raspolaganju vrijeme koje anatom odredi i priča gotova.

Znam da nije jednostavno razbucati utabane staze na koje su ljudi navikli, ali nema druge.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa da, usmjerite ju u garsonijeru.

još bolje, pošalji nam fotke i tlocrt kuće, pa ćemo vas rasporediti

i da, kužim blokadu da se uđe u sukob sa osobom koja je već pokazala kako se drži u sukobu, a vi ste još k tome plahi, ali probajte probiti tu blokadu, kao kad george u seinfeldu jednom napravi suprotno od onoga što mu instinkt nalaže, i odjednom mu krene u životu

čoksa, da, good point... možda i mujičini frendovi imaju svoju temu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mislim da to i nije takav problem koji se neda riješiti i radi kojeg bi vam život bio u banani
    skuhaš vam kavu, sjednete, pogledaš je izravno u oči, i mirno i čvrsto kažeš da može ljetovati tu od..... do
    nakon tog termina nastupate vi sa svojim planovima, bez objašnjanja hoće doći tvoja mama/strina/susjeda/kolegica
    to ne obrazlažeš jer je to isključivo vaša privatna stvar

i još odlučnije kažeš da ne želite nikakvo investiranje u vašu kuću, to vam sad nije u planu
    najvažnije vam je da su podmirene režije, i to je dovoljno

na ovaj način nisi je otkantala, dobila je i dalje mogućnost besplatnog ljetovanja što je vrlo velikodušno od vas
    ali si postavila granicu odredivši kad može iskoristiti tu velikodušnu ponudu

ako joj se to ne bi svidjelo...
    hm, kod mene bi to bila vrlo lagana opcija koja glasi - uzmi ili ostavi

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

curke teta nemoze biti u garsonjeri dok smo mi tamo.
    ona je neizdrziva cak i gada je u garsonjeri.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    kada = gada, slucajnost ili?

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    Moje mišljenje je da si izrazito okrutna prema teti. Dogovor s tetom oko korištenja vikendice, trebala bi prepustiti svom suprugu. Koliko sam skužila, on je jedini zakonski nasljednik te kuće. Obzirom da je ta kuća nasljedstvo, a ne bračna stečevina u slučaju rastave ti ne bi polagala nikakva prava na nju. Vjerojatno na taj način gleda i teta. Spomenula si i da je tvoj muž rano ostao bez roditelja, te da mu je teta kao mama. Možda i iz toga razloga ne može i ne želi otjerati tetu iz kuće. Možda njemu odgovara da je teta tamo, jer je doživljava kao majku. Mislim da se ti nikako ne bi smjela petljati u dogovor oko korištenja kuće, već to isključivo prepustiti njemu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tko zna na kojem su forumu oni .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja bih teti, s obzirom na novo iznjete detalje, ipak definitivno otkazala gostoprimstvo. bilo kakvi kompromisi s osobom koja mi nakon što je besplatno ljetovala u mojoj kući ostavi hladnjak sa crvima, te nakon toga podera postavljena pravila, ne bi mi bili ni na kraj pameti (samo ja ne bih bila pristojna ni toliko da pišem pravila, već bih sav sadržaj koji sam očistila iz hladnjaka obogaćen reakcijom mog tijela na isti, poslala uredno zapakiran dotičnoj uz pristojnu poruku da joj šaljem ono što joj je ostalo u kući nakon ljetovanja). "ne može više teto ljetovanje kod nas!", "zašto, pa ionako će biti prazno?" "baš zato, što iza vas kuća ne ostaje prazna, već puna neželjenih gostiju!". budući ste vas dvoje očito ljudi koji ne znaju reći ne, čini mi se pametnijim potpuni prekid, dakle nikako ni u kojem terminu, nego kompromisi kao produženje agonije, postavljanje pravila nekom tko će ih ionako stalno kršiti...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja isto ne vidim zasto bi vi njoj trebali uredivati garsonijeru, a jos manje da ju ona sama ureduje (time ona stvarno i moze polagati neka prava na nju)

moze doci od tada do tada i to je vec jako velikodusno od vas

od mene sestra trazi da joj placam najam po danu, i jos me tjera da zovem i prijateljicu i da i ona plati! pa ja radije idem negdje drugdje na more. nemam nista protiv platiti joj za rezije i nesto dodatno jer je ona uzela kredit da uredi tu kucu, ali ja bi uz to sve jos sama morala i cistiti na dolasku i odlasku i jos ponekad uskociti za neku pomoc oko uredenja (u stilu sutra hitno treba nesto prevest do tamo iz zg-a) i cuvati njezinu djecu i mozda cak trpiti moga tatu tamo, a to ne dolazi u obzir.

anatom, mozes i na instrukcije kod moje sestre
    Posljednje uređivanje od meda : 11.06.2012. at 11:22

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O-ho, javila se i Teta, ovaj forum stvarno čitaju ljudi svih generacija... ma mislim .

anatom, vi uz kuću NISTE naslijedili i tetu. I to još takvu, bezobraznu. Mislim da bi si trebala osvijestiti
    činjenicu da sa bezobraznim ljudima ne možeš fino, i biti na miru s tim.

S obzirom kako se do sada ponašala prema vama, ne bi bilo nimalo bezobrazno od vas da joj potpuno uskratite
    boravak u vašoj vikendici.

Tek sad vidim da sam riječ "bezobrazno" upotrijebila tri puta.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pa ko je sad ova teta.?

ne slazem se s tim sto teta. kaže. muz i žena su partneri koji djele život a time i svi imovinu došla ona prije ili poslije braka. u skladu s tim zajedno i odlucuju o toj imovini, kako da djele zivot i sve sto on donosi ako ne djele imovinu. znam da postoje parovi koji cijeli zivot imaju odvojene place i super funkcioniraju ali meni to nema veze sa zajednicom/djeljenjem zivota, ja tako ne bi mogla pa gledam kroz takve naocale. ako dode do rastave onda se djeli, dok su zajedno to je njihovo, pa tako zajedno trebaju i odlucivati.
    jedino se slazem s tim da je muz taj koji treba sjesti s tetom, jer je to njegova teta, ne iz drugog razloga.

glasam da svi ovo ljeto odemo kod trine na instrukcije, svako po tjedan dana u 7 i 8 mjesecu!

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Što se tiče dosadnih članova obitelji, ponekad ih se ne možeš riješiti što god da kažeš jer se oni nakon nekog vremena prave da se to nije dogodilo ( možda bih o ovome trebala na traumama iz djetinjstva). Moj ti je savjet reći babi što je ide, bar ćeš tu godinu imati mir, a drugu godinu eto je dole, kao da se ništa nije dogodilo - malo će biti mirnija, ali samo tu jednu godinu.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Teta. prvotno napisa Vidi poruku
    Moje mišljenje je da si izrazito okrutna prema teti. Dogovor s tetom oko korištenja vikendice, trebala bi prepustiti svom suprugu. Koliko sam skužila, on je jedini zakonski nasljednik te kuće. Obzirom da je ta kuća nasljedstvo, a ne bračna stečevina u slučaju rastave ti ne bi polagala nikakva prava na nju. Vjerojatno na taj način gleda i teta. Spomenula si i da je tvoj muž rano ostao bez roditelja, te da mu je teta kao mama. Možda i iz toga razloga ne može i ne želi otjerati tetu iz kuće. Možda njemu odgovara da je teta tamo, jer je doživljava kao majku. Mislim da se ti nikako ne bi smjela petljati u dogovor oko korištenja kuće, već to isključivo prepustiti njemu.
    Pa draga Tetka, muž od anatom je zakonski nasljednik te kuće, a isto tako je i anatom njegova zakonita supruga; a osim toga imaju pravo na svoj zakonski mir ljeti u svojoj zakonskoj kući, za koju po zakonu plaćaju sve naknade. Isto tako su i djeca od anatom zakonski nasljednici te iste kuće bez obzira što ti ovdje već i razvod vidiš u kojem anatom nebi ništa zakonski dobila od te iste kuće ali - djeca bi!
    Pa da mu je to i najrođenija majka ovo što čini nije u redu jer zakonski kuća nije njena.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 11.06.2012. at 11:56

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

winnerica sve si rekla!

predlozila bi da odemo kod tebe na instrukcije ali u zagrebu si

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

winnerica, zakon!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    glasam da svi ovo ljeto odemo kod trine na instrukcije, svako po tjedan dana u 7 i 8 mjesecu!
    Pa več je na jednoj drugoj temi Trina rekla da smo svi dobrodošli za 50 eura po danu.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jesmo sad zakuhali izmedu tete i anatom?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Instrukcije dajem poslijepodne, Zagreb zapad .

Ma pazi Tetku, došla se neka mudrijašica nanovo registrirat samo da joj objavi da ona u biti nema ništa, ni moralno ni zakonsko pravo na tu kuću, samo da račune plaća i popravke; a još ju i razvodi bez da anatom išta zna o tome... E svašta...
    slu
    Btw, što je do takvih nepozvanih gostiju, jaaaako dugo sam na sebi radila (i još radim), a onda sam shvatila čemu služe vrata, brava na vratima, prikaz broja na tel. i mobitelu, i tako... Čak sam i razne navlakuše od rođendana preskočila i zaobišla neke suvišne ljude (nit su pozvani k nama, nit mi imamo više obavezu ići k njima - a komuniciramo i dalje!), no to je jedna sasvim druga tema.
    Na mjestu anatom bih stvarno digla fajer, jer nema što izgubiti, možda se i iznenadi kad joj teta pokaže svoje pravo lice i kad joj ona kaže što o njima misli! Pa njoj bude malo manje teško pri srcu kad je istorpedira iz kuće... Nema ništa bez odvažnih rezova, život neki puta zahtijeva kirurška rješenja!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

triba i mužu usput noge oprat i skuhat kavu, da bolje misli dok odlučuje.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa draga Tetka, muž od anatom je zakonski nasljednik te kuće, a isto tako je i anatom njegova zakonita supruga; a osim toga imaju pravo na svoj zakonski mir ljeti u svojoj zakonskoj kući, za koju po zakonu plaćaju sve naknade. Isto tako su i djeca od anatom zakonski nasljednici te iste kuće bez obzira što ti ovdje već i razvod vidiš u kojem anatom nebi ništa zakonski dobila od te iste kuće ali - djeca bi!
    Pa da mu je to i najrođenija majka ovo što čini nije u redu jer zakonski kuća nije njena.
    Da mu je najrpđenija majka, stvari bi zakonski ipak izgeladale drugačije. Sažem se da kuća nije tetina, već je isključivo vlasništvo anatominog supruga..djeca mogu biti nasljednici tek nakon njegove smrti. Ali i dalje sam mišljenja da samo anat. suprug može pregovarati s tetom o korištenju/ne korištenju kuće, a ne anatom. Javila sam se jer sam u sličnoj situaciji, tata s kojom sam živjela, jer sam rano ostala bez roditelja živi s nama u kući mojih roditelja i strašno smeta mom suprugu. Meni ne smeta, niti djeci. Iako ona meni ne smeta, dva su odvojena ulaza u kući, al mužu smeta i njena pojava na dvorištu i želi da izbacim tetu, ali što vrijem dalje ide mislim da će prije on letiti iz kuće nego teta. Žao mi je ako sam nekoga uvrijedila svojim mišljenjem, al to je moj očito subjektivan stav. Osjetljiva sam na tetu, koja mi je kao mama, jer živi samnom od 2 godine

Stranica 4 od 18 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •