-
možda će grdo zvučati, ali ako to sagledaš s aspekta da teta ima 70 godina i da statistički nije vjerojatno da će vas još desetljećima maltretirati, razlozi za prodaju kuće su smanjeni. ufff, stvarno grdo i hladno zvuči to ovako rečeno... ali hej, zaista je tako.
ja sam servilna osoba. moji roditelji su bili servilni (prema svima, a obitelji pogotovo). ove situacije sa predavanjem kreveta raznim tetama, strinama, rođacima u ne znam kojem koljenu, prijateljima raznoraznim nakon neke veselice i spavanje na nekim pomoćnim škripavim ležajevima negdje sa strane su mi jako poznate. ako si blaga osoba i ako nisi konfliktna, vrlo je lako moguće da ćeš imati groznu grižnju savjesti u slučaju da dođe do neke gadne svađe i to sa osobom koja nije tebi ništa u rodu. smatram da probleme sa svojim dijelom obitelji treba rješavati tvoj suprug. govorim iz aspekta nekoga čiji suprug ne dozvoljava takva "iskorištavanja" uz kojega i dan danas gutam knedle zbog nekih zahlađenih odnosa sa članovima obitelji. u konačnici je dobro da je tako, ali ja se ne osjećam dobro zbog toga...
zdrav savjet bi bio: razgovarati sa tetom svakako (u kojem tonu, to je na vama da odlučite), ako se treba isplakati, neka to i napravi, možete i vi s njom, ako vam je lakše. kako znate da ima argumente za sve, pripremite i vi svoje. barem si ih nekoliko već nabrojala da bi mogla iznjeti, zar ne?
i još jedna stvar: argument "bolje da je netko u kući nego da je prazna" financijski ne drži vodu osim ako ne iznajmljujete. potrošeni energenti vama dolaze na naplatu koliko sam shvatila?
u svakom slučaju vam želim sreću, što god na kraju odlučili!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma