Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
Osim časnih iznimki, svatko tko je naslijedio nekretninu ima da prostite pizdariju u manjoj ili većoj mjeri. I svatko tko je kapitulirao i odlučio se na odmor van obiteljskog plemena (pa makar se to pleme sastojalo od samo jednog poglavice-tiranina kao ova teta) zna koja je to razlika.

Meni je isto trebalo vremena za metamorfozu od posjedovati do imati. Posjedovati - kuću, viksu, apartman, zemlju za odmor, do imati - godišnji odmor, putovanja, iskustvo, ali sam se brzo izliječila

Posjedovanje dodatne nekretnine za mene ima smisla samo ako je investicija u sustavno i smisleno bavljenje turizmom (ili nekim drugim poslom kojim ti ta nekretnina donosi profit) ili ako imaš dovoljno novaca da ti je nekretnina uživanje (odnosno da platiš nekoga tko će obavljati sve poslove održavanja za tebe), a u tom slučaju nekretnina ne dolazi s dodatnom teta opremom. Hrvatsku neće zaobići porez na nekretninu, kao uostalom i na nasljedstvo (iako se neće moći primjenjivati retroaktivno, ova tvoja nekretnina neće biti izuzeta od plaćanja poreza samo zato što je naslijeđena u prvom koljenu).

Danas "ljetujem" (jer je to u svako doba osim u špici ljeta) po cijelom svijetu za manje love nego što bi platila za isto vrijeme na našem Jadranu, a svakako za manje novaca nego što bi me koštalo održavanje nekretnine.

Netko je spomenuo trpljenje ovakvih ispada kao investiciju (u nekretninu) za djecu
Po mom skromnom mišljenju (i to iz perspektive djeteta, jer nisam roditelj), djeci treba osigurati budućnost u smislu obrazovanje i kulture; dijelom će to više dobiti putujući okolo nego u 20 god ljetovanja u istoj kući na (simboličnom) Krku. Uostalom, moguće je da ustvari ostavljaš u naslijeđe svojoj djeci, ili čak i njihovoj, kamen razdora - tko će kada i kako ljetovati

Kako god da riješiš anatom (a ovdje su iznesena naka stvarno inspirativna rješenja - jedino nisam pročitala Baci tetu iz vlaka), nadam se da ćeš ove godine uživati na godišnjem - gdje god...

Mudar post.
Nakon svega pročitanoga, i nakon promišljanja situacije i iz kuta proživljenog sličnog sukoba, ovo moram potpisati.