apricot prvotno napisa
onda bi ti trebalo biti još lakše.
uvijek je teže povrijediti nekoga koga voliš i do koga ti je stalo.
otud one famozne rečenice pri prekidima: ti zaslužuješ bolju/boljega.
onda opet ljubazno i odlučno (naučite napamet rečenice i ponavljajte ih kao papige, meni to pomaže u tim nezgodnim situacijama): teta, mi nemamo ništa protiv da vi ovdje i dalje ljetujete, ali bismo volje biti 45 dana na moru sami. to nam je potrebno kao obitelji i mislimo da je to važno i za nas i za djecu. jednostavno želimo biti sali u tom i tom periodu.
ako teta počne bilo kakvu drugu rečenicu, bilo što kaže, a vi opet: mi smo tako odlučili, mi tako želimo i baš je dobro što je ljeto dovoljno dugačko da i vi imate još dva mjeseca uživanja.
ali ja...
znali smo da ćete se složiti i da će i vama biti drago da se lijepo dogovorimo, na zadovoljstvo svih
ali...
i vi se dignete od stola s pitanjem: jeste možda za kavu?
i to je to.
nema tu dugačkih razgovora u kojima si dopustiš, ako je tako manipulativna kako pričate, da te opet odvuče na svoje.
kažeš što imaš, digneš se i skreneš na nešto sasvom deseto: jako vam je lijepa ta suknja, jeste to šivali? morate mi dati broj krojačice...
bilo što, ali da se ne vraćate.
i onda, kada odlaziš iz prostora, samo preko ramena: onda, dogovorili smo se, mi idemo 1.7. i ostajemo do 18.8.
i doviđenja.