Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: beba 2 mjeseca-proljev(učestale stolice)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno beba 2 mjeseca-proljev(učestale stolice)

Probala sam naći nešto slično,nisam uspjela a hitno nam je.Prvo je MM na terapijama dobio neki jednodnevni virus- proljev i temperatura.Sad ja već 2 dana imam temperaturu,upalu grla i sva se loše osjećam.Grgu samo dojim i on je jutros u 4 počeo učestalo i dosta rijetko kakat.Mislim,on i inače još uvijek rijetko kaka,ali jednom do najviše tri puta na dan.Jutros od 4 do 9 kakao 4 puta,pa još 2 puta do sada.Zvala sam pedicu,veli češće dojit,ali davat još i prokuhane vode ili čaja na žlicicu,i ORS tekućinu,da ne dehidrira,pa ako se ne popravi stanje sutra se vidimo.Jel mu još kako mogu pomoć,da mu dajem čaj,ima neko slično iskustvo?On je još mali,a onda mogu brzo dehidrirat!Kaj da radim?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo dojiti i, u ovom slučaju, mogu se češće izmjenjivati dojke kako bi dobio što više vodenastijeg mlijeka.
    Prati mu sluznicu oka, izgled kože, fontanelu...
    Ja mislim da bi uz samo dojenje mogla izmjeći davanje dodatne tekućine, ali stvarno mu stalno nudi.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala na brzom odgovoru,to sam i ja nekako mislila,pa ga stavljam non-stop da cici, i on svaki put po malo,koda zna.Sad spava,a kad je budan dobre je volje,ko inače.Obratit ću pažnju na to kaj veliš,pa javim kako smo tokom dana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hajde, javi se tijekom večeri - ili ovdje ili na SOS.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naš M također ima česte stolice već 9 dana ima ih i po 12 puta u toku dana, oko 8 po danu i 3-4 po noći. Dali smo već 4 stolice na analizu i nema ništa sve ok, još samo urin da ispitaju. Primio je infanrix 22.02., doc. kaže da od cijepiva ne može biti tako dugo, a nisu ni zubi.Inače je dobre volje, jedino što u tih 10-tak dana nije dobio na kilaži već je sa 7920 pao na 7870gr. Koristili smo ors iako mu to baš nije leglo, jer dudu nije htio nikada, a na kljun je to malo teže jer pola pljune. Mokraća mu je za sada još uvijek bijela. Sutra ćemo znati što je s urinokulturom pa ćemo znati jeli bakterija, jer i ja sam sklona upalama i infektima.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Grga sad spava,od 2 popodne je samo još jednom malo kakao sad prije spavanja,onak malo zelenkasto.Dojila sam ga često,kad je zaspao popodne od 1 do 4,budila sam ga oko 2 da ga ponudim da si pocici malo,pa je opet zaspao.Vesel je ko inače,piški normalno i koliko ja vidim nema znakova dehidracije.Pazit ću sad kaj će bit dalje al nadam se da nije bilo niš strašno.Poslala sam MM-a da kupi ORS za svaki slučaj,ali je on reko da bolje da mu to i ne dajem nego da više dojim.Postao je pravi zagovornik isključivog dojenja :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bravo bobaibeba!
    izgleda da se situacija smirila.
    ako je često cicao i više pio nego jeo, normalnoj e da je stolica zelenkasta, neka te to ne zabrinjava.
    Čim se broj stolica vrati na onaj od prije viroze, opet dojke nastavi izmjenjivati kao i prije, znači - ne mijenjati unutar dva sata.
    I veliki pozdrav mužu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ANKAIMARKO2, jeste li bili kod nekog drugog liječnika ili sve preglede i analize obavljate kod svojega pedijatra?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bili smo kod drugog pedijatra i pružena nam je vrhunska usluga jer su mm roditelji zdravstveni djelatnici, pa se oko toga ne brinem. Danas idemo opet u bolnicu na vaganje i pregled pa ćemo vidjeti. Do prije dva dana apetit mu je bio slabiji, a sada se opet vratio u normalu. Isključivo je dojen,sve do prije tri tjedna, kada smo mu uveli kuhanu jabuku i prihvatio ju je odlično jer je tražio još, ali ovih dana nije tražio sisati kao inače. Sada se situacija popravila pa se nadam da nije ništa, možda mu je metabolizam malo ubrzao zbog prelaska na krutu hranu. Hvala na brizi, ja sam se samo htjela malo pojadati i podjeliti svoju brigu s drugima.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jutros je Grga jednom kakao i stolica je onak žuta ko i inače.Papa normalno pa ćemo se vratit na naše uobičajeno papanje cike dok ju ne ispraznimo.Moram reći da je i puno piškio,to valjda znači da ima dosta tekućine.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo kod Marka je to ovako; u urinu su mu našli esherichiu i dobio je antibiotike za piti, ceporex za prvo vrijeme, liječenje će biti oko mjesec dana i ako se bakterija ne povuče morat će u Klaićevu na dodatne pretrage. Kažu da ta bakterija dodatno napinje pa da zato ima učestale stolice. Više ih nema 12 to se sada smanjilo na 8. Kažu da mu je probavljivost izuzetno dobra i da se ne brinemo. Drago mi je za Grgu da mu je bolje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bobaibeba, drago mi je da se stanje normaliziralo, očito je bila neka vitozica u pitanju koja je sada završila.
    samo nastavite tako!

ANKAIMARKO2, žao mi je što ste zaglavili sa ešerihijom...
    ali ja vjerujem da će nakon antibiotske terapije sve biti u redu.
    bilo je još mama sa bebama koje su imale tu bakteriju, pogledaj malo po forumu, vjerujem da će ti biti lakše.
    držite se i javi nam kakoje Marko.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Može li me netko uputiti što da radim, M već tri dana ima 1-2 stolice, od 8 stolica na dan, zelene i sluzave, nisu smrdljive već vuku onako na kiselo.Dok pokaka tu zelenu stolicu onda i zaplače koji put i tiska kao da će biti pune pelene, a ono relativno malo. Lijek dajem tek drugi dan, a ovo se događa treći, mislila sam da će proći, ali nije.Ima li veze što u toku noći izmjenjujem dojke, ali ne znam koliko često, mislim u satima, jer mi je to već postala rutina. Do sada su mu takve stolice bile rijetkost, možda svega dvije u ovih 5,5 mj.

Hvala apricot puno sam saznala o ešerihiji, a i ovo mu je već drugi put da mu je 10na6, za tjedan dana opet urin na kontrolu pa ćemo vidjeti. [/b]

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jeste li počeli sa dohranom ili je isključivo na tvojemu mlijeku?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Jeste li počeli sa dohranom ili je isključivo na tvojemu mlijeku?
    Počeli jesmo s kuhanom jabukom i sokom od mrkve, ali za vrijeme tih učestalih stolica nisam mu ništa davala osim ORS-a od mrkve(onaj (kršitelj koda)ov). Dok.nam je rekao dajte mu bananu, a on jadničak dok ju je iskakao suze su mu išle od tiskanja, tako da sam odlučila ništa mu ne davati dok mu to ne prođe. Zvali trećeg pedijatra i on reče sve je to normalno i ako dijete nema 12 dana stolicu i ako ju ima 12 na dan sve je ok ako dijete dobro napreduje i ako je normalnog ponašanja.

p.s. naučila sam citirati :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bravo za tehnološki napredak!

upravo ti htjedoh reći kako je rekao i taj doktor: ako dijete dobro napreduje i ako ti, kao mama, misliš da je sve u redu... nije važan ni broj stolica ni njihova boja.
    sada, kada ste započeli s dohranom, možeš očekivati i razne boje i mirise

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    sada, kada ste započeli s dohranom, možeš očekivati i razne boje i mirise
    Upravo tako, banana izgleda kao iz mikrovalne
    Marko je sada bolje, ima još samo jednu stolicu po noći, a tri do četiri tokom dana. Hvala vam na potpori kroz ovo teško razdoblje.
    Svima vam sretan Dan žena.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kako razlikovati normalnu stolicu od proljeva pošto mu je svaka stolica žuta i vodenasta (samo dojim)?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kod proljeva tih stolica ima dosta više nego uobičajeno.Moj G. je kakao non-stop, u par sati 5 stolica-to je onda proljev koliko ja znam.I oko kakice na peleni se vidi ko malo tekuće razliveno kaj je pelena upila a isto je žute boje.Valjda sam to dobro objasnila.Neka mi neko pomogne ako nisam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •