Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: rodiljni dopust za treće dijete

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno rodiljni dopust za treće dijete

početkom osmog mjeseca mi ističe 6 mj roditeljskog dopusta sa trećim djetetom i to bi produžila na još par mjeseci a zatim išla raditi na četri sata.
    Ono što mislim da sam negdje pročitala ,a sada ne mogu naći je da paralelno rad na četri sata možemo koristiti i MM i ja
    tada bi oboje dobivali pola plaće i po pola naknade
    da li sam u pravu?!

Isto tako me zanima ,ako bi se naknadno htjela vratiti na "cijelodnevni" roditeljsko na cca mjesec ,dva da li je to moguće
    i da li i za to vrijedi da mi poslodavac mora dati suglasnost tj.da mi početak korištenj može odgađati 30 dana?

ja sam si ovako to nekako zamislila
    početkom 08/2012 ulazimo u drugu godinu korištenja
    ja bi prekinula roditeljski tamo negdje oko početka 12/2012,koristila GO za 2012,i zatim bi išla na 4 sata.Po mogućnosti da od tada i tata koristi isto pravo.znači oboje 4 sata
    a negdje u ljeto 2013 bi išla na puni roditeljski na cca mjesec dana pa opet 4 sata

Da li je tako nešto moguće ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako imaš jako dobrog poslodavca onda je možda i moguće .... ja sam prekidala kako bih iskoristila godišnji koji bi mi propao (nisam se uopće vraćala na posao), potom nastavila biti na roditeljskom 3 mjeseca
    nakon toga prekinula - opet iskoristila stari godišnji i onda počela raditi na pola radnog vremena
    jedna stvar koju sam se prevarila je što nisam iskoristila cijeli stari godišnji koji mi je prije ostvarenja prava na rad na 4 sata bio plaćen kao puno radno vrijeme; sada kada koristim još 10 dana od toga stroga godišnjeg platit će mi ga kao pola radnog vremena
    no, sada da kažem da se tijekom ljeta vraćam na cijeli rodteljski mislim da bi me poprijeko gledali i da bi mi to zamjerili - tko zna kako bih se provela kada bi mi završilo pravo na rad na 4 sata ....

ujedno, mislim da isto pravo ne mogu koristiti oba roditelja istovremeno ...

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ako je to što sam navela po zakonu s poslodavcom mislim da neću imati problema
    kada god je bila takva situacija i kada sam se pozivala na zakon bilo je ok ali moram doći sa zakonom inače se oni rade blesavi ( prije par godina su me zvali na prekovene koje sam odbila te nisam htjela potpisati izjavu da ih želim raditi i nakon što su se konzultirali sa pravnom službom u firmi rekli su i da ne moram i da sankcija nema )
    morati ću prokopati malo
    a ovo za oba roditelja sam ziher da sam negdje pročitala ali sada ne mogu naći

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo našla sam
    po ovome bi ja tumačila da možemo oboje istovremeno
    ili sam u zabludi?

Članak 14.
    (1) Zaposleni ili samozaposleni roditelj ima pravo na roditeljski dopust u trajanju od 6 ili 30 mjeseci, ovisno o broju rođene djece i načinu njegova korištenja.
    (2) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj ima pravo na roditeljski dopust u trajanju od:
    – 6 mjeseci, za prvo i drugo rođeno dijete,
    – 30 mjeseci, za rođene blizance, treće i svako sljedeće dijete.
    (3) Pravo na roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka u pravilu koriste oba roditelja iz stavka 1. ovoga članka, u jednakom trajanju od 3 ili 15 mjeseci, a mogu ga koristiti pojedinačno, istodobno ili naizmjenično, sukladno osobnom dogovoru i pod uvjetom da pravo na roditeljski dopust prema članku 13. stavku 4. ovoga Zakona ne koristi samo jedan od roditelja.
    (4) Ako djetetov otac koristi pravo na roditeljski dopust u trajanju od najmanje tri mjeseca, roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka produžuje se za dva mjeseca.
    (5) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj može koristiti roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka u cijelosti ili u njegovim dijelovima.
    (6) Za slučaj da zaposleni ili samozaposleni roditelj roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka koristi u dijelovima može ga koristiti najviše dva puta godišnje, svaki put u trajanju od najmanje 30 dana.
    (7) U broj rođene djece iz stavka 2. ovoga članka uračunavaju se i mrtvorođena i umrla djeca, posvojena djeca, maloljetna djeca kojima je korisnik određen za skrbnika, maloljetna djeca kojima je korisnik određen za udomitelja, kao i djeca koja su odlukom nadležnog tijela povjerena korisniku na čuvanje ili odgoj.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Otac i majka mogu u isto vrijeme koristiti roditeljski za isto dijete!
    Ostalo ti ide u dogovoru s poslodavcem.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam si ovako to nekako zamislila
    početkom 08/2012 ulazimo u drugu godinu korištenja
    ja bi prekinula roditeljski tamo negdje oko početka 12/2012,koristila GO za 2012,i zatim bi išla na 4 sata.Po mogućnosti da od tada i tata koristi isto pravo.znači oboje 4 sata
    a negdje u ljeto 2013 bi išla na puni roditeljski na cca mjesec dana pa opet 4 sata

Da li je tako nešto moguće ?
    Formalno pravno - ne.
    Jer ti imaš pravo koristiti roditeljski dopust najviše DVA puta godišnje, ne kraće od 30 dana.
    Kako bi ti prvi dio godine koristila pola roditeljskog dopusta, na ljeto bi trebala predati zahtjev za puni roditeljski dopust, nakon čega bi najesen morala ponovno predavati zahtjev za pola roditeljskog,
    ali bi ti to bi TREĆI puta u toj godini da ga koristiš, a smiješ samo dva puta.
    No trebala bi otići razgovarati sa nekime u pravnoj službi HZZO-a, znam da se nekada znaju napraviti iznimke, pa bi ti možda mogli izaći u susret.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    je l se onda vrijeme provedeno dijeli na pola?
    npr. ako je samo jedan roditelj - onda 6 mjeseci, ako su majka i otac istovremeno onda 3 mjeseca

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

baš to me zanima...šta znači u dogovoru s poslodavcem?!
    da mi on može osporavati pravo na korištenje dopusta ili da se s njim moram dogovoriti oko termina?

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Formalno pravno - ne.
    Jer ti imaš pravo koristiti roditeljski dopust najviše DVA puta godišnje, ne kraće od 30 dana.
    Kako bi ti prvi dio godine koristila pola roditeljskog dopusta, na ljeto bi trebala predati zahtjev za puni roditeljski dopust, nakon čega bi najesen morala ponovno predavati zahtjev za pola roditeljskog,
    ali bi ti to bi TREĆI puta u toj godini da ga koristiš, a smiješ samo dva puta.
    No trebala bi otići razgovarati sa nekime u pravnoj službi HZZO-a, znam da se nekada znaju napraviti iznimke, pa bi ti možda mogli izaći u susret.
    ok onda znači da bi mogla u osmom mjesecu otvoriti roditeljski ,pa godišnji ,pa sa 31.12 pola radnog vremena do ljeta,preko ljeta puni ,pa u jesen opet na 4 sata
    to bi onda bilo dva puta u 2012 i dva puta u 2013 godini
    To bi onda bilo ok?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    npr. ako je samo jedan roditelj - onda 6 mjeseci, ako su majka i otac istovremeno onda 3 mjeseca
    koliko ja to shvaćam da...jer onda paralelno koristite puni,ti 4 sata i tata još 4

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Za trece dijete dobije se 720 dana roditeljskog za puno radno vrijeme ili 1440 dana za pola radnog vremena ukupno.
    Roditeljski mogu koristiti oba roditelja zajedno ili naizmjence dok ne potrose sve dane.

Znaci, 6 mj roditeljskog oboje mogu koristiti 3 mj za puno radno vrijeme ili 6 mj za pola radnog vremena.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    ok onda znači da bi mogla u osmom mjesecu otvoriti roditeljski ,pa godišnji ,pa sa 31.12 pola radnog vremena do ljeta,preko ljeta puni ,pa u jesen opet na 4 sata
    to bi onda bilo dva puta u 2012 i dva puta u 2013 godini
    To bi onda bilo ok?
    Ne bi.
    Ne gleda se koliko si puta u godini predala zahtjev, nego koliko si puta koristila pravo,
    a tebi bi to bilo tri puta u godini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se i ja nadovežem sa sličnim pitanjem

meni je 20.5. završio roditeljski do godine dana starosti djeteta
    od 21.05. do 30.6. ću raditi
    od 01.7. opet koristim puni roditeljski

mi smo planirali da od 01.10. pređem na pola radnog vremena do daljnjeg
    po ovome što čitam to nije moguće, nego bih morala koristiti puni roditeljski sve do 31.12. ili bih trebala raditi od 01.10. do 31.12. puno radno vrijeme da bih onda početkom 2013. imala pravo početi raditi pola radnog vremena?
    jesam to dobro shvatila?

ako je tako, ima li onda MM pravo koristiti puni roditeljski počevši od 01.10. ili i on mora čekati do početka 2013?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pitala sam na hzzo. Broje se promjene. Ovo pituljicino prolazi jer ce imati dvije promjene i to je max.
    Znaci, max dvije promjene, min 30 dana koristenja roditeljskog.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pitala sam na hzzo. Broje se promjene. Ovo pituljicino prolazi jer ce imati dvije promjene i to je max.
    nisam baš sigurna da mi je jasno
    da li bi ovako moglo:
    ja sam sada na roditeljskom koji produžujem u osmom mjesecu ( znači nema promjene,samo nastavljam ) ,
    onda krajem 11 mj idem na godišnji ( prva promjena ) pa sa 31.12 na 4 sata ( druga promjena )
    i onda sljedeće godine idem na par mjeseci na puni ( prva promjena ) pa na četri sata dalje ( druga promjena )

da li sam dobro shvatila ?

mada mi to malo nije jasno ,ako su moguće samo dvije promjene statusa kako se broji
    to bi onda značilo da ne možeš dva puta tokom godine koristiti po 30 ili više dana jer je to više promjena
    npr radim pa uzmem prvi puta 30 dana ,pa prekinem i ponovo radim ( to je sada već druga promjena statusa )
    tada ne mogu uzeti kroz par mjeseci još novih 30 dana?

šta je promjena? samo aktiviranje roditeljskog ili i prekidanje roditeljskog ?

I da li mi netko zna što znači u dogovoru s poslodavcem?
    ako mi on ne da ne mogu iskoristiti ili samo dogovor oko termina korištenja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poslodavac ima pravo odbiti tvoj zahtjev

ja sam morala na hzzo prije ostvarivanja prava na pola rdanog vremena donijeti dopis/namjeru/ poslodavca da prihvaća mene na pola radnog vremena tek me tada HZZO uzeo u obradu
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 12.06.2012. at 00:52

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

poslodavac ima pravo odbiti tvoj zahtjev

ja sam morala na hzzo prije ostvarivanja prava na pola rdanog vremena donijeti dopis/namjeru/ poslodavca da prihvaća mene na pola radnog vremena tek me tada HZZO uzeo u obradu
    Ok, ali to onda nije pravo roditelja već samo mogućnost roditelja
    jer me tako poslodavac može odbijati dok mi dijete ne napuni sedam godina pa ću to izgubiti i po zakonu

mada sada sam bacila pogled na Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama i našla ovo :

Članak 47.
    (1) Zaposleni roditelj, koji u tijeku korištenja prava iz ovoga Zakona namjerava mijenjati način korištenja tog prava, obvezan je najmanje 30 dana prije nastanka te promjene ili prije ponovnog uspostavljanja neiskorištenoga pripadajućeg prava, pisano obavijestiti svog poslodavca o toj namjeri.
    (2) Na pisanu obavijest iz stavka 1. ovoga članka poslodavac je dužan izdati pisanu izjavu o svojoj suglasnosti o iskazanoj namjeri zaposlenog roditelja, s mogućnošću neprihvaćanja te namjere za razdoblje od najviše 30 dana pod uvjetima utvrđenim propisima o radu.

po meni to znači da mi poslodavac može samo pomaknuti korištenje na 30 dana ali da me ne može spriječiti da ga koristim

bdw nije da se ja mislim inatiti ali kod mene u firmi se često desi da idu po onom ako prođe ,prođe
    kada god sam im rekla ali to nije tako i citirala zakon ostvarila sam svoja prava bez problema
    pa čisto da budem spremna na sve situacije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marijap, hvala ti za informaciju, meni će tih par mjeseci na pola radnog vremena puno značiti da se uhodamo jer mi je mozak ishlapio

ova boldana rečenica koju je stavila mona meni uopće nije jasna, kako to tumačiti?

meni je poslodavac dao pismenu suglasnost da koristim roditeljski samo za period 1.7. - 30.9. premda sam htjela radi sigurnosti staviti mjesec dana duže ako bude problema s tetom čuvalicom, ali nisu dali i na HZZOu mi nemogu dati rješenje dulje od tog perioda

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pituljica ako ja dobro razumijem taj stavak zakona tih mjesec dana koje ti poslodavac nije dao bi po meni i ušlo u te zakonske okvire od 30 dana za koje može neprihvatiti tvoju namjeru korištenja

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni nisu ovako rekli, a raspitivala sam se na više razina u HZZO-u,
    Zakon kaže da pravo možeš koristiti na ide dva puta godišnje, a ne da dva puta možeš predati zahtjev. Ali su mi rekli i da se po tom pitanju mogu napraviti iznimke.

Što se tiče pisane suglasnosti poslodavca, ona se treba izdati za svaku promjenu.
    Dakle i za prestanak roditeljskog i za ponovno otvaranje (i za korištenje roditeljskog kao rada sa pola punog radnog vremena),
    s time da on ne mora svaki puta biti suglasan sa time, ali ne može ti to pravo odbiti, nego samo izdati suglasnost sa drugim datumom (u skladu sa potrebama posla) koji może biti najviše 30 dana prije ili poslije datuma kada si ti zatražila suglasnost.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče pisane suglasnosti poslodavca, ona se treba izdati za svaku promjenu.
    Dakle i za prestanak roditeljskog i za ponovno otvaranje (i za korištenje roditeljskog kao rada sa pola punog radnog vremena),
    s time da on ne mora svaki puta biti suglasan sa time, ali ne može ti to pravo odbiti, nego samo izdati suglasnost sa drugim datumom (u skladu sa potrebama posla) koji może biti najviše 30 dana prije ili poslije datuma kada si ti zatražila suglasnost.
    znači da sam taj dio dobro razumjela
    ne mogu me spriječiti ali mogu promjeniti termin

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo vako, prošli tjedan sam predala zahtjev za ponovno korištenje roditeljskog od 1.7. do 30.9. i pitala na HZZOu mogu li od 1.10. raditi pola radnog vremena - odgovor je MOŽE jer je to druga promjena
    dakle, ja ću u ovoj kalendarskoj godini biti tri puta na roditeljskom dopustu, s dvije promjene (dva puta ću predati zahtjev HZZO)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imam troje djece, iskoristila sam godinu dana rodiljnog od moguće tri. Odnedavna eto čekam četvrto pa me zanima s pravne strane - dodaju li mi se dvije godine od trećeg djeteta na četvrto dijete? Znači li to da mogu iskoristiti 2g od trećeg djeteta i 3g od četvrtog dakle u totalu biti 5 g s klincima (ukoliko mi to budžet bude mogao istrpiti)?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, samo moras sve od treceg potrositi do 8. rodjendana.
    Mozes prvo koristiti godinu od cetvrtog pa dvije godine od treceg pa dvije godine od cetvrtog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve to može bit tak ak slučajno ne bu kakve promjene na visini

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam li pravo koristiti GO ako radim sa skraćenim radnim vremenom (treće dijete)?
    imam li pravo na bolovanje dok tako radim?

ako imam pravo koristiti GO (imam 11 dana) dajte molim vas neki link na zakon ili samo članak itd.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nemam link na zakon, ali znam da mozes koristiti bo i go.
    Roditeljski ti i dalje ide, bo i go su ti samo 4 h dnevno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj se tiče godišnjeg ( naravno planiranog) bolje je i radi love i radi ostalih dana prebacit se te dane na 8satno radno vrijeme , pa ponovo na 4-satno. Em kaj dobiješ sveukupnu lovu , em kaj imaš cca 22 dana više za trošiti radeći po 4 sata. imaš pravo normalno na bolovanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MarijaP, ako samo znaš kojim je to zakonom regulirano (zakon o radu ili o rodiljnim... naknadama) puno bi mi pomoglo, ja ću dalje potražiti
    moja šefica uvijek traži točan članak itd. ako mislimo drugačije od nje pa moram imati crno na bijelo

Jelena, znam da manje dobijem ali mi više znači da sam tri dana oko Božića s djecom (radi se o tri dana)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ZAKON O RODILJNIM I RODITELJSKIM POTPORAMA

2. Roditeljski dopust
    Članak 13.
    (1) Zaposleni ili samozaposleni roditelj, nakon navršenih 6 mjeseci života djeteta ili nakon proteka vremena iz članka 15. stavka 1. i 2. ovoga Zakona, ima pravo na roditeljski dopust.
    (2) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj može koristiti roditeljski dopust do osme godine života djeteta na način i u trajanju propisanom člankom 14. ovoga Zakona.
    (3) Pravo na roditeljski dopust osobno je pravo oba zaposlena roditelja ili samozaposlena roditelja i koriste ga, u jednakom dijelu, ako ovim Zakonom nije drugačije propisano.
    (4) Iznimno od stavka 3. ovoga članka, pravo na roditeljski dopust može koristiti samo jedan od roditelja, ako se o tome pisano izjasne oba roditelja.

Članak 14.
    (1) Zaposleni ili samozaposleni roditelj ima pravo na roditeljski dopust u trajanju od 6 ili 30 mjeseci, ovisno o broju rođene djece i načinu njegova korištenja.
    (2) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj ima pravo na roditeljski dopust u trajanju od:
    – 6 mjeseci, za prvo i drugo rođeno dijete,
    – 30 mjeseci, za rođene blizance, treće i svako sljedeće dijete.
    (3) Pravo na roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka u pravilu koriste oba roditelja iz stavka 1. ovoga članka, u jednakom trajanju od 3 ili 15 mjeseci, a mogu ga koristiti pojedinačno, istodobno ili naizmjenično, sukladno osobnom dogovoru i pod uvjetom da pravo na roditeljski dopust prema članku 13. stavku 4. ovoga Zakona ne koristi samo jedan od roditelja.
    (4) Ako djetetov otac koristi pravo na roditeljski dopust u trajanju od najmanje tri mjeseca, roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka produžuje se za dva mjeseca.
    (5) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj može koristiti roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka u cijelosti ili u njegovim dijelovima.
    (6) Za slučaj da zaposleni ili samozaposleni roditelj roditeljski dopust iz stavka 2. ovoga članka koristi u dijelovima može ga koristiti najviše dva puta godišnje, svaki put u trajanju od najmanje 30 dana.
    (7) U broj rođene djece iz stavka 2. ovoga članka uračunavaju se i mrtvorođena i umrla djeca, posvojena djeca, maloljetna djeca kojima je korisnik određen za skrbnika, maloljetna djeca kojima je korisnik određen za udomitelja, kao i djeca koja su odlukom nadležnog tijela povjerena korisniku na čuvanje ili odgoj.

3. Rad s polovicom punoga radnog vremena
    Članak 15.
    (1) Dodatni rodiljni dopust iz članka 12. stavka 5. ovoga Zakona zaposlena ili samozaposlena majka može koristiti i kao pravo na rad s polovicom punog radnog vremena.
    (2) Zaposlena ili samozaposlena majka ima pravo nakon navršenih 6 mjeseci života djeteta koristiti rad s polovicom radnog vremena iz stavka 1. ovoga članka u onolikom trajanju u kolikom je to pravo koristila do navršenih 6 mjeseci života djeteta, a najduže do navršenih 9 mjeseci života djeteta.
    (3) Odredbe stavka 1. i 2. ovoga članka primijenit će se i u slučaju prijenosa prava korištenja dodatnog rodiljnog dopusta s majke na oca djeteta sukladno članku 12. stavku 5. ovoga Zakona.
    (4) Zaposleni ili samozaposleni roditelj može pravo na roditeljski dopust iz članka 14. stavka 2. ovoga Zakona koristiti i kao pravo na rad s polovicom punoga radnog vremena u dvostrukom trajanju neiskorištenoga roditeljskog dopusta.

1.1. Najava i ostvarivanje prava zaposlenog roditelja
    Članak 47.

(1) Zaposleni roditelj, koji u tijeku korištenja prava iz ovoga Zakona namjerava mijenjati način korištenja tog prava, obvezan je najmanje 30 dana prije nastanka te promjene ili prije ponovnog uspostavljanja neiskorištenoga pripadajućeg prava, pisano obavijestiti svog poslodavca o toj namjeri.
    (2) Na pisanu obavijest iz stavka 1. ovoga članka poslodavac je dužan izdati pisanu izjavu o svojoj suglasnosti o iskazanoj namjeri zaposlenog roditelja, s mogućnošću neprihvaćanja te namjere za razdoblje od najviše 30 dana pod uvjetima utvrđenim propisima o radu.
    Članak 48.
    Zaposleni roditelj, kojem se o pravu iz ovoga Zakona odlučuje iz razloga propisanog člankom 47. stavkom 1. ovoga Zakona, dužan je nadležnoj ustrojbenoj jedinici Zavoda uz zahtjev za rješavanje o pripadajućem pravu priložiti i pisanu izjavu poslodavca iz članka 47. stavka 2. ovoga Zakona.

još kaj mi fali je onaj izvadak da za godišnji može nastupit po odlasku s rodiljnog ili dijela rodiljnog ,ali ga sad ne mrem najti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak hoćeš pošalji mi na pp e-mail pa ti pošaljem cijeli zakon

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •