-
brane, generator ovoga je možda i stres pred kraj školske godine...
Mi imamo sličnu situaciju (upravo se spremam na kontrolu na Srebrnjak, dijagnoza alergijska astma, ali dijete je na Tafenu koji mu bolje odgovara nego Flixotide - to je individualno, ali problemi su isti).
Mom djetetu se disanje oteža početkom školske godine (zapravo početkom jeseni, u desetom mjesecu, kad krenu kiše i vlaga) i obično pred kraj školske godine. Na alergološkom testiranju katastrofa - valjda nisu našli ni jednu biljku na koju moj sin nije bilo ni malo osjetljiv. Doma, kućna prašina i drugo (davno smo se riješili papige, nedavno smo odselili veliku policu s knjigama u podrum).
S druge strane, nakon par godina shvatila sam da previše ograničenja isto tako loše utječe i digla ruke.
Evo što radim - usisavanje minimalno 1x tjedno usisavačem s vodenim filterom, izbjegavanje kemikalija za čišćenje kupaonice (ne mora to biti tako za svakoga, meni se pokazalo ok jer i mm i oba sina ne trpe smrad sanitara), imamo tepihe ali minimalno, parket prebrišem mokrom krpom s mikrovlaknima isto 1x tjedno.
Dobro pazim da mi se ne skupljaju stare novine, veš ne sušim zimi u sobi gdje djeca spavaju (imam mašinu sa sušilicom, pa sušim minimalno u kući jer te krpetine su isto generator prašine).
Imam ventolin u kući, kao i Rinolan (zapravo Aerius) za nedajbože i to je sve.
Dobro nam se pokazala slana soba. Djeca idu 1x tjedno s tatom na po pol sata i od tada već godinu dana nisu bili bolesni. Ne očekujem čuda, ali mi smo davno shvatili da je djeci dobro kad su na moru (i to se trudimo odabrati malo mjesto gdje je što manje zagađenje). To je isto individualno, susjed iste dobi i sa sličnom problemima nije dobro reagirao na slanu sobu.
Ovo što Jelena kaže za kim isto je ok, ali crni kim treba uzimati dugo i prilično velike količine. Moji ga trenutno ne uzimaju, ali počet će negdje krajem ljeta.
Još nešto - moj mlađi sin je obožavao atletiku, ali nakon što sam ga nekoliko puta morala voditi na hitnu (zbog prašine u dvorani dijete se gušilo) odlučili smo ga ispisati. Od tada (prije 2 godine) nismo imali gadnih situacija. U međuvremenu su u dvorani promijenili pod, pa nekako mislim da bi mu bilo dobro opet se baviti nekim sportom, ali ne usudim se pustiti ga na treninge u dvorani. Vani - to je druga priča.
brane, nadam se da će se situacija smiriti sada sa završetkom škg. Sretno!
-
Kod nas je astma dijagnosticirana sa 4 god.sada ima 10.Alergičan je na grinje i pelud trava.Iako najgori nam je zimski period kad je centralno,niske temperature.Prošli smo različite terapije od flixotida,seretida,aeriusa,tafena.Sad je trenutno na singularu do kraja peludi trava i onda ako je sve o.k.do zime bez ičega.Sportom se normalno bavi i to mu ne smeta.Slana soba nam nije pomogla,iako hrpa ljudi ima pozitivna iskustva.Mi odlazimo homeopatu i uzimamo hom.pripravke.Ventolin smo zadnji put koristili zimus....Redovno se kontroliramo na Srebrnjaku.
-
I nemojte držati stan sterilno čistim,slažem se s Peterlin da to nije dobro.Još veći šok za organizam je onda doći u školu,goste i sl.gdje nije tako.
Mi nemamo tepihe,zavjese kod njega u sobu,madrac dubinski čistimo redovno,a usisavanje ,prašina po potrebi-od toga ne možeš pobjeći....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma