Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: filter za vodu

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno filter za vodu

Ugradili smo jučer filter za vodu i ja moram reći da od jutros non-stop kuham čajeve samo da bih mogla natočiti čaj u prozirnu šalicu i diviti se boji, okusu i mirisu. Čak razmišljam da poklonim starcima filter za bunar (za viksu). A do jutros sam mislila da me MM nagovara na nepotreban trošak. Now I'm a believer!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa daj malo vise detalja

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

e i taj sam post bas mislila objavit! bas me zanima kaj da ugradimo da sprijecimo kamenac - magnetske filtere, one sa uloscima ili nesto trece? pretpostavljam da su oni skuplji i puno bolji, al me zanima do koje je cifre skupo, a koje je preskupo?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa anchie, I'm playing hard to get Ovaj naš djeluje na principu reverzibilne osmoze, nešto s aktivnim ugljenom - dok je čovjek objašnjavao, mm je pozorno slušao, a ja prevrtala očima :posram: Ugradili su nam ispod sudopera kištricu (rezervoar) od 18 litara i filtere koji se mijenjaju svakih 6 mjeseci; dakle, treba ispod sudopera imati mjesta barem 40x40cm. Još se na sudoper ugradi i posebna mala pipa samo za tu filtriranu vodu. Stvarno se vidi i osjeti razlika. /Ne, ne zastupam tu firmu/
    Ja nemam pojma koje su inače cijene, nama je frendica koja ima isti ovakav filter javila da su sad na akciji i platili smo nešto više od 4000kn. Ponavljajte: nije trošak, nego investicija, nije trošak, nego investicija....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam isto bila na prezentaciji takvog filtera, no nisam zapamtila ime.
    Cijena bez akcije bila je ako se ne varam oko 8000 kn, no imaju oni điđe i za više love.
    Ja sam još uvijek na Briti, a jedino kaj me smeta kod vog filtra, osim cijene, je ta pipica iznad sudopera

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imam i ja! (sad će reći evo one luđakinje što godišnju plaću troši na rajngle i filtere)

Filter je fantastična stvar i uživam gledajući kako mi u kuhalu za vodu nema ni k od kamenca. Ima i dobar okus (za razliku od brite).

Nadam se da ovaj topic neće biti protumačen kao prezentacija.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to i moji imaju, nikako pogoditi pravu količinu soli pa je voda odvratna. ja je nikad ne pijem. mislim da je NITKO ne pije.

u element više ne stane suđe a pipica ne može dosegnuti do sudopera.

mama se hoće ubit a tata je hoće ubit

mi imamo britu i super nam je.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, mali oprez. Nedavno sam pročitala članak jednog liječnika o vodi preko filtera na bazi reverzibilne osmoze. Riječ je o vodi koja ostaje bez minerala pa ih svakako treba nadoknaditi putem prehrane.
    Također sam razmišljala o ugradnji istoga, ali me muž odgovorio jer je na našim otocima poznata stvar da su ljudima prerano odlazili zubi zbog pijenja kišnice - također demineralizirane vode.
    Ne znam jeste li vidjeli pokus elektrolize vode koju obično akviziteri tih filtera rade pred potencijalnim kupcima? Ono kad kupovna voda i voda iz špine dobiju jednako odvratnu crnu boju? Pokušat ću vam ponovno pronaći taj članak na netu da vidite što o tome kaže spomenuti liječnik.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, klia! :shock:

Zaključak članka:
    Pijenje vode nakon reverzne osmoze zdravstveno je opasno
    Hvala na linku!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da, ali ovaj filter ima mineralizator, koji u sebi sadrži i minerale koji nedostaju vodi iz pipe, npr. fluor.
    Može biti da je posrijedi nesporazum- ovaj filter je prispojen na tekuću vodu, ima tankić od 5litara, i 3-4 filtera kroz koji voda prolazi, a mijenjaju se 1 godišnje (mislim). I sve to stoji ispod sudopera.

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:/
    hm, mene ipak zanimaju uredjaji ili filteri koji se spoje na vod za cijelu kucu (tako da si jednog dana npr. mogu kupit jakuzzi a da se ne zastopa od kamenca svaka dva dana!
    iako su jeftini, mozda su fakat najbolji oni sa magnetima (navodno magnetsko polje sprecava kamenac da se kristalizira u vodi...)
    ah, kaj ja znam, idem jos malo trazit!

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jakuzzi! kak sam to krasno napisala!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Momtobe, hvala na informaciji, nisam znala da postoje i takvi. Ovi za koje ja znam montiraju se također ispod sudopera, dobiješ i drugu špinu, a cijena im je oko 3000kn (navodno slične prodaje i Zepter). Filter im se mijenja 2 puta godišnje.
    Koliko ste toga s mineralizatorom platili?

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da li je to ovaj pročiščivač?

http://www.espring.com/HR-HR/home.aspx?pgid=11

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ovaj filter ima mineralizator, koji u sebi sadrži i minerale koji nedostaju vodi iz pipe, npr. fluor.
    Ima li opcija bez fluora?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

NOBEL! Mi kupili njihov i super smo zadovoljni :D Ima više vrsta, ne mora biti osmoza!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam onda valjda freak kojem su sve vode iz filtera i kupljene u bocama ljigave i bljutave.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ja sam onda valjda freak kojem su sve vode iz filtera i kupljene u bocama ljigave i bljutave.
    Nisi! Treba malo vremena da se navikneš, a onda kad se navučeš........ to ti je ko s pelenama sve ti je drugo bljak

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Momtobe, hvala na informaciji, nisam znala da postoje i takvi. Ovi za koje ja znam montiraju se također ispod sudopera, dobiješ i drugu špinu, a cijena im je oko 3000kn (navodno slične prodaje i Zepter). Filter im se mijenja 2 puta godišnje.
    Koliko ste toga s mineralizatorom platili?
    Joj, neznam, bilo je to davno, ali oko 4000 čini mi se. Mislim da pričamo o istoj stvari, filter ima 2 okomite velike, i 3 vodoravne "bombice" odnosno filtera...
    A što se okusa tiče, dobro kaže čekana, čudno je isprva, a onda -najbolja voda!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa pogledajte koliko ima otopljenih tvari u vodi, napr. kacija i magnezija o kojem se priča u linkiću... samo škicnite na Janu napr. Zar je nedostatak tih sića toliko opasan??? Ja rađe pijem filtriranu vodu i papam zdravo nego onu koja prolazi cijevi koje nisu mijenjane stoljeće cijelo...

A da vidite kako grijač u kuhalu sjaji :D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj filter nije bio s mineralizatorom.
    Ma problem je kod tih akvizitera što ti oni uvijek predstavljaju upravo svoj proizvod kao najbolji na svijetu i još uz rečenicu da za zdravlje treba piti najmanje 3l, i to njihove vode dnevno.
    Cekana, mene zabrinjava što je otočka populacija imala probleme od demineralizirane vode unatoč tome što je to kraj gdje ima mlijeka i sira u izobilju, da i ne spominjem zdrav uzgoj ostale hrane.
    Moja je svekrva izgubila sve zube s 35 godina i liječnik u stranoj zemlji gdje je živjela joj je, bez znanja o tome da potječe s otoka, rekao za problem pijenja kišnice.
    Možda je riječ o kombinaciji tih minerala, njihovoj topljivosti u vodi i iskoristivosti u tijelu koja možda nije ista ako ih uzimamo putem nekog drugog medija (kao npr. iskoristivost kalcija uz D vitamin, nije isto kao kad uzimamo samo kalcij).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto da se ne Logiram i registriram na Vas prekrasan forum koristim tudji akaunt, koji je do sada imao samo jedan post... pa se iskreno nadam da nikome nece smetati.... molim vas ne zamjerajte nego ovo procitajte sta mi se danas desilo:

Lijep pozdrav,

Eto sjeo sam za racunalo cim je gospodin, koji mi je pred 2 sata pokucao na vrata, otisao.

Naime dosao je prezentator uredjaja za prociscivanje putem osmoze i jos tri filtra... bla bla ostalo vec znate.

Htjeo bih reci da urdjaj stvarno napravi ono sto se od njega i trazi. Dakle reverzibilnom osmozom kroz membrane uspije filtrirati i najmanje cestice u vodi... naravno sa time da molekule H2O ipak propusta. Dakle na izlazu iz uredjaja daje gotovo cisti H2O.

e sada... problem nastaje u nametljivosti i u samoj prodaji i laznim prezentiranjem zaprljanosti nase vode.
    Kao prvo, gospodin je rekao da ce sve skupa trajati pola sata, a dosao je u 1730 a otisao u 2000 sati. I u tih "pola sata" demonstrirao rad uredjaja i stanje nase vode iz slavine.

Drugo. procesom elektrolize dokazao mi je da zeljezo stvarno rđa. Sto hocu reci?
    Kad sam ga pitao od cega se sastoje elektrode na uređaju rekao je od Aluminija jedna i Zeljeza druga.

Te je stavio uredjaj u vodu.
    Sada posto sam po struci elektrotehnicar, znam kako radi elektroliza, a to bi mogao znati svatko tko je u skoli imao Osnove Elektrotehnike.
    Dakle, na anodi se odvajaju "baloncici" Vodika a na katodi "baloncici" Kisika u omjeru 2:1

Tj. dva atoma vodika za jedan atom kisika.... nadam se da me pratite....
    pretpostavljam da je seljezna elektroda bila bas Katoda a aluminijska Anoda.

U trenutku oslobadjanja kisika na Katodi, dobijemo neminovnu oksidaciju elektrode (zeljeza) i sve ono sto se vidi u vodi smedje boje je ustvari oksidirano zeljezo sa Katode tj, RĐU.
    Moram jos napomenuti da je voda u kojoj ima minerala ustvari vodljiva. A da cisti H2O odnosno destilirana voda jako tesko vode struju - slabi vodici - veliki otpor.

Zatim nam je pokazao tabelu prema kojoj se odredjuje sastav vode po boji koja je nastala.
    Smedje znaci da ima puno Cijanida.... bla bla bla raznih otopljenih stvari.

Zatim je isti test ponovio sa Filtriranom vodom. Posto je filtrirana voda gotovo lisena minerala nije vodic pa je i elektroliza nemoguca... tj. teza. pa smo ostali "fascinirani" kako fitrirana voda uopce nije posmedjila. Naravno to je impresioniralo vise moju suprugu nego mene...

E sada... ja sam gospodinu rekao.... "mogu li ja dodati malo soli u tu filtriranu vodu", nije se bas slagao... ali dobio sam osjecaj da ga malo i zanima sta ce se desiti....

Naravno posolili smo vodu... voda je opet postala vodljiva i dobili SMEDJU VODU punu rđe.

Ako ste uspjeli sve ovo procitati shvatiti cete da je ustvari cijela prodaja ovog uredjaja ustvari OBMANA. Iako uredjaj radi ono sto bi trebao raditi, ali definitivno elektrolizom nemozemo saznati substance u tekucini.

Sljedeci put pitajte prodavaca, zasto elektrode njegovog testera nisu od INOX-a.... mozda zato jer ne rđa....

poz.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jos jedanput se ispricavam za Account, ali moram objasniti:

Pokusavam na svim forumima na kojima naidjem da je ova tema, napisati ovaj tekst. Tj. copypastam ga svugdje da svima bude jasnije... iako se ta praksa koristi u cijelom svjetu nevjerujem da ce se prekinuti zbog mog bunta... ali eto pokusati cu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa zar nije bilo na hrvatskoj tv o tom uređaju riječ i o tome da je to skroz bespotrebna sprava ?!

šta se toliko svi grozite tog kamenca, mislim da je stoputa gore što napravimo od toga pokušavajući ga izbjeći.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

slazem se "hrabra mama"

Ali cinjenica je da nas i druga strana laze, tj. kaze da je voda iz špine pitka... je ali je slabe kvalitete...

dobra stvar su i oni jeftini filtri od aktivnog ugljena koji kostaju svega par sto kuna... profiltiriraju cak i do 5-20mikrona sto je za kamenac dosta.

Problem je u kloru... klor je otrov... u EU odbacili su Klor odavno... cak i Slovenci.

Ajde sad stvarno vrsim Abuse... sorry ljudi

Sretno i nadam se da cu vam se uskoro prikljuciti na forum...... sa pravim razlogom

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi koristimo isti filter, već 5 godina i ja sam prezadovoljna, tj. svi mi skupa :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mzola, potpisujem te vezano uz filtar, ali reći kako druga strana laže, i to bez nekakvih dokaza je isto neozbiljno i obmanjujuće za javnost.
    na tragu teorije urote.:/

samuel

Početno

u svakom slučaju filter za vodu je dobra stvar ako je pravi, ja sam pronašao i nabavio ove filtre www.aquavallis.si i veoma sam zadovoljan jer sam vodu analizirao na institutu prije i poslije ugradnje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene interesira samo uklanjanje klora iz vode

kamenac mi ne smeta, reklame Calgona me ne plaše

da li ima kakav filter koji bi se priključio na glavnu vodovodnu cijev os+dmah poslije vodomjera?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.positiva.hr/rhino-300.html

ima li tko iskustva sa ovim?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •