Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: kamo s igračkama

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno kamo s igračkama

nakon trogodišnjeg beznamještajnog života... sutra se popunjavaju dnevni boravak i blagovaonica.
    do sada je to bio prostor rezerviran isključivo za igru i igračke. s obzirom da se radi o prostoru od cca 30 kvadrata, možete zamisliti koliko ih ima: od kućice (140x110) i tobogana do garaže, kućice za lutke, kocaka i plišanaca.
    što ću sada s time?
    kako se osloboditi emotivnih veza i kako pretpostaviti s čime će se i dalje igrati a što može... negdje?
    kako vi to rješavate?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sjedite zajedno i razdvajajte.
    Reci, da ces ostatak igracaka pokloniti nekoj djeci, ciji roditelji nemaju mogucnost da im kupe.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imas li vrt?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, ima!

A višak igračaka...ono što joj je najdraže neka ostane, ono što je prerasla neka pokloni, a ostatak k sveki!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razdvojite zajedno, slazem se.
    ali ti imas pravo veta odnosno nagovaranja. osim toga, ako ona odvoji neku igracku u zelji da ti ugodi, a ti znas da joj je draga ili je draga tebi a njoj tak tak, mozes je ostaviti.

ja hrpu cuvam za drugo dijete, ili za necake. to stoji kod moje tete u podrumu, velikom. i doma ima igracka s kojima se ne igraju puno pa ih spremim, pa onda nakon nekog vremena izvadim a neke druge maknem..

neki dio novog namjestaja, ladica ili sl moze ostati njezin, tamo neka drzi najnuznije igracke, ostale u njezinu sobu.

korisno bi bilo pravilo vecernjeg pospremanja igracaka ali ne takvo da su sve igacke na svome mjestu nego barem da nema igracaka u db

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je uvijek bilo najteze maknuti igracke iz sobe
    jucer je moja sestra opet poludila kad je dosla kod mene a nas dnevni boravak ko djecji vrtic - na podu velika ploha - meta puta metar i po - lego grad, a na stolu viteski dvorac metar puta metar i nesto puta isto toliko u visinu.....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Snorki, ima!

A višak igračaka...ono što joj je najdraže neka ostane, ono što je prerasla neka pokloni, a ostatak k sveki!!!
    nema Snorki vrt, a tako mi je zao :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda definitivno višak ide k sveki..

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne ti, nego apricot ima vrt.

kod nas su igračke smještene na podu u prostoru između kutne i stola i tevea i stola i stolica i ispod tepiha i na kutnoj i na stolu, i iza printera, iza vrata i ajme meni džumbusa.

svaki tjedan imamo raspremanje, tražimo izgubljenje glave i noge i kotače, sve posložimo u kutiju i za 15 minuta sve po starom.

mjesečno bacam raspadnute komade i komadiće u smeće, vrećetine starih furamo bakama ili poklanjamo.

zalihe starih dobrih igračaka držimo ispod kreveta u tri kutije i povremeno mu zamjenim jer su te onda ko nove, zanimljive i zabavne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, ivka, jučer me ta novinarka s tevea pita. "Kako ste odlučili da će ovo biti dnevni boravak"?
    "Ali to JEST dnevni boravak, samo što još nema namještaja"!
    Žena mislila da je to igraonica koju mi, bezdušnici, želimo pretvoriti u naše carstvo.

Kod Orke ne pali zajedničko razdvajanje (zato to sve moram riješiti danas do 17h) jer je njoj sve podjednako drago: od prvih zvečkica do enciklopedija. Kada kažemo da ćemo to dati drugoj djeci ona kaže da su to stare igračke i da drugoj djeci treba kupiti nove.
    Mičete li vi slikovnice koje su prerasli? Toga mi je najviše žao, a ima ih barem dvjestotinjak...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mi višak uvijek odnesemo u vrtić,tako da se tamo još ugodnije osječa jer su oko njega poznate stvari

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snooooooooooorkiiii!!! Selimo se u "vaše provale"....

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pošto mi imamo mali stan uvijek je viška igračaka i uvijek su posvuda i tko god dođe popikava se po njima. Ja svako malo čistim, vidim što ju ne zanima 2-3 dana pa kod bake. Pa svaki put od bake uzmemo nešto što joj se ponovno sviđa. Zato kad dođe tamo misli da je došla u igraonicu, ima igračaka ko u priči... nekad su joj zanimljive i one koje je "prerasla" kao i one za koje je "premala". Obožava kod bake kopat po kutijama s igračkama...

Vidi s čim se u zadnje vrijeme ne igra baš previše pa to makni, a ono što ju trenutno zanima ili što vam je drago ostavi... Znam da im je sve drago kad želiš maknuti i ono što nikad ne pogledaju je u tom trenu jako zanimljivo. Ja "čistim" dok spava jer isto ne da ništa maknut

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zapravo mislim da bi bilo najbolje skupiti novac, urediti tavan i od njega napraviti veeeeeliku igraonicu (ima cca 120kvadrata) :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

grrrrrrrrrrr jel ti bas hoces da mi budemo ljubomorne????

Opet cu se bacit u ocaj.....vec mi nadolaze narodnjacki stihovi...Nesto o stanu i tavanu....

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

visak slikovnica posaljes meeeeni

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    visak slikovnica posaljes meeeeni
    ili meni, a ja ću ih odnijeti u vrtić.

Na prethodnom roditeljskom sastanku su nas tete zamolile da kupimo slikovnice za vrtić jer jednostavno nemaju. I inače nemaju baš igračaka u vrtiću. A soba ima je bljedosmeđa i dosadna (tepih sive boje). Možete si to zamisliti? :/ A sad sam stvarno odlutala. Poanta: Ne bacaj ništa. Ili pospremi ili pokloni. uvijek nekome zatreba.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

visak igracaka ne mozes odnijeti u vrtic?
    slikovnice isto, ili pokloniti djecjem odjelu knjiznice
    ili nazoves neki djecji odjel u bolnicama pa njih pitas jel hoce

ja mogu sve pokloniti, ali knjigice neeeee, to cuvam ko hrcak

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam sad odvojila poveliku vreču za rasprodaju.

A slikovnica je i meni žao i njih nebi nikad odstreljivala.

Eto, baš prekjučer sam kod staraca našla Veliki Disnyjev riječnik koji sam ja dobila za 3 rođ. Slikovnica ima 3 banke, a selotejp na njoj bar 20 godina, a Irma ju oboooožava!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma komplicira. poanata je u preuređenju tavana
    znate ju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dah, dah...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što sad ti dahćeš?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam se prva prijavila

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja sam se prva prijavila
    Pa jesi, ali valjda možemo bratski podijeliti. Pa ona ih ima 200-tinjak, a meni bi 10-tak bilo dosta.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    zapravo mislim da bi bilo najbolje skupiti novac, urediti tavan i od njega napraviti veeeeeliku igraonicu (ima cca 120kvadrata) :?
    kak si krenula još će riješenje na kraju biti:

"odnjeti ću pola u kuću na moru, a drugu polovicu u našu brvnaru u Bad-u"

haligali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno re

Sav višak igračaka ide bakama, da se imaju s čime igrati A one ne poznaju riječi ne, ne može, ne mogu i sl. kad su njihova zlata u pitanju! Za par godina mogu otvoriti igraonice...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moje geslo sto se tice nagomilavanja stvari je:
    "sve sto nismo koristili duze od godinu dana ide u smece, karitas, poklanja se tj. uklanja iz stana"
    i to super funkcionira, nikad za nicim nisam pozalila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja tako funkcioniram, zato i imam problem: ona se sporadično igra sa svim igračkama. svako veče spava sa drugim plišancem (i svaki ima ime), podjednako joj je zanimljiva i garaža i kućica za lutke...
    nekoliko puta smo probali skloniti igračke ne bi li zaboravila, ali ona rengenskim ogledom snimi situaciju čim uđe u sobu i pita: "A di je ono"?

I zato bih najradije odustala od namještaja - srce mi se kida kada pomislim da joj duzimam igralište :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tavan, tavan!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja povremeno uzmem najveću vreću za smeće i nekad s Leom, nekad sama izaberem i odvojim. Nekad mi lijepo kaže - ovo ostavi, ovo ne - nekad bi ona sve ostavila.

I onda vreću odnesem na tavan ili u podrum ili na ormare u spavaćoj sobi, što baš i nije dobra ideja jer ih onda vidi pa moramo spuštati pa sve izvuče da ih onda opet ne bi mjesecima pogledala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    moje geslo sto se tice nagomilavanja stvari je:
    "sve sto nismo koristili duze od godinu dana ide u smece, karitas, poklanja se tj. uklanja iz stana"
    i to super funkcionira, nikad za nicim nisam pozalila
    tridesetri, kako to, tvoja curica je malo starija od Andreja, zar vi već imate igračaka koje nisu korištene dulje od godinu dana?
    Kod nas, osim par zvečkica, mobila i baby gyma (koji su ionako bili posuđeni, pa smo ih vratili), sve je još uvijek u upotrebi. Bližimo se limitu prostora s igračkama, ali još nam nije kritično.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja kažem tavan u igraonicu!! Ili jednu sobu i igraonicu!

Ti imaš velike stvari koje se stvarno ne mogu nigdje spremiti na kratko

Naša kućica je trenutno rastavljena i stoji prislonjena uza zid u dnevnom boravku (i zato mi treba spremišteeeee buaaaaaa)

Knjige uredno slažem, nešto sam odnijela u vrtić ali škrtica sam po pitanju knjiga ....
    A ako mi još netko donese jednog plišanca u kuću letit će skupa s njim van. Kupila sam onu mrežastu stvarčicu u Ikei što se objesi na strop i poslagala ih unutra (jedino je problem što ne stanu veliki pa ih opet imam po sobama). To je njihova "ljuljačka" i za sada smo mirni. Tu i tamo nešto poželi van, ali ih je uglavnom zaboravila ...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas su igračke posvuda. Nema kvadratnog metra u stanu gdje nije barem jedna. Svako toliko kada ga nema doma odvojim one kojima se ne igra i nosim na tavan. Kad je doma ne mogu to raditi jer mu sve "treba", a na izjavu da ćemo dati djeci koja nemaju kaže: Ja ću im kupiti nove kada narastem i budem radio
    Pošto i sad moram "prorijediti" asortiman razmišljam gdje bih ih još mogla maknuti jer ni na tavan više ne stanu, a ja pak k'o hrčak sve spremam za drugo dijete iako je najmanje pola tih igračaka za smeće.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

vidove igračke su uglavnom u njegovoj sobi. ima i u dnevnoj jedan dio s njegovim stvarčicama. svakih par mjeseci malo pregledamo igračke i uvijek nešto izdvojimo za rasprodaju, nazorovu i sl.
    uvijek ima nekih igračaka koje recimo dobije od nekoga a s kojima se baš i ne igra, nisu mu interesantne, ima istu/sličnu, ili iz nekog razloga "nisu baš"
    baš smo neku večer pregledavali slikovnice; izdvojili smo one koje je prerastao, ali nismo bacili nego samo pospremili u jednu kutiju u ormar..
    apri, ako imaš toliko prostora, onda ćeš već uspjeti pronaći način kako preseliti orkinu igraonicu - ideja s tavanom je super

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stigo namještaj

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kakav je?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apricot, pa zar Orka nema svoju sobu?
    Mi smo se preporodili od kad klinici imaju svaki svoju, prije je Daniel imao malu sobicu u koju ništa nije stalo, a kamoli da bi se tamo igrao, a Luka je bio s nama, pa su igračke bile u dnevnoj sobi, a tamo je bio i tv, i svako malo su dobili inspiraciju za crtiće. Sad imaju svaki svoju sobu, napokon se igraju (malo kod jednog malo kod drugog) a ne čuče cijeli dan pred televizorom. Znaju donijeti igračke u dnevnu, ali to se obavezno odnese navečer u sobu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Kakav je?
    Odličan, čim se ne javlja. Vjerojatno je već zadremuckala na mekanoj udobnoj sofi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    tridesetri, kako to, tvoja curica je malo starija od Andreja, zar vi već imate igračaka koje nisu korištene dulje od godinu dana?
    pa da, baby gym, mobil, playing mat, oni neki prsteni sto se slazu na stap, platnene knjige, nekakvih platnenih zveckica...pa skupilo se vec puno toga sto joj vise bas nije zanimljivo. pola sam odnjela kod bake, pola u podrum cuvam za eventualno drugo dijete
    a ovaj savijet sam inace dala vise opcenito sto se tice nagomilavanja stvari.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a nikad mi nije rekla na cemu je kuhala, kad ni stola nije imala?
    To me je uvijek intrigiralo

Apricot, ako Orka nije spremna na odvajanje od igracaka, onda joj ostavite. Ili u sobu, ili na tavan???

...ili odnesite u onu kucu u Veneciji

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi isto imamo već dosta igračaka za koje mislim da Lei više nisu zanimljive, play gym nam se doduše raspao, ali imamo silne zvečke i zvečkice, pa activity centar (to još nekad i pogleda), neki veliki Fisher Price telefon - uglavnom dosta stvari koje smo koristili za raznorazne faze vježbanja a koje su za male bebe. Ali meni je to sve jako žao maknuti :/ Mekanih igračaka imamo punu jednu kutiju (onu iz King Crossa na kotače) i baš sam pokušavala odlučiti koju bi mogli maknuti, jer kutiju više ne mogu zatvoriti, pa sam skužila da se ne igra samo sa jednim K'sKids slonom koji je pak meni prekrasan i ne dam ga

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    a nikad mi nije rekla na cemu je kuhala, kad ni stola nije imala?
    To me je uvijek intrigiralo
    Na štednjaku
    Kuhinju je imala.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a gdje su jeli :?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

apri sve smlati direktno iz lonca, uz sudoper.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    apri sve smlati direktno iz lonca, uz sudoper.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam drijemala: Roda je, tako da znate, imala promociju Brošure o autosjedalicama.
    Bilo je prekrasno i dirljivo i svi smo plakali jer smo ponosni kako je jedna mala skupina ljudi napravila tako ogroman projekt.
    I zahvalni smo INI do groba koja je prepoznala vrijednost ovoga što radimo te nam donirala novac za tisak tih brošura.
    ETO! U jednom dahu!

A igračke su posvuda...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •