Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Fenomen!!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno Fenomen!!

može li mi itko objasniti ovo??!!

moj je sin sa pet-šest godina imao koncentraciju bolju nego sada (za dvadeset dana puni 7)!!

znao je sjest i po sat vremena rješavati radne listove, dječje klubove, ma ono sve 5, a sada jednostavno ...misli mu odlutaju, misli na nešto drugo, griješi u zadacima. Ne kužim!!!!

Općenito je postao rastresen, oblači gačice na gačice i ne kuži šta je napravio. ??!!
    Teta mi se požalila neki dan da u sred recitacije misli mu odlutaju i ne zna kamo je stao , a do prije par mjeseci bio je pojam u nastupima u vrtiću.
    Šta mu se dešava??? I to baš sad pred školu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda se zaljubio, he,he ili je došlo do nekog zasićenja zna djeci tako pasti koncentracija u proljeće treba ga pustiti nek se odmori sad preko ljeta vjerojatno je tako nešto u pitanju

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj sa sedam i sitno nrp. sjedi za stolom i "zaboravi" da je ručak pred njim, nego jednostavno bleji kroz prozor ili broji crtice na rubu tanjura ili sluša kako mi ostali jedemo ali bez da takne klopu.
    Veli da se nije zaljubio, koliko znam nema nekih ozbiljnijih problema u vrtiću, nismo se potukli pred njim pa da ga to potajno muči.
    Moj zaključak je da je u laganom predpubertetu, jer se između ostalog pravi frajer, lagano sebahati u sukobima sa sestrom itd...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nevjerojatno, isto pitanje ja razmišljala postaviti ovih dana jer više ne znam kako da se postavim! Nama počelo ovu zimu, s 5 godina! Baš kako Hipernova kaže prije satima strpljivo crtala, rješavala listiće, pamtila čudo jedno i odjednom postane totalno rastresena, oblačenje i spremanje traje satima...u pola posla zaboravi što je počela. Epizode s gaćice na gaćice i mi imali, čak i dvije čarape na jednu nogu a druga bez čarape i tako cijeli dan bude da ne skuži...koncentracija 0 bodova, na jednostavna pitanja blene kao da je s Marsa pala. Pitanja postavlja kakva nije ni s 2 godine, i to znam da zna odgovor, i kad je pitam nazad isto pitanje nekad sama odgovori a nekad i dalje blene i onda mislim da me sprda, zahebava pa gubim strpljenje al ona je ozbiljna, jednom sam je uspjela rasplakati jer sam stvarno mislila da me zeza...kad joj se nešto kaže zaboravi u roku odmah, neki dan ako me 20 puta nije zaredom pitala kako se ono zove neka mačkica (neš ti teško pamtljivog imena Bela)...ma, da me netko krivo ne shvati, dijete kao da je preko noći "poglupilo". A s druge strane piše, čita što je za njenu dob recimo napredno. I sve mislim faza, pa stiglo proljeće, biće joj ono lupilo u glavu al evo pola godine prođe, i ljeto stiglo a mi idemo dalje...
    Od jeseni je tek predškolac, nadam se da će dogodine kad krene u školu to nekako doći na svoje jer mislim da će izluditi učiteljicu ako je 20 puta bude pitala što je ono za domaći!
    Stvarno što im se događa!!??

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

moj muž ga zeza da se zaljubio, a on će na to :"znaš da mrzim cure"

neki dan ga gledam, on trči ko lud oko stola i vrti rukom iz ramena, glumi propeler od aviona i ispušta glasove kao da vozi avion, i totalno u nekoj svojoj briji. Mislim si ja, pa to nisi radio ni sa 3, 4 godine! Ono, ne znam bi li plakala il se smijala

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

a i kako kaže mamasch, razbahatio se frajer, odgovara kao "veliki"!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Rekla bih da se radi o proljetnom "zasićenju", i vrtićem, i događanjima ondje, a osim toga, u toj dobi im postanu važniji neki drugi životni aspekti (društveni).
    I ja na svojem školarcu primjećujem zasićenje, ne doduše toliko da bi imao problema u oblačenju, ali mu pada koncentracija zadnjih dana. A isto sam primijetila i prošle godine u ovo doba, dok je još bio u vrtiću, ali su se nizale završne priredbe jedna za drugom. Preko ljeta sve to sjedne na svoje mjesto, bar mi je takvo dosadašnje iskustvo.

I, moram to još napisati, ne sviđa mi se običaj da se sve promjene kod djece u bilo kojoj dobi proglašavaju ili predpubertetom ili malim pubertetom ili nekakvim pubertetom (slušala sam već i za 2-godišnjake u "malom pubertetu"). Normalno je da djeca rastu, sazrijevaju i mijenjaju se, i fizički, i emocionalno, i kognitivno. Na nama je da te promjene na vrijeme uočimo i pokušamo ih rastumačiti. Nije to uvijek lako, i sama često shvatim u čemu je stvar tek nakon podosta svojih izgubljenih živaca i njegovih suza i bijesnih ispada, ali na kraju - oni su još uvijek prava djeca (govorim o uzrastu 5-6-7 godina), do puberteta imaju još ohoho vremena...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj erina prvotno napisa Vidi poruku
    Nevjerojatno, isto pitanje ja razmišljala postaviti ovih dana jer više ne znam kako da se postavim! Nama počelo ovu zimu, s 5 godina! Baš kako Hipernova kaže prije satima strpljivo crtala, rješavala listiće, pamtila čudo jedno i odjednom postane totalno rastresena, oblačenje i spremanje traje satima...u pola posla zaboravi što je počela. Epizode s gaćice na gaćice i mi imali, čak i dvije čarape na jednu nogu a druga bez čarape i tako cijeli dan bude da ne skuži...koncentracija 0 bodova, na jednostavna pitanja blene kao da je s Marsa pala. Pitanja postavlja kakva nije ni s 2 godine, i to znam da zna odgovor, i kad je pitam nazad isto pitanje nekad sama odgovori a nekad i dalje blene i onda mislim da me sprda, zahebava pa gubim strpljenje al ona je ozbiljna, jednom sam je uspjela rasplakati jer sam stvarno mislila da me zeza...kad joj se nešto kaže zaboravi u roku odmah, neki dan ako me 20 puta nije zaredom pitala kako se ono zove neka mačkica (neš ti teško pamtljivog imena Bela)...ma, da me netko krivo ne shvati, dijete kao da je preko noći "poglupilo". A s druge strane piše, čita što je za njenu dob recimo napredno. I sve mislim faza, pa stiglo proljeće, biće joj ono lupilo u glavu al evo pola godine prođe, i ljeto stiglo a mi idemo dalje...
    Od jeseni je tek predškolac, nadam se da će dogodine kad krene u školu to nekako doći na svoje jer mislim da će izluditi učiteljicu ako je 20 puta bude pitala što je ono za domaći!
    Stvarno što im se događa!!??
    Potpis na sve, osim što je riječ o dečku.

Nama se ovo pojavilo negdje u 10-11 mjesecu, a kulminiralo je rođenjem bebe. Mislim da je to dvoje povezano, tim više što je prema seki sav nježan, mazan i divan. Inače nije takav, uopće. Tko zna što se to njima kuha u glavicama

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hahaah nasmijala sam se jer sam prije par dana bila u dućanu i ispred mene je bio od moje susjede dječak (6,5 godina) i kad je došao red na njega uopće nije registrirao i prodavačica mu par puta govori da je došao na red, ali on ne čuje. Valjda je to takva dob, budi im se svašta u malenim i lijepim glavicama!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla bih da se radi o proljetnom "zasićenju", i vrtićem, i događanjima ondje, a osim toga, u toj dobi im postanu važniji neki drugi životni aspekti (društveni).
    Slažem se ja da se zasite a pogotovo da je sada društveni aspekt na prvom mjestu, zasićenja su se događala i prije, recimo jedan period ti turbo npr. crtala i onda se zasiti pa dugo vremena ne bi bojice uzela nema šanse, ali ovo mi nekako drugačije. Kao da je pola mozga stavila na stand by i da ponekad uopće ne misli glavom svojom, taj dio me zabrinjava!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

I, moram to još napisati, ne sviđa mi se običaj da se sve promjene kod djece u bilo kojoj dobi proglašavaju ili predpubertetom ili malim pubertetom ili nekakvim pubertetom (slušala sam već i za 2-godišnjake u "malom pubertetu"). Normalno je da djeca rastu, sazrijevaju i mijenjaju se, i fizički, i emocionalno, i kognitivno. Na nama je da te promjene na vrijeme uočimo i pokušamo ih rastumačiti. Nije to uvijek lako, i sama često shvatim u čemu je stvar tek nakon podosta svojih izgubljenih živaca i njegovih suza i bijesnih ispada, ali na kraju - oni su još uvijek prava djeca (govorim o uzrastu 5-6-7 godina), do puberteta imaju još ohoho vremena...
    baš lijepo napisano!
    moja svake godine ima takve periode i odmor joj odlično dođe
    sad završava drugi razred i inače super odlikašica, samostalna, ne znam maltene za njene zadaće i testove, zadnja dva tjedna ima smušu u glavi
    ujutro prije škole sjeti se da taj dan pišu test iz nečega, zadaću ostavi na pola, zaboravlja stvari, trening...
    točno vidim na njoj da je na izmaku snaga i da jednostavno više nema goriva
    srećom dolaze ferije

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tanja je sve rekla.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mene su moji roditelji sa nekih 7 ili 8 godina vodili na provjeru sluha, jer im se počelo činiti da ih ne čujem kad mi nešto govore, kao da sam u svom filmu...
    Jadni su se pobojali da gubim sluh...
    Sve je, naravno, bilo ok.

Sad sam u strahu da me muž ne odvede na istu pretragu (šalim se)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    mene su moji roditelji sa nekih 7 ili 8 godina vodili na provjeru sluha, jer im se počelo činiti da ih ne čujem kad mi nešto govore, kao da sam u svom filmu...
    Jadni su se pobojali da gubim sluh...

A ovo smo prošle godine prošli, ista stvar! Mi joj govorimo a ona nas gleda i ponavlja što?što?što?, ja govorim a ona mi gleda u usta i kao da čita s usana...Malo falilo da se ne uputimo doktorici!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja svake godine ima takve periode i odmor joj odlično dođe
    sad završava drugi razred i inače super odlikašica, samostalna, ne znam maltene za njene zadaće i testove, zadnja dva tjedna ima smušu u glavi
    ujutro prije škole sjeti se da taj dan pišu test iz nečega, zadaću ostavi na pola, zaboravlja stvari, trening...
    točno vidim na njoj da je na izmaku snaga i da jednostavno više nema goriva
    Ovakav problem sam imala lani kada je malena išla u 1. razred, koncentracija joj pala na nulu, sve zaboravljala, čak smo na kraju otišle kod psihologa na razgovor i rekao je da je malo emocionalno nezrela, a sve ostalo da je super inteligentna, pametna, pažljiva i sve 5. Jesen je bilo OK, zima super, čim je vani zatoplilo opet idemo iz početka, koncentracija nikakva, stalno ju se mora opominjati i slično. Čak sam imala razgovor s defektologicom na svoj zahtjev i išli smo na timsku obradu kod psihologa, psihijatra i logopeda. Oni su rekli da je lagano hiperaktivna, nemirna, i što je najbolje da se ne zna snači u svakodnevnim životnim situacijama tipa " što napraviti ako susjedu gori kuća ( ajme svakodnevne situacije, i meni bi trebalo vremena da se snađem)". ITD. Sutra idem u školski dispanzer da vidim dalje s njima.
    Nekako mi je bilo draže da sada nešto pokušam napraviti s time a ne da mi za koju godinu netko kaže da je trebalo prije reagirati. Inače je odlična učenica, sve petice zaključeno, ocjene uvijek super, ispiti svi ok, a što se dogodi njoj u glavi to je misterija. Imam dojam da samo misli kako će se ići van igrati.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

zibba, pa ako se to javlja samo pred kraj školske godine, kad su već zasićeni školom znači da to i nije neki kronični problem. Mislim, ne kužim, ako je odlična, sve petice , pažljiva pa kako su je onda okarakterizirali kao nemirnu i hiperaktivnu. Pretpostavljam da u tom slučaju ne bi mogla pratiti nastavu i sve ispite ok rješiti. Ne znam, ispravi me ako griješim !!??

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma to i mene muči, od početka šk godine je sve bilo OK do tamo negdje oko Uskrsa - tada počinju problemi s koncentracijom. Ove godine smo ju i učiteljica i ja držale pod povečalom cijelo vrijeme i pratile ponašanje, do tada same pohvale, kako sve stiže, sve napravi kako treba, nema opominjanja, a kako je sve toplije vani- ona se sve teže koncentrira. Sutra idem s nalazima u školski dipanzer kod dr koja ju tamo vodi pa da vidimo što će ona reči i što ćemo dalje poduzeti.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

treba provjeriti i kemiju (željezo i sl) i pojačati zrak (izlaske na sunce,prirodu,smanjiti šećere i sl.)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Iskreno s dolaskom lijepog vremena i meni pada koncentracija. Sve manje mi se radi i sve više mislim kako bih van na zrak.
    I sad buljim kroz prozor i gledam kako je lijepi hlad ispod drva, a ja tu krepavam od dosade i gubim vrijeme.

zibba, dobro da si poduzela sve što možeš, ali mislim da tvoje dijete reagira najnormalnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •