-
Osoblje foruma
Mastitis u trudnoci? :zbunj:
Trudna sam 17.5 tjedana, bole me grudi, ovo ono, nista cudno. Povecale su se valjda petsto brojeva, malo su tvrdje na dodir, tople su valjda od izostanka mjesecnice, itd. Kao sto rekoh, nista cudno. (Ponekad sve skupa boli toliko da ne mogu spavati, ali mislim si sve nesto da i to valjda ide u rok sluzbe?
)
Nista ne curi, tj. ne mogu nista iscijediti, ali nalazim tu i tamo malo skorenih bijelih (gumenastih?) naslaga medju porama bradavica i areola. To bijelo je nekako nalik na papirnatu maramicu nakon sto prodje kroz vesmasinu i onda se dobro osusi. Nema nikakvog mirisa. (Za ovo mi je danas med. sestra preko telefona rekla da je normalno.) Bradavice mi nisu bas nesto potamnile, ali su nekako natecene. I bole.
Zadnji par dana, mozda od sredine proslog tjedna, ne sjecam se, primjecujem crvenilo na podrucju od bradavice prema prsnoj kosti, s unutrasnje strane, na obje dojke. Nije bas neki 3D osip, mozda ima tek nesto malo teksture na dodir. Sve skupa je veliko nekih 6-7 centimetara u promjeru. Taj dio je kipuc, bas je osjetna razlika u temperaturi izmedju tog dijela i bilo kojeg drugog (iako je sve skupa vruce). Ne mogu otkriti boli li me vise od drugih dijelova, a mozda je nesto tvrdje od ostatka (otprilike jednako tvrda je i vanjska strana obje dojke, samo sto tamo nema crvenila).
Nemam temperaturu, osjecam se dobro, ali ovo izgleda... bljakavo. I ne povlaci se, ne mijenja oblik ili boju sve ove dane. Nema veze nosim li grudnjak, ima li on zicu, svejedno je. Malo sam googlala mastitis i slicno i ovo ovdje je nekako najvise nalik mojoj muci. Kod mene je crvenilo blaze od ovoga i ne izgleda tako sjajno (masno?). No ja sam svjetlije puti od ove zene, ako to ima ikakve veze.
Zvala sam danas doktora tj. neku tamo medicinsku sestru koja je otprilike zvucala ovako:
i rekla da pazim sto se dogadja i da se obavezno javim ako se pogorsa ili ako dobijem temperaturu. Njoj opis vuce na mastitis, ali kaze da ne zna da bih ga mogla dobiti u trudnoci, pogotovo ovako rano. Sljedeci redovni pregled je 20.06. pa cu to pokazati doktoru, osim ako ne bih trebala otici i prije da netko baci pogled na to cudo.
Jel da idem prije? Jel ovo normalno? 'ocu krepat'?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma