Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: sinoć smo imali show program

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sinoć smo imali show program

Dakle, Matej mi je kasno popodne spavao, pa navečer nikako da zaspe. Mm i ja mrtvi umorni ležimo na krevetu, a on, blizu ruba, sa svojim brojevima u ruci. I odjednom - iz čista mira - tres na parket, na glavu!!!!
    Nakon minute - čvrga veličine planine izrasla mu ponad oka! Dijete plače, ja mu držim sleđeno meso na čelu, muž zove Hitnu i morali smo doći. Potom u ponoć i po "đir" do kirurgije, pa na slikanje glave da se vidi je li što napuklo. Hvala Bogu nije, ali kirurg me otpratio riječima: "Majko! Hitno mijenjajte djetetu ritam spavanja!"
    Inače, moram pohvaliti strpljivog rengenologa koji se skupa s mm natezao oko Mateja dok je pristao leći radi slikanja glave ( ja nisam smjela ulaziti zbog trudnoće, pa sam se smrzavala stojeći na hodniku - prostor za trudnice, a bez klupe i wc-a!!!!!)
    Eto, nevolja je sretno završila, bez potresa mozga i većih komplikacija, no svi smo izvukli pouku.
    No, kad se sjetim koliko sam puta i sama na raznorazne načine padala ko klinka, bojim se da je tek počelo....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

dobro da je sve skupa sretno zavrsilo!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Srećom pa mu nije ništa.
    I mi smo prošli slićno i to više puta, pa smo čak 2 puta išli i na šivanje :/ . Razlika je samo u tome što je moj počeo "ozbiljnije" padati od 2. godine.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jadan

Ali kakve veze sad ima ritam spavanja? I ja bih ga Lei rado promijenila, da ide malo ranije spavati, ali teško to ide

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bez ozljeda ne ide.
    Sjecam se i sebe - iako nisam bio neki osobito zivahan klinac bilo je razbijenih koljena, cela, ruku ... Mislim da je najveca nezgoda bila lom ruke na tepihu u sobi sa 6 godina i rana na boku nakon pada sa bicikla sa 8 godina (jos imam oziljak).

Kaj se tice padanja sa kreveta, mi jos uvijek stavljamo pored kreveta odeblji jastuk pa ako i padne dolje nece mu biti nista. Vedran spava u krevetu bez ograde vec 2 godine i u tom vremenu je pao s kreveta 4-5 puta (zadnji put prije oko 6 mjeseci).
    Sad nam i Zrinka povremeno spava na kaucu (kad ju ja uspavljujem po noci onda ju stavim na kauc pa ja zalegnem na pod pored kauca na jastuke) pa ja nabacam uokolo jastuke tako da joj ne bude nista ako padne (dosad samo jednom).

A najteza djecja ozljeda nam je bila razbijeno Vedranovo celo kad ga je jedan klinjo u vrticu pogodio kamencugom posred cela. Sve je bilo plavo (na srecu, nije bilo nista osim podljeva) i grozno je izgledalo, no uz arniku je sve to proslo za 3-4 dana.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, tatek, sjetio si me nekih situacija iz moga djetinjstva, stvarno ima istine u onome da djecu i pijance sam Bog čuva Jadni naši starci!

No, šalu na stranu. Mateja namjeravamo prije rođenja brace prebaciti u svoju sobu i "normalan" krevet. Zna li tko od vas može li se kupiti kakva ogradica za montiranje na njega, jer on jako nemirno spava i bit će ga svuda :/

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klia, ja sam dvoljno visoku (po mojim mjerilima) ogradu vidjela samo u ikei

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo imali sličnu situaciju. Iz čistog mira je Sonja pala s kreveta lupila potiljkom o parket. No nikakva kvrga joj nije iskočila, nije čak jako niti plakala, pa smo MM i ja zaključili da ne treba iči doktoru. No tu se noć probudila i rekla da joj se povrača, što je meni :shock: prva pomisao bila potres mozga i odjurili u Klaićevu. Tamo su joj snimili glavicu i srećom osim lakšeg potresa mozga nije bilo većih komlpikacija. No ovo zapravo pišem radi sljedečeg...naime dežurna pedijatrica nam je rekla da djete potpuno skinemo te da joj ostavimo samo gaćice. Iako smo bili malo zbunjeni napravili smo što nam je rečeno i tek nam je kasnije bilo jasno zašto je to rekla. Gledala je da djete nije slučajno pretučeno te ima li još koju modricu. Bilo nam je užasno neugodno, ali nam je s druge strane bilo i drago što se to tako radi jer ...čitajući novine nikad se ne zna...Dežurna pedijetrica veli da to ona redovito radi kad ima slučaj povrede glave kod djeteta, ili nezgodan pad i slično...što MM i ja pozdravljamo, samo me zanima zna li netko rade li to svi pedijatri ili je ona na žalost usamljena u tome. I još nešto si razmišljam, Sonja je inače prilično živahna pa je često puna modrica i po nogama i rukama i ma nema gdje nema, srećom taj je put baš bila bez ijedne modrice, pa se pitam da je danas vidi ta pedijatrica, kako bi joj uopće uspjela objasniti sve te silne modrice. :/

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skroz je ok od pedijatrice što je pregledala čitavo dijete i nadam se da nije jedina koja to čini. Što se tiče modrica od igre, vjerujem da pedijatri znaju razlikovati ozljede od udaraca ili ove od živosti, tako da nemaj beda za drugi put (nadam se da ga neće biti ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •