Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Gdje kupiti audio knjigu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Gdje kupiti audio knjigu?

...negdje u istočnom dijelu Zagreba, ali ne mislim samo na dječje naslove, već tražim za svog mm-a.
    ...dnevno više od dva sata provede u autu, i voljela bih mu kupiti neki ozbiljniji naslov, možda neku biografiju, ili slično...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...nitko ne "čita" knjige?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi čitamo, ali se kojekako snalazimo i obilato koristimo text-to-speech sintezu za po doma.

Nekakav pregled ponude weba po pitanju besplatnih naslova za skidanje naći ćeš ovdje: http://www.makeuseof.com/tag/easy-li...ook-downloads/

Od toga na librivox-u volonteri čitaju, a puno naslova je ionako u javnoj domeni. To s autorskim pavima je različito regulirano po svijetu, a tipično prestaju 80 godina nakon nastanka djela i sl. Uglavnom, masu toga je u javnoj domeni i ne treba dramiti oko plaćanja.

Za TTS postoji besplatan sintezator za hrvatski http://espeak.sourceforge.net/ baziran na mbrola sintezi.

Ako te svrbe novci kupi TextAloud program koji koristi sintezatore poput espeak-a i pročitani sintetizirani tekst velikom brzinom trpa u mp3 (za slušanje u autu itd.)

Mi koristimo Jaws čitač zaslona i Anreader za sintezu hrvatskog koji je superioran svemu ostalom kod nas, ali košta dosta para i mislim da nije baš ono što tražiš.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Davore, , kaj si mi to nabrojao?!?
    O.K. kad ću imati nešto mira i vremena, pogledat ću linkove koje si mi napisao;
    ja sam mislila da baš kupim, pa da mogu dati kao poklon, pa da si stavi u cd player u autu, pa dok se vozi na posao, nek sluša...
    ali nakon zivkanja knjižara po gradu, nešto malo naslova ima samo Algoritam...
    ...mislila sam da je ipak malo lakše doći do toga, ali, hm, ne...
    Posljednje uređivanje od Anka : 12.06.2012. at 17:59

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ukratko, jedna audio knjiga ti je uvr' glave tjedan dana čitanja. Treba naći alternativne izvore.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znam ja gdje ima audio knjiga, ali ne znam da li je to široko dostupno: Knjižnica za slijepe i slabovidne osobe ima odličnu bazu

Mislim ipak da je to samo za ljude s takvim potrebama, iako sam čula da upisuju i djecu sa smetnjama čitanja. Moja mama je već par godina jako slabovidna i ne može čitati, pa uzima te knjige - spasilo ju je psihički.

Inače, zgodno je za auto. Mislim da postoji neka Jergovićeva knjiga u audio formatu, za djecu ima dosta toga naklada Bulaja, a nešto ima i Medus Biro d.o.o. Vidjela sam to u našoj kvartovskoj knjižnici, imaju audio-video odjel i tamo imaju dosta lektire za više razrede u audio formatu (npr. Crni mačak) i slično.

Download audio knjiga nisam probala, bar ne dok još vidim čitati, milije mi je imati papir pred očima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, našla link, ali je bosanski (nema veze, sigurno toga ima i u Hr): http://www.interliber.com/subcatlist...-0&sort=3&ml=b
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.06.2012. at 22:59

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

anka, poslala sam ti pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •