Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Djevojčica, 7 godina, početak predpuberteta??????

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Djevojčica, 7 godina, početak predpuberteta??????

Ako tema postoji,molim da me se premjesti.
    Curetak, 7 i sitno godina, počela je neugodno vonjati ispod pazuha. Pretpostavljam da su hormoni malo šiznuli, predpubertet?? Valjda nije već sa 7 godina.
    Uglavnom, dalje samo redovito sa sapunom i vodom, ili neka druga metoda? Svakodnevno tuširanje joj isušuje kožu (pogotovo ruke od ramena do šaka), razmišljam da je podučim da se svaki dan opere od struka naniže, a pazuhe iznad lavaboa.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kako misliš da je podučiš, kaj se ne tušira sama?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma to je vjerojatno slučajno... Dogodi se kad djeca pojedu nešto što inače ne jedu i tak, ne znači da će se nastaviti.

Protiv isušivanja kože odmah izbaci upotrebu sapuna, voda nije problem. Može se tuširati, ali nek izbjegava upotrebu sapuna na mjestima gdje joj se suši koža. Moja djeca i mm imaju s tim veselje pa koriste baby kupke i dobro je.

Ako imaš sjedeću kadu, napravi djetetu jednom tjedno kupku protiv suhe kože: dodaš u vodu par žlica mlijeka, 1 žlicu maslinovog ili bademovog ulja i 2-3 kapi lavande ili nekog drugog mirisa - raj za osjetila!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo ti moja lanjska tema

http://forum.roda.hr/threads/66504-z...zbunjena-sam-D

ponovilo se, ali samo nekoliko puta, nije da se krenula znojiti na redovnoj bazi.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja vonja već neko vrijeme a nema ni 7. Ne znam jel se trebam brinuti? Ić doktoru? Svaki dan se opere gelom za tuš ispod ruke (kad se tušira) a razmišljam da joj nabavim neki deo. Pratim temu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Umjesto da nabavljate deziće za tako malu djecu i pretjerano koristite gelove za tuširanje, radije to sve izbacite i neka se peru s toplom vodom u kojoj se može otopiti malo sode bikarbone (što znači i polijevanje zdjelicom, ili pranje pomoću spužvice ili onih krpica za trljanje). Gelove za tuširanje sam izbacila iz upotrebe dobrim dijelom baš zbog tih tema o preranom javljanju puberteta kod djece i sad koristim i za sebe i za dijete samo dječji sapun, sodu i toplu vodu.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma već duže vrijeme tušira se potpuno samostalno i sama pere kosu, tu nema problema, nego do sada nismo prali samo pazuhe iznad lavaboa, pa sam mislila i to uvesti umjesto tuširanja cijelog tijela obzirom na isušivanje kože.
    Skužili smo da je npr. kruti sapun ponekad zezne u području spolovila u smislu pečenja pa smo smanjili korištenje sapuna na tom području, pa čak i za cijelo tijelo.
    Isto je sa gelovima za tuširanje.
    Probala bih neki organski sapun ili gel - ima li netko savjet, ali da baš ne iskeširam preveć para, ako je moguće?
    I ja sam razmišljala o deziću, čula sam da postoje dječji dezići, samo nekako sam sumnjičava prema dječjoj kozmetici.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi koristimo samo dječje sapune za cijelu obitelj, i fakat se trudim da se peremo sa što manje sapunice.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

poradi izrazito suhe kože, dermatologica iz vinogradske preporučila nam je A-derma Exomega uljni gel za tuširanje. dostupan je u ljekarnama. jest da košta malo više, ali jako je dobar.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku

Probala bih neki organski sapun ili gel - ima li netko savjet, ali da baš ne iskeširam preveć para, ako je moguće
    Probaj Urtekramov sapun (aloe vera), nježan, ne nadražuje, ne isušuje, oko 17kn u Bio&Bio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    poradi izrazito suhe kože, dermatologica iz vinogradske preporučila nam je A-derma Exomega uljni gel za tuširanje. dostupan je u ljekarnama. jest da košta malo više, ali jako je dobar.
    I nama ovo preporučilo, zbog naznaka atopijskog na laktovima. Fantastično nešto - oduševljena sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •