-
Moja prva tri i pol mjeseca spavala fantastično, s dva pa jednim buđenjem za sisanje, ali onda bi ubrzo zaspala ko klada. Nije mi bilo jasno zašto svi gnjave s pitanjima kako spavamo, jesmo li neispavani, kako funkcioniram, jer ja sam bila super naspavana, a MM i više od toga. Frendica koja ima stariju bebu i koja je isto super spavala na početku, rekla mi je da oni s oko 5 mjeseci mijenjaju ritam, tako se i njoj dogodilo - odjednom joj se beba počela stalno buditi.
E, pa mi nismo dočekali 5 mjeseci.
S 3 i pol mjeseca počela se buditi najprije nekoliko puta noću, pa onda, šta ja znam, svaka 2 sata. Znalo je bit i svakih pola sata, znalo je bit i do 15-ak buđenja, nekad sam imala osjećaj da je cijela noć jedno veliko buđenje jedva sam čekala jutro da se dignemo i prekinemo tu farsu ko fol spavanja. Danas ima skoro 9 mjeseci i ima noći kad se probudi samo 2-3 puta, a ima i onih kad se budi stalno i hoće imati sisu stalno u ustima, a ja (nemam velike sise) moram ležati na strogom boku pa me stalno bole leđa i vrat, a jednom mi se i vrat ukočio. Najgore je kad moram noću na wc, ne da uvijek, kao da ima senzore pa se počne buditi i onda kad skonta da nisam kraj nje, razveži. Naučila sam spavati s punim mjehurom, a noćas me počastila dubokim snom i bezbrižnim odlaskom na wc. Ne dati joj sisu i pustiti je da plače nije opcija jer ona se rasplače tako glasno da cijeli kvart odzvanja, mislim da je najglasnija beba u gradu.
Imala sam neko vrijeme iluziju da mogu riješiti to spavanje pa sam pročitala knjigu Kako prespavati noć bez plakanja (ili tako nekako) i sve radila po knjizi, ali nije upalilo. Jedino sam naučila spretnije vaditi van siku iz ustiju.
Ja se pomirila s tim da ne spavamo i ne nerviram se više zbog toga. Jedna noć je bolja, druga lošija, treća bude koma, a tada samo trebam sebi reći - to je ta noć, nema spavanja i onda sam ok. Najnervoznija sam kad pomislim da bih mogla spavati i ne skontam od prve da je to jedna od noći kad se ne spava.
Ne znam kako će sve to dalje odvijati...uh.
S druge strane, da mi je dijete sve ove mjesece dobro spavalo, bile bismo zakinute za bezbroj zagrljaja, šaptanja, pjevušenja, gledanja i divljenja malom stvorenju koje je upravo usnulo po deseti put te noći...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma