-
Ja inače svako malo napravim neku glupost da su me doma već počeli zvati Kelly Bundy
Evo najfriškijeg cirkusa koji sam priredila obitelji:
Išla sam zabom plati račune i tam na prvoj strani imaš popis svojih računa, tam imam dva tekuća kunska od kojih koristim samo jedan i neka dva devizna za koja se uopće ne mogu sjetiti kad sam ih otvorila i već godinama, nažalost nije nikakava lova prošla preko njih, pa ih nikad ni ne gladam...
Kad ja prekjučer slučajno krajičkom oka pogledam i skužim da imam jednu hm, primamljivu svotu eura na njemu! Kak, otkud????
Pogedala sam na zabi povijest transakcija i ispada da je netko od desetog mjeseca prošle godine do danas napravio desetak tramakanja lovom, a ja pojma nema kaj se događa...
Koliko znam, uplate na devizni račun može raditi samo vlasnik računa, o isplati da ne govorim, a ja nisam baš mjesečar da sam u snu išla na banku mrdat devizama i da se poslije ničega ne sjećam!
Prva pomisao mi je bila da se netko zabunio i da trebam odmah javiti banci da provjere stvar jer će nekome ta lova faliti, možda nekom jadnom penziću ili tak nekaj...
Ali onda mislim još malo, pa ne bi rekla da je neka zabuna jer bi to onda bila samo jedna kriva transakcija, ali desetak njih?
Onda ti navru priče o kriminalcima koji slabo upotrebljavane račune od ljudi koriste za svoje neke ilegalne transakcije, pranje novca, već sam vidla kak dolazim na sud jer mepovezuju s tak nekim mafiozima i svašta nešto...onda u meni proradi inat, e nebute vi mene yebali, sad ću ja vama pobrat tu lovu i onda mi stavite soli na rep jer ne smijete niš napravit da se tajna ne sazna..i tako svašta nešto mi je prolaziloo kroz glavu...
Zaista mi je dobar dio dana opcija "take money and run" bila vrlo primamljiva, u slučaju da netko zloupotrebljava moj račun za koji je mislio da ga se vlasnik neće više nikad sjetiti...
Međutim, iskreno, bojala sam se kaj će biti...doduše ja bi samo digla lovu sa svog računa i ko mi kaj može, ali imam ipak neki veliki strah i nekaj mi govori da to ne napravim...uostalom to nije moja lova i ne bi mirno spavala s njom ionako...
Cijeli dan sam na poslu provela pokušavajući skužiti kaj se dogodilo, a rasplet mogu sažeti u jednu rečenicu:
Jooooooooooj, ajme blama i sramote, zemljo otvori se i ispljuni me na drugom kraju svemira :smajli od sramote gura glavu u pijesak:
Naimekaj, prije x godina kad još nije bilo e-bankinga je moja sveki koja me voli ko svoje treće dijete, dala meni, zamisli meni a ne svom sinu, punomoć da mogu raspolagati njenim deviznim računom...
Ja na to poooootpuno zaboravila i zapravo nisam ni mislila da ga mogu vidjeti izlistanog u e-zabi pod mojim računima i kad sam počela radit sa zabom vidla sam ja taj račun ali mislila da je to neki moj stari, nije mi oupće palo na pamet da će se tuđi račun po kojem imam punomoć izlistavati skupa s mojima bez ikakve dodatne opaske!
Dakle ja sam zapravo gledala povijest svekrvinih transakcija otkad je prodala neku zemlju, ali nikad je nisam pitala za točne cifre pa mi nije palo na pamet da bi to bilo to...
I to je to...nema bankarske mafije, nema kriminalaca koji će mi noću kuckat pištoljem na prozor, nema podlih pokvarenih službenika koji mi mrdaju po računu..ovo je bio čisti plod mog neznanja... yebiga, nemreš sve znat i falabogu da taj dan na svu sreću nije bilo šefice poslovnice kad sam htjela pričati s njom i da se nisam zblamirala pred ženom tražeći detaljnu istragu
Al smo se dobro nasmijali na kraju i radije ću ja opet biti dvorska luda i nek samo zbijaju šale sa mnom kolko hoće, stoput je bolje tako nego da nam je stvrano netko uletio na račun i igrao se...
Al da ću se smijati sebi do kraja života, hoću
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma