Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nešto za kašalj?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Nešto za kašalj?

Moja tromjesečna bebica ima puno sekreta u nosu i niže ( koji uopće ne curi) koji dosta uspješno izvlačimo s pumpicom. Prvo je kašljala suho, sad je počela onako mokro kašljat. Rekla nam je pedijatrica da dajemo malo sljezovog čaja ili par kapi bisolexa. Jel to u redu ili ima boljih načina za iskašljavanje? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mogu samo napisati da smo mi uvijek imali pozitivne reakcije na sljezov caj. Mislim da on nemoze skoditi ni u kom slucaju.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem je u tome što beba ima 3 mjeseca, a to je prerano za čajeve.
    ne znam što reći :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neki vrhunski farmakolozi kod nas kunu se da ekspektoransi tipa bisolex ne djeluju ništa bolje od od samog povećanja unosa tekućine (zato su skinuti s liste lijekova na recept). Osobno s klincima imam loša iskustva s tim tipom lijekova, čini mi se kao da stvaraju još više sluzi koju oni ne znaju iskašljati. Neka ti pedijatrica pokaže kako se djetetu lupkaju leđa da se oslobodi sekret.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamazika, ja mislim da je to istina. Barem iz našeg iskustva a poslije mi je potvrdio i frend doktor kojem stvarno vjerujem.

Ja sam svoje, dok su bili tak mali, inhalirala samo fiziološkom. Jedino što za to treba inhalator.

druga dobra stvar nam je staviti razrezani crveni luk u sobu gdje beba spava.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mi koristimo ventolin u kombinaciji sa fiziološkom na inhalator kad je baš strašno a inače nam pomaže i samo fiziološka na inhalator

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ventolin za tak malu bebu??????

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kako koristite fiziolosku i inhalator?
    kako se bebi lupkaju ledja?

Anamarija je vec 2 tjedna puna sekreta i kaslje, pedijatrica joj je dala bisolex kapi, a zadnji put savjetovala i sljezov caj koji jos nismo koristili za pice, ali razmisljam o tome jer se stanje nikako ne mijenja.
    nije nam rekla kako lupkati po ledjima, nego samo neka joj ja pomognem tako da joj gurnem prst u usta da povrati :shock: sto je meni bilo u krajnju ruku jer mi se cini da kad bi tako nesto i napravila da bi malena izbacila samo sadrzaj iz zeluca, a ne s bronha :?
    inace, opce stanje je dobro, on je vesela raspolozena, bez temperature i prohodnog nosica

imamo inace onaj baby-haler od Nina pa bi mogli njega koristit, ali u kombinaciji s cim? nemam namjeru koristiti ventolin, ali inhalacija fizioloskom (kako?), kamilicom ili eukaliptusom dolazi u obzir

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

staviš 2 ml fiziološke i inhaliraš(električni inhalator),možeš koristiti i prokuhanu morsku vodu ako živiš negdje blizu mora.šta se ventolina koristi on se dozira po kilaži i ništa bez liječničke preporuke. mi porodično imamo problema s bronhijima pa sam već postala profi po tom pitanju.npr na 7kg miješa se 2ml fiziološke sa 0,12ml ventolina. u svakom slučaju inhaliranje če puno više pomoći od običnog kapanja u nos.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne bi ti htjela davati upute za lupkanje, moji su bili već veći kad sam to radila. Većoj djeci se lupkaju leđa rukom skupljenom u konkavnu površinu (kao da ćeš iz dlana piti vodu), odozdo prema gore, dijete polegnuto malo prema dolje glavom (na tvojim koljenima), ali moraš paziti da ne lupaš po bubrezima. Tvoja beba je još mala, možda je tehnika drugačija.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neću ja davati još čaj ni sirup, budemo puno kapali s fiziološkom i pumpicom čistili. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •