Citiraj sladnik prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam trenutno u postupku i sa ovim navedenim se ne mogu slozit. Naime, postoji mogucnost odstupanja od pokrajine do pokrajine ( ja govorim iskljucivo za Hessen)......procitala sam jako puno i Hr i De foruma i mogu rec da je sve manje vise isto.....dat cu moj primjer: Punkcija 12 zrelih jajnih stanica, 8 se oplodilo ali jedan se odmah prestao razvijat 2 dan. 7 se kultivira do 5 dana, 1 ili 2 se vracaju ( ovisi o mojoj zelji) ostalo se zamrzava ( ako uspiju do 5 dana, naravno).....to je samo ukratko.....

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
onda krše zakon, što je čak i ok u tvom slučaju, u slučaju čak svih pacijenata ali rijetko to rade.... , ne bi bilo prvi put, no njemački je zakon tu vrlo jasan i kao niti jedan drugi - vrlo eksplicitan. Koliko su tebi onda zarmznuli blastocista sladnik i koliko su ti vratili?

I nije to od pokrajine do pokrajine drugačije, nego možda od centra do centra. Njemački su rezultati i nisu neki (ali kao što rekoh, to je rezultat lošeg zakona i tako lošije prakse nego npr u Velikoj Britaniji ili Švedskoj):
http://www.deutsches-ivf-register.de...rbuch2016e.pdf stranica broj 9, za godinu 2015:
od sveukupno 73.286 ciklusa započeta (stimulacija jajnika) oni imaju 18.083 kliničkih trudnoća (što je 24,67%) a od toga tek 13.239 poroda, što je live birth rate od 18,06% što i nije europski vrh, s tim da im je postotak blizanaca i trojčeka prek 22%.

Defitinitivno dva pokazatelja koja im ne idu baš u prilog i ne govore baš o nekoj uspješnosti. SLadnik, koje su ti godine i koja vam je dijagnoza?

I Libra ovo što si navela slučaj sestrične, pa znam i ja pacijenticu koja iz jedne stimulacije ima jednu biokemijsku trudnoću, pa iz istog tog postupka jedan FET - živorođeno dijete, još jedan FET i drugo živorođeno dijete, pa zbog toga ne smatram nužno da je ta bolnica dobra ili nešto ekstra uspješna.

Kao što rekoh, Njemačka baš i nije neka zemlja u koju se stranci upute na IVF, upravo zbog postojećih restrikcija i ipak zbog lošije uspješnosti nego npr. u Španjolskoj ili Velikoj Britaniji. Na stranu ipak da je tamo ipak 20ak tisuća poroda iz IVF postupaka.