-
dobar dan! i ja se evo ukljucujem..da podjelim i ja moje iskustvo, a na kraju svega cu trebati malu pomoc....
zivim u njemackoj vec 4 godine(mindelheim)
suprug i ja isli smo vec u jednu kliniku na ivf, u stimulaciji sam dobivala previse hormona sto preko tableta a kasnije i inekcija te sam tako nakon punkcije(17 komada) dobila i hiperstimulaciju jajnika.
od tih 17 komada na kraju je ostalo samo 8 koji su zamrznuti 4-ti dan. nakon sto su mi se jajnici oporavili za prvi pokusaj su odmrznuta 4 embriona, no samo jedan je prezivio za transfer, nazalost nista od trudnoce. za drugi pokusaj nije prezivio nii jedan.
sada smo bili u ceskoj u klinici, pazili su koliko mi hormona daju te nisam dobila hiperstimulaciju. no ovoga puta su mi na punkciji folikula(na kraju njih 13, 11 prezivilo, 8 oplodeno) ostetili neku membranu izmedu te sam pocela krvariti. nastavilo se unutarnje krvarenje, prosirilo se u trbusnu spljinu, iz klinike sam odvezena u bolnicu gdje sam imala laparoskosku operaciju i sve je dobro zavrsilo. kako moj suprug ima uz dijagnozu i translokaciju kromosoma trazili smo genetske pretrage embrija sto je u ceskoj dozvoljeno...dva su uspjela doci do blastociste, jedan 5-ti dan, drugi 6-ti i javljeno nam je da je ovaj star 6 dana zdrav za transfer. samo orjentacijski, danas je 4.3, imamo transfer 11.3
sad bi me nakon toga zanimalo, jer dosad nisam jos taj podatak nasla, ako se beta vadi nakon dva tjedna, kada je potvrdena trudnoca? i je li to rizicna trudnoca? da i moram jos raditi ili o cemu to ovisi od kada mi je priznato? neznam kako to funkcionira u njemackoj jer kako dosad nismo jos imali uspjeha, bili smo neko vrijeme i odustali od trazenja daljnjih info..
hvala unaprijed i lijepi pozdrav svima!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma