Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: čokolino ili....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno čokolino ili....

moj bembo neće ni da pogleda čokolino ili bilo što drugo tog tipa. neće ni kupovne kašice. ja njemu smiksam ujutro bananu ili krušku ili drugo voće, (kršitelj koda)3 i bio keks i on to pojede, a prije spavanja to isto osim voća. neki dan sam mu pokušala "podvaliti" čokolino, ali samo je prezirno pljunuo.
    što se tiče kašica nisam mu nikad ni davala kupovne misleći da je bolje kad ih ja zgotovim doma(imala sam uvijek vremena zahvaljujući mom divnom poslu ), ali sad sam došla u fazi da ćemo putovati nekoliko puta u kratkom vremenu, a meni je već dosadilo nositi juhe na put ili te domaće pripravke jer se obično zmeljamo i on i ja. i dalje tvrdim da je zdravije kad mu ja npr.napravim krem juhu od šinata nego da mu dam hip od špinata s vrhnjem, ali bar ponekad tj.rijetko dobro bi mi došlo kada bih mu to mogla dati. on neće pa neće kupovno, čak neće ni onu famoznu hip kašicu za laku noć. jednostavno ne želi. sad, meni to nije problem kad sam doma, ali kad ideš na put onda ti tako nešto postane noćna mora. što mi savjetujete?
    :?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U toj dobi nije niti moj nešto preferirao čokolino, samo bi ga probao i izignorirao, ali se vrlo brzo situacija promijenila u to da si je zamislio jesti čokolino i za doručak i za ručak i za večeru i za međuobroke, ali sam to nekak uspjela izregulirati.

Savjetujem ti da si kupiš bolje posudice za nošenje doma pripremljene hrane (sori, nemam neki pametniji savjet)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam savjet, ali samo sam htjla reći da je bembo mala pametnica i neće jesti gluposti

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo nikad jeli te lino junkove.
    ma nemam kutiju nijednu da napišem sastav.

i živimo normalno.

jedno vrijeme dok sam bila neuka mislila sam da šteta što neće, sad sam sva sretna jer nije htio.

od gotovih gluparija je samo htio (kršitelj koda) kašicu od marelice ili breskve i to par žlica.

na put smo nosili domaće.
    je malo kompliciranije nego kupiti gotovo al tja. ufuraš se. kao i u sve drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam sretna što voli domaće jer kao što je i logično za zaključit ja sam počela s domaćim i on nikad nije imao mogućnost priviknuti se na čokolina i druge gotove stvari, a da je počeo s tim ne bi vjerojatno htio domaće. ja sam i dalje jako sretna što to još nije stiglo na red iako sam svijesna, kao što kaže mala sirena, da će doći taj period kad će htjeti jesti sve što mu inače nisam htjela davati. dobro, ostaje i znači samo kupiti bolje posudice za nositi "našu" hranu . i dalej ćemo biti zameljani, ali nije bitno kad ne može drugačije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji isto ne jedz ta lina.

A za put uvijek možeš uzeti bananu ili jabuku i žličica, ili pak kuhano povrće u posudici.

Ja sam jednom imala tu Gute nacht kašicu. Kada sam ju otvorila tako se jako osjetio onaj neprirodni miris konzervansa, da ja to nebi stavila u usta ni za živu glavu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A što se sekiraš, pa što fali mliku i keksu?
    I to još s bananom!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo isto za put uzimali npr bananu, ili bi kupila jogurt (ne znam jel to jos jede) pa bi ja u krpu zamotala noz zlicicu i vilicu pa bi mu to zgnjecila...ili bi grickao inegralni keksic. ili kuhano voce u posudici pa zgnjecis prije nego mu das. uglavnom sa nama uvijek putuje torbica rezervirana za njegovu hranu i potrepstine vezane za hranu. ako putujes autom nije problem. ako putujes drugacije ne znam sta da ti kazem :/

okrugle posudice od tupperwarea su dobre za to...one sta hermeticki zatvaraju jer nista ne moze iscurit, mozes cak i juhu prenosit. a navodno su super i one (kršitelj koda)ove posudice ali te nisam probala pa ne mogu reci iz prve ruke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure.
    ne putujemo s autom već avionom malo dalje, u tom grmu leži zec. inače, imam ja one okrugle tupperware posude, skroz male, a duboke-modre i jako dobro drže, a imam i tupperware široke, pliće i okrugle i one drže, ali problem je u tome što kad otvaram nastane nered-znate kad se juha primi za rub i onda nastane kapanje....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

puros, pa koliko obroka će morati pojesti na putu?

može jedan dan bez juhe - napravi mu rižoto s povrćem i/ili mesom ili tjesteninu s nekim saftom, nešto što se ne prolijeva.

za mliječni obrok - griz ili riža na mlijeku sa suhim voćem unutra. mlijeko rižino, ili adpatirano ako mu ga daješ.

voće nareži na komade pa spremi u tupperware ili mu jednostavno daj bananu.

neće mu ništa biti ako jedan dan ne bude baš sve po špagici.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    hvala cure.
    ne putujemo s autom već avionom malo dalje, u tom grmu leži zec. inače, imam ja one okrugle tupperware posude, skroz male, a duboke-modre i jako dobro drže, a imam i tupperware široke, pliće i okrugle i one drže, ali problem je u tome što kad otvaram nastane nered-znate kad se juha primi za rub i onda nastane kapanje....
    Puros, ako putuješ avionom, savjetujem ti da se prije toga raspitaš da li uopće možeš nositi hranu sa sobom. Bojim se da ti je ne bi uzeli prije ulaska u avion.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

putujes dalje? jel 'preko bare'?
    cula samda u USA ne dozvoljavaju unos bilo kakve domace pripremljene hrane... samo kupljene i originalno zapakirane moze (frendica i frend su morali na granici baciti sve sendvice koje su ponijeli za put)...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi ti isto ne jedmo lina.
    Umjesto toga mlijeko s cornflakesom, žitaricama, žgancima, pahuljicama. Mali voćni bioaktiv, sirni namaz na kruh, pohani kruh i sl

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idemo do londona, ali nemamo direkt već moramo u zgb pa onda do londona-sve skupa 7 sati . a možda pođemo za uskrs u argentinu jer mi tata ide pa bi mu možda bembo i ja pravili društvo, ali ne znam još.....dug je to put i dugo sati u avionu-mislim da je još premal, vidjet ću.
    dobro kažete, ne mora papati juhicu na putu već ću mu napraviti povrće, a od voća bananu i uzet ću i bioaktiv u boci-to voli. uzet ću i kruh i namaz abc od svj.sira-to mi je lako za dati, a on to voli-kao i sve uostalom, Bogu hvala na tom mom malom svejedu.
    ako ne budu dali unjeti hranu što ću onda?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako budu striktni, ne smiješ hranu unositi.
    ali možeš u kompaniji zamoliti "dječji" obrok (ako Židovima rade košer, dijabetičarima posebno, zašto i djetetu ne bi nešto prilagodili).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zabrana unošenja hrane se odnosi na ajvare, kobasice i čajeve od mente domaće što moja sveki uredno nosi za ameriku.

neće ti niko uzeti hranu za bebu pogotovu tako male posudice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

osim što su čovjeku ispred mene uzeli vrećicu čipsa!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tebe straaaaah jer oko usta čoksa se vidi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zakaj čaj od mente?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kuš ovu branku ništa joj danas nije jasno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa kaj nije netko rekao (iz svog iskustva) da čovjek u trudnoći postane malo gluplji?

Btw. još mi niste odgovorile za one krave, a baš me zanima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može i na pp

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može i na pp

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle ju sad šalje postove po dva puta

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Pa kaj nije netko rekao (iz svog iskustva) da čovjek u trudnoći postane malo gluplji?
    potpisujem, tako sam oglupila u trudnoći, a mislim ponekad da me još glupost nije pustila!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ne znam kaj mi je danas

A da znate kak sam tek nespretna otkad sam trudna (doduše MM kaže da sam oduvijek nespretna). Koliko sam se samo puta porezala s nožem dok kuham zadnjih mjeseci........
    Ali, onda me ivka utješila da je to normalno (mislim, da sam nespretnija)

Ali, ZAKAJ menta???

Sorry, puros, što zachatavamo

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

gledam sinoc na svedskom tv-kanalu emisiju o roditeljima koji forsiraju svoju djecu da postanu najbolji ili poznati...
    Eh neki lik Dobrivoje trenira svog sina od ca 4 godine da trenira tenis... i sad kaze on kako pazi na ishranu malog i daje mu u tom trenutku cokolino i govori da je cokolino, a to je proizvod iz bivse Juge....
    Svedjani u tom trenutku "prevode" kako on daje malom posebne napitke u ishrani...
    Zvucalo je kao da mu daje Herbalife ili nesto za bodybuilding....
    COKOLINO!!!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

glede cokolina, moja cura im sest godina i nikad nije jela nikakva lina.
    dobro za nju i za zube.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi jedemo sve vrste lina jer nam je fino i ništa nam ne fali.
    ne kužim šta je u tome toliko nezdravo :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    ne kužim šta je u tome toliko nezdravo :?
    Ooooogromne kolicine secera :/ Ak se ne varam, cokolino ima 43% secera. Ispravite me ako sam u krivu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što očekuješ da bi ti se moglo dogoditi?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja obozavam cokolino, a u trudnoci mi strasno pase medolino i grizolino...
    mislav ne voli nista od toga, pa kupujem isklljucivo za sebe ( i to svako treci dan skoro).....

cijeli faks sam provela jeduci ujutro cokolino

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a ko kaže da nešto očekujem?

btw.muesli od dr.oetkera imaju istu količinu šećera kao i grisolino

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw.muesli od dr.oetkera imaju istu količinu šećera kao i grisolino
    Sve te "napravljene" stvari imaju i dodanog secera i kojecega... Mislim nije to nikakva katastrofa.. Ali eto ja recimo preferiram med u odnosu na secer ako se vec sladi. I isto mi je bitno da mu to nista nije preslatko okusom, jednostavno ga ne zelim navikavati na tako jako slatke okuse, a da ne spominjem utjecaj secera na njegovo ponasanje.

Zato su meni osobno zakon:

Palenta na mlijeku
    Griz na mlijeku
    Zobene pahuljice na mlijeku
    Zobene klice na mlijeku
    Prosene pahuljice na mlijeku
    .....

Mi sve to sladimo medom, dodajemo cimet, vaniliju, kakao ili naribano voce po zelji. Milion kombinacija i mogucnosti. A sve neznas koje je finije od kojeg, a za tili cas se skuha.
    I svake veceri razlicita i vrlo zdrava vecera

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ko kaže da nešto očekujem?

pa, mislim, što znači to "ništa nam ne fali".

to isto kažu i cure koje ne doje, i moja prijateljica koja je djeci umakala dudu u vino i pivo, i roditelji koji djecu stavljaju u hodalice...
    ništa im ne fali.

nema ništa što bi se odmah moglo vidjeti: ne narastu ni rep ni uši...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nema ništa što bi se odmah moglo vidjeti: ne narastu ni rep ni uši...
    fala bogu.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Glede cokolina i inih lina: Ni Fran ih ne jede (ponudila mu baka i cokolina i cokolesnika ali nula bodova), vjerojatno jer su preslatki a on nije navikao na taj okus. Ima umjetnih kasica i bez dodataka secera, npr od (kršitelj koda) - ne bih da reklamiram al eto mi kupujemo te... 7-korn, gris, zobene pahuljice...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Puros, pa nisi valjda mislila čokolino u avionu mutit???
    Ako te strah da ti ne zaplijene hranu u posudicama, a ti:
    Kupi hip kašicu i lijepo je izvadi iz bočice
    Unutra stavi vruću svježe skuhanu hranu i zatvori
    Poklopac vjerojatno neće povući vakuum ali ne vjerujem da carinici na to obraćaju pažnju. Uvijek možeš reći da si provjeravala da li je ok.
    Jedini je problem da djeca ako ne vole hip neće jesti iz te staklenke, kuže oni to... Ja sam mojima jedno vrijeme morala vaditi u njihove posudice, pa dodati malo juhe da promijeni konzistenciju i onda su jeli.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnji put kad sam isla u zg (jel to bila skupstina rodina) nosila sam medolino i mutila putem, na autocesti, mm nije mogao vjerovati ali kako sam trudnica, samo je zakolutao ocima

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamazika daje apsolutno odlično rješenje - nema teorije da te maltretiraju zbog bilo kojeg proizvoda u globalističkoj ambalaži :D
    Za dobiti savršeni vakuum može se angažirati mirkovalku: na bočicu u kojoj je vrući sadržaj stavi se nepritegnuti poklopac (bez brige, aluminijski je) i ubaci u mirkovalnu na cca 10 sekundi, tek toliko da sadržaj krene puštati paru (pri tome je normalno da malo poskakuje unutra i radi bum-bum, to je od pare). Brže-bolje se pećnica otvori i poklopac pritegne s krpom dok ne kaže klik.
    Voila - kašica a la globalistique je spremna

(isti trik vrijedi i za ostale vakumirane staklenke)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Davore ti si otkriće
    8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala svima. jednu turu smo odradili, a za drugu ćemo koristiti pametne savjete mamazike i davora. bravo ljudi :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Palenta na mlijeku
    probaj palentu s ABC sirom. mmmmmmmmmmm

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ili s kiselim vrhnjem. Za odrasle (a i za malo veće male gurmane) možeš posuti češnjakom...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probali smo mi i to 8) I jos dosta drugih verzija, ali se nisam mogla bas svega sjetiti u trenutku pisanja...

Recimo palenta + jogurt + sezam mmmmljac

Ili mljeveni ljesnjaci/bademi u slatku kasicu...mmmmljac

Ideja milion :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo da kažem da mi već 4 večeri za redom kuhamo sitne rezance u mlijeku - strašno joj se dopali.
    a gotovo za nekoliko minuta (ako ne računam pranje štednjaka nakon što pokipi)...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

neko je pitao, zasto ne cokolino?
    anchi + apricot su vec odgovorile.
    zbog previse secera, koji po meni nije dobar ni za zube, ni za djecu opcenito.
    plus navikavanje na preslatki okus.

samo bi jos dodala, kako je fascinantno kako industrija nalazi nacina povecane zarade.
    dakle lino bilo koje vrste 50% secera,
    nesquik (je li se tako pise) 70% secera,
    itd....

secer kosta malo, lino i razni kakaosecerni napitci kostaju puno.
    u njima ima zanemarivo malo kakaoa koji je najvrijedniji i najskuplji sastojak. a puno secera. koji je prilicno bezvrijedni sastojak.

voda kosta malo.
    mineralna nesto ili puno vise.
    a ove nove mineralne vode sa agavom, breskvom, itd... preplavise becke ducane. kostaju jako puno. nisam uvjerena da toliko vrijede.
    ali proizvodaci zarade prilicno.

Početno

U čokolinu ima 40% šećera, u suhoj tvari. Propisano 30 g u 200 g mlijeka. To je 12 g šećera u 2 deca mlijeka. Cca 1 žlica. Ja toliko slatkoga, bilo šećera bilo meda stavim anyway u jutarnju kašicu, bio griz, zob, ječam. Jel stvarno toliko loše dati zaslađeni jutarnji obrok? Ne treba li on davati ekspolozivnu energiju? Pa slatki zajutrak ili doručak, kažu predstavnici mediternaske kuhinje, je energetski vrlo poticajan način početka dana za djecu koja ovako i onako eksplozivno kreću. Šnita kruha s medom, marmeladom ili džemom je, po meni, isto odličan početak dana. Šećer se trpa u sve i svašta, izvanredan pojačivač okusa, s pravom se anatemizira, ali mislim da za jutarnji obrok ima zeleno svjetlo.

Naravno, protivnik sam ispraznog slatkog deserta (bombona, pudinga, čokoladiranih mlijeka, punjenih, mliječnih čokolada) u drugoj polovici dana, tada moje uživaju ili u voću ili nečem bjelančevinastom ili ako me baš jako volja ispečem kakao-biskvit s provjerenim namirnicama unutra..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Žlica šećera na jednu porciju, brrr, ja volim slatko ali to je previše...
    Apricot, dodaješ li što u to mlijeko s rezancima, sol, šećer, začine? Samo tijesto je turbo bljutavo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ništa, meni je najsuper taj neutralni okus mlijeka i otopljenog škroba.

moja strina na selu je nekada stavljala sol, nekada šećer... ja to nisam mogla jesti...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •