Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: najam kampera, noćenje na putu ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno najam kampera, noćenje na putu ...

Ima li tko iskustva s vozilima kamperima?
    Imaju li oni veći unutra wc, tuš? Ako ima gdje se i kako se prazne ti spremnici?

Pretpostavljam da ne smijem stati nedgje (na divlje) i prenoćiti s kamperom nego bih trebala ući u neki kamp?

Ako je vozilo deklarirano da ima 4 sjedala, imaju li ta sjedala pojaseve, mogu li se montirati autosjedalice na njih?

Je l se uopće isplati ići s kamperom na dalji put, ljetovanje, ako nisi baš tip od kampa, ali si lijen tražiti smještaj u svakom mjestu gdje se želiš zadržati dan-dva?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nemam iskustva, ali ti savjetujem da dobro pročitaš sva sitna slova i napomene na Ugovoru o najmu!
    znam da se moraju nekako osigurati, ali zbog nebuloznih kazni kakve su tamo pisali mi smo odustali od najma
    (ne sjećam se više u koji Rent-a-car je šogi išao)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj poznati ima kamper, i troje djece, bili su na putovanju kad je najmladje imalo ispod godinu dana. Njima je bilo lijepo.
    Inace, kamperi imaju i tus i kemijski wc, ali je naravno preporuka ih minimalno koristiti jer obicno imaju male spremnike za vodu i za otpadne vode. Zato kamperi obicno staju u kampovima i odmoristima za kampere, jer tamo osim uredjenih sanitarnih cvorova mogu i napuniti (i isprazniti) rezervoare, prikljuciti kamper na struju da napune akumulatore (i da uredjaji u kamperu rade na 220V), u boljim mogu oprati ves u veseraju itd.

Sto se tice stolica i pojaseva - imaj na umu da su i pojasevi u 2 tocke legalni, tj. za pojedini kamper bi morala bas provjeriti kakav je pojas na stolicama - da li s 3 tocke ili s 2. To ovisi o samom modelu (kao uostalom i ukupni broj osoba za koje je registriran i sl).

I mislim da ako cete ici (sto mislim da nije lose ako volite putovati) predlazem ti da za prvi put obavezno probas isplanirati rutu unaprijed, saznati navrijeme gdje su kampovi, koje su cijene, da li ima mjesta, mozda cak i rezervirati unaprijed mjesto ako je sezona, da ne lutas s troje djece okolo i trazis mjesto po mraku u nepoznatom kampu.

Pogledaj malo na:
    http://forum.camping-croatia.com/index.php

pa od tamo dalje, ima puno zgodnih linkova i na strane forume gdje opet ima jaaaako puno informacija...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemam iskustva sa kamperima, nego sa šatorom...
    samo želim poželjeti Vrijeski i obitelji predivno ljetovanje!!!
    I zavidim vam, ovog ljeta preskačemo kampiranje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma čekaj, nismo još ni krenuli ....

ako moram rezervirati kampove, onda mogu i apartmane

ja sam mislila da barem dio noćenja provedem na divlje ...

ovo sa sitnim slovim - hvala za info

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad sam zvala, iznajmljivanje je bilo 100 eura na dan, plus polog, pa nafta, pa skuplja cestarina, trajekt...

Nesigurno je stati na divlje, jer je policija aktivna sa kaznama, a ako si daleko od svega, možeš biti na meti lopova.

I da, kad voziš kamper munjevitom brzinom od 50-60 na sat moraš znati da ti oni iza psuju sve po spisku. MRZIM kampere na cesti, jer mi svaki put iz mog mjesta traaaajeeee i ne mogu ništa planirati, 5 mjeseci godišnje moramo militi po Jadranskoj magistrali. Danas sam zakasnila na pogreb vukući se u koloni. Ali, dobro, to tebi nije bitno.

U principu je gušt kad imaš vremena voziti se sa kamperom, ali moraš imati i novaca, čak i više nego u apartmanu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrijeska, padni mi na grudi!

Ali, kad sam se ja raspitivala, fakat je ispalo preprepreskupo
    ne najam koliko logistika i sve ovo što Beti piše

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je skupo do bola...ne samo kod nas i van je najam kampera skup...Ali kampiranje je mrak..istina mi smo stacionarni kamperi u kampici pa imamo priličan luksuz...ali godišnji u kampu je odmor za dušu i tijelo ...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Je skupo do bola...ne samo kod nas i van je najam kampera skup...Ali kampiranje je mrak..istina mi smo stacionarni kamperi u kampici pa imamo priličan luksuz...ali godišnji u kampu je odmor za dušu i tijelo ...
    X
    Mi sutra idemo postavljati nasu prikolicu

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemojte mi vadit maaaaaaaaaaaaaaaaast!!!!!
    Šmrc, moja priksa ostaje neraspakirana ovo ljeto......
    Jedino ako se zaletimo do MartinBrega frendu na livadu...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi idemo ovo jesen sa kamperom u Španjolsku. Na 2tj, išli bi mi i na duže ali ne možemo zbog škole .

E, sada, u nekim državama možeš stajati na divlje, u nekima ne možeš i nesmiješ jer te hvata policija. Drugi problem su lopovi, jer i oni znaju vrebati. Ali, u svim razvijenim zemljama imaš sređena stajališta za kampere (znaći, ne kamp, nego samo jedna parking ili tako nešto, imajo to i neke privatne kuće) koji ima priklučak za struju i vodu ali obićno nema sanitarni čvor. A njega moraš obavezno ić praznit svake toliko i to u kamp. Ta stajališta su jeftina, 10-ak eura noć. Mi ćemo kombinirati, malo na divljaka, pa ta stajališta i onda par dana kamp da se malo odmorimo.

Najbolje da si prvo odabereš gdje biste išli i onda malo poguglaj, imaš jako puno putopisa na netu. I tamo ćeš naći jako puno info vezanih uz stajanja i sl.
    Posljednje uređivanje od In love : 15.06.2012. at 09:24

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Mi sutra idemo postavljati nasu prikolicu
    joj jedva čekam godišnji...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor