Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: POHRANA MLIJEKA?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno POHRANA MLIJEKA?

Molim vas da mi pomognete, Koliko znam izdojeno mlijeko može stajati 24 sata u frižideru, a u zamrzivaču 2 mjeseca. Danas sam u bebama pročitala nešto što me iznenadilo. Molim da mi odgovorite. Imam frižider u kojem je ladica za zamrzavanje, znači nemam posebno vrata za zamrzivač. Piše da u takvom frrižideru mlijeko može stajati 2 tjedna. Stvarno sam iznenađena, šta to znači da ove 3 pune čašice koje sam izdojila za pohranu moram baciti?
    Pomoć molim!!!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pohranjivanje majčinog mlijeka

U zamrzivaču:

- u pretincu zamrzivača unutar hladnjaka (temperatura nije stalna zbog čestog otvaranja vrata hladnjaka) ....... do 2 tjedna

- u pretincu zamrzivača koji je dio hladnjaka od dva dijela (zamrzivač ima posebna vrata) ....... 3-4 mjeseca

- u zamrzivaču s konstantnim dubokim smrzavanjem na -19°C ....... 6 mjeseci ili duže

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Baš sam tužna, znači mogu ovo baciti što imam, te znači da ne mogu raditi banku mlijeka odnosno da moram kupiti frižider sa odvojenim zamrzivačem....
    Hvala na odgovoru.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

smijem li ovdje postaviti svoj problem?
    imam u zamrzivaču pohranjeno 6 posudica mlijeka (od 100 ml). skupljala sam prije mjesec dana.
    zatim smo prije dva tjedna otkrili da ima atopijski dermat. od tada sam dosta stvari izbacila (pa polako opet uvodim jer još nisam otkrila na šta reagira).
    pitanje: da bacim to smrznuto mlijeko? tada kad sam se izdajala jela sam sve i svašta.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hej, ima li koga?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baci.
    ili posebno oznaci pa ako za par mjeseci otkrijete da sve mozes jesti, onda iskoristi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i pitanje ponovo, kolko stvarno moze stajat moje u zamrzivacu, jel gubi na kvaliteti??? nadam se da cu uspijet ostat doma do godine dana, al svejedno nakon toga moram radit i nastavit s dojenjem i izdajanjem jer radim po 12 sati u smjenama. hvala unaprijed
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 03.05.2010. at 12:50

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Detaljno o pohranjivanju mlijeka:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1453

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove