bar sam se za vjeronauk nadala da nemaju što promijeniti, ionako su većinom samo sličice.
bar sam se za vjeronauk nadala da nemaju što promijeniti, ionako su većinom samo sličice.
Treba netko na ovu temu u utorak na tv. Snima se u zg - u studiju. Poželjno da roditelj plaća knjige tj da nije iz zg nego okolica.
Jeste li kupili svojem djetetu nove školske knjige i osjetili se prevarenima jer su knjige iste kao lani / imaju minimalne preinake / imaju možda jedno gradivo manje.... Dosta roditelja osjeća isto, platili su više tisuća kuna nove knjige jer su dobili uputu da tako treba, a mogli su kupiti ili dobiti rabljene, jednako upotrebljive. Za HTV traže roditelje koji žele sudjelovati u emisiji na ovu temu, snimanje u nedjelju, plaćen je put do Zagreba. Prijave pls ovdje ili preko poruke (s brojem mobitela).
dobili smo knjige s ekupi. zanima me ako je netko dobio za prvasica "Slovo po slovo" 1 pisana slova, sto je bilo uz knjigu? pise unutra da idu dvije pisanke, kod nas je bila samo jedna?
da na vrijeme reklamiram ako fali nesto
Evo moje iskustvo s NN - katastrofa. Od knjiga do danas ništa, zvala i rekli da tek sad slažu za poslovnice i da će u poslovnicama biti u subotu ili ponedjeljak, kao kasnili im nakladnici s isporukom.
Klinci doma već lude, a i ja s njima. Nikad više.
Kod mene upravo suprotno. Knjige naručene preko web shopa NN-a došle prije tjedan dana. Preuzela sam ih u poslovnici prošli četvrtak. Jedino su omoti kasnili pa su došli dan kasnije.
A popust za pribor (kupili smo torbu, kuferić, bilježnice) sam iskoristila tjedan prije nego što su došle knjige.
I ja naručila preko WEB shopa, s dostavom u poslovnicu, a sad vidim da još i lažu jer su mi rekli da se tek danas knjige pakiraju za poslovnice. U utorak sam slala mail s upitom i rekli su da će knjige naručene iza 05.08. doć ovaj tejdan, da bi danas zvala i rekli mi prvo da nešto ne štima s narudžbom i da će mi javit, da bi ja zvala sat vremena kasnije i prvo žena nije mogla nać moju narudžbu i onda mi je dala kolegu koji se javio prvi put i rekao da je ipak sve u redu al da će knjige bit u poslovnici možda sutra ili u subotu, a u ponedjeljak sigurno. Da nisam zvala ne znam kaj bi bilo.
Ja sam naručila polovicom sedmog mjeseca. Možda je u tome caka?
I prošle godine sam naručivala preko NN-a i moja iskustva su skroz ok.
Moguće je da je, ja razumijem da sam dosta kasno naručivala, ali je rečeno da će knjige bit sve na vrijeme isporučene, a sad se već spominje ponedjeljak. Mene samo nervira to što se dobro zna koliko ima školaraca i sve i kak nakladnici nisu spremni.
Ima li još koji nesretnik da je naručio knjige preko Tiska?
Udžbenici trebali stići danas - nema ih. Čak niti ne znaju gdje su. Prvašić tužan, mama ljuta.. aaa![]()
http://www.jutarnji.hr/ministar-morn...kolu-/1217733/
ministar je uputio poruku roditeljima 3 dana prije pocetka skole
![]()
i nek gospon ministar to napise na slubenim stranicama MZSO, a ne samo medijima dati izjavu. bez urudzbenog broja mislim da niko ne moze to shvatiti da je tako.
sad se mozemo slikati
hoce nam vratiti novce koje smo dali za nove knjige?
oni koji igrom slucaja jos nisu kupili (ne znam nikoga, da 3 dana prije pocetka skole nema ili naruceno ili kupljeno) gdje da nadj sad stare knjige, vecina je bacila jer se "znalo" da se SVE mijenjaju
KATASTROFA
ljuta sam ko pas!
Posljednje uređivanje od emily : 05.09.2014. at 09:38
znam i sama sam kupila dva kompleta knjiga, ali kao sto rekoh ako i prica tako nesto nek da s urudzbenim brojem dokument na stranicama.
sve drugo po meni moze macku o rep objesiti.
mada smo i ovo isto tako vec objesili![]()
Cure trebam pomoć kaj da radim. Danas, nakon sto zivakanja digli knjige, i atlas kojem je cijena svugdje i u narudžbenici bila 135,00 kuna naplatili mi 169,00 kuna. Zvala sam ih i rekli su mi da je to tako da je to nova cijena. Frendica čija mala ide s R. u razred platila ga je (naručila u prvoj rundi od dobavaljača koji nabavlja u NN) za 135,00 kuna. Dal imam pravo na povrat novca. To nije Malo to je povećanje cijene od 25%.
Vrati taj atlas, ionako joj neće trebat, il nađi od nekog stari, za svaki slucaj.
Marta kod nas je atlas u obaveznom popisu i to je atlas od 5-8 razreda, tak da se ne može nać u dobrom stanju. Poslala sam im mail, ispričali su se i rekli da dođemo u poslovni i da će vratiti novac.
SAmo znam da nikad više neću naručit knjige u NN. Nakon višestrukog zvanja uspjeli da nam pripreme knjige za jučer s tim da nisu došle u odabranu poslovnicu, već smo išli po njih u centralnu. RAzumijem da su knjige kasnile, ali ne razumijem kak nisu bili u stanju pripremit omotnice, i onda sam inzistirala da mi ih slože jer su naručeni, i na kraju mi dali sve krive. Čak i za crtančice koje su univerzalne. I to sve moram u ponedjeljak vratit. a da ne kažem koliko su prodavačice neljubazne. Katastrofa.
Ja sam razocarana, knjige sam narucila u knjizari, i jos 5 knjiga nije stiglo, kazu da dodem krajem iduceg tjedna, a skola pocinje u ponedjeljak.. Posto mi je ovo prvi put, pogrijesila sam, mislim da cu ubuduce knjige narucivat preko interneta.
gdje ce te narucivati ove godine? ja nisam bas zadovoljna s omotima s ekupi, brzo su se poderali po kantunima. inace sve ok
sta je s mondo? jel netko lani narucivao?
Ja knjige rabljene kupila a rb cu s e kupi. Jedino koliko vidim oni zbilja u datum i na vrijeme isporucuju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ima li vec skolskih udzbenika po knjizarama?
ja sam prošle godine naručila na udžbenik.hr, godinu prije preko e-kupi i manje više je bila slična situacija što se omota tiče. do kraja godine izdrži malo koji, te je malo koji upotrebljiv za dogodine. doduše, nisam ni uzimala isti tip omota. prvi put sam nabavljala one što sam prilagodiš, a drugi put one standardne što se nabave pod opcijom kad se i sami udžbenici biraju. to mi je bilo puno bolje, jer formati su različiti pa ako sam ideš to namještati i prilagođavati ne ispadne uvijek najbolje...
mislim da ću i ove godine preko udžbenik.hr nabaviti...
baš danas kako sam ovdje naletjela na ovu temu, odlučila sam ići nabaviti udžbenike. da, odlučila sam se i ovaj put za udžbenik.hr, a odluka je pala isključivo zato jer imaju u ponudi i rabljene udžbenike. ovo je znatno utjecalo na konačnu cijenu, pa sam evo željela to podijeliti s vama kojima bi ta informacija mogla biti od koristi. doduše, imali su pod rabljeno samo udžbenik iz hrvatskog i prirode (barem za 3. razred), no olakšalo mi je za nekih 70-tak kn..meni puno![]()
i ja narucila jucer, za dva razreda (3 i 7) razlika skoro 500 kn (uzela takodjer rabljeno ono sta ima)
to se i ja pitam ali pise u njihovim uputama da takve knjige nece otkupiti :/ a sad, vidit cemo
A vidjet ćemo, nadam se da će biti u ok stanju, vele da detaljno pregledavaju polovne knjige i ne otkupljuju ako su pošarane, poderane, nešto fali (npr.CD uz glazbeni)... Jedino smiju biti potpisane al na malom dijelu koji se može prekriti naljepnicom. Tak da se nadam da budu dobre, napisat ću kakve su kad dođu.
da, i ja isto razmišljam vezano za stanje rabljenih udžbenika. sumnjam da bi ih prihvatili da su u lošem stanju. no, saznat ćemo uskoro, pa ćemo podijeliti iskustva
moje dijete (na moju inicijativu) podcrtava sve u udžbenicima, zapisuje i stvara bilješke sa strane (sve je obojano raznim markerima). taj način mu olakšava učenje i snalaženje u tekstu. zbog toga ja recimo ne bih ni nudila takve udžbenike, a da ih takve dobijem, nama bi bili neupotrebljivi, te bih bila prisiljena kupiti nove, nerabljene. nadam se da ćemo ipak s ovim rabljenim udžbenicima proći dobro, ali svakako javim što je stiglo![]()
Posljednje uređivanje od marla-s : 10.07.2015. at 14:16
Imaju rabljene knjige ? Wow. Meni fali vjeronauk samo jer samvec kupila rabljene alovo nisam znala. Super ideja im je
Sent from my iPhone using Tapatalk
naši klinci su vraćali knjige u školu, i odma su se odvajale, ako je izlomljena naslovna strana, više od 5-10 stranica ispisana, imaju uha....... ( mislim pa takve sam knjige znala dat mojima, zakaj bi to bio škart?, napose kaj su moji dobijali 2-3 ruku)
Koju dostavu ima e kupi, jel overses kao prošle godine ili ? Meni doma donio neki čovjek naručeno a kako sam trenutno na poslu, bez da me kontaktira na mob. koji sam ostavila ili da svekije koji su doma traži da me kontaktiraju, rekao da mi poruče da po knjige dođem u poštu, bez da je ostavio ikakav papir, a knjige sam trebala i platiti kod preuzimanja. Baš sam ostala u čudu, jel će me doista knjige tamo čekati, ili će biti problema.
danas sam dobila od udzbenik hr-a obavijest da nemaju sve rabljene udzbenike i da moram doplatiti za nove :mad:
mislim da su jako neprofesionalni, mogla sam naruciti bilo gdje (i vec dobiti knjige jer
koliko vidim neki su ih vec dobili) ali sam narucila kod njih bas zato sto su nudili i rabljene udzbenike.
a sve me strah da i mene čeka takva obavijest. ja sam, doduše, samo tri rabljena naručila, ali svejedno...mogla sam kao i do sada preko ekupi, za koje je dostava bila točna u dan, a od ovih samo možeš dobiti informaciju da je pakiranje i slanje u tijeku, ma nemoj molim te, nakon mjesec i pol od naručivanja!
znači ni vama još nisu stigli od udžbenik .hr
meni već radi živac
škola je za 10 dana
Ja sam na udzbenik.hr narucila u proslu srijedu( prije 8 dana ) , danas stigle , fali samo kutija za tehnicki
Ja sam knjige za 1. razred naručila preko e-kupi, stigle su i prije očekivanog datuma, baš su me iznenadili. Naručila sam skoro sve sa popisa, osim omota i dvije knjige koje sam dobila. Javili su uredno kad će biti dostava, jedino nisu pogodili vrijeme , umjesto ujutro, poštar je paket donio poslije podne.
Još jedna nezadovoljna s udzbenik.hr.
Knjige naručene 12.8. Na moj upit o datumu isporuke, dobila sam odgovor: početkom rujna.
Prvi i zadnji put da sam naručila kod njih...
ni meni nije jasno, naručila sam sredinom sedmog. isto kao Maruška, prvi i zadnji put. a eto, na greškama se uči. neće im dugo takva praksa prolaziti, nadam se (sad sam se sjetila da prije nisam proučila iskustva drugih, prethodnih godina, sama sam kriva...).
Naručila sam s ekupi, izabrala datume za dostavu i tako je i dostavljeno.
Narucila u sedmom mjesecu s udzbenik.hr i nakon sto sam prosli tjedan u cetvrtak dobila mail da su poslane
knjige stigle iduci dan nista nije falilo
provjeravam mail u iščekivanju poruke od udzbenika.hr, od njih ništa, ali zato jučer mail od ekupi koji garantira isporuku do 4. rujna. je li moguće da ovi mogu garantirati da će dostaviti u roku od 4 dana, a ovi ne mogu spakirati i poslati ni u mjesec i pol? budući da nisam unaprijed platila (trebam platiti pouzećem), već razmišljam i o tome da ove otkantam i naručim od ekupi, samo što sam lijena i ne da mi se ponovo kliktati po listama.
Naručila preko ekupi, stiglo na dogovoreni datum, ja zadovoljna.
I ja sam razočarana s Udžbenik.hr. Naručila u sedmom mjesecu, u petak mi javljeno da nemaju rabljeni atlas koji sam naručila te da moram doplatiti. Nadam se da bude stiglo ovaj tjedan. Baš neprofesionalno od njih.