ma skužila sam ja, nataša, što si ti mislila... zato sam i napisala to što jesam...
mislim da nemaš tu što NAUČITI - nema u ponašanju nakon ET-a nekog "recepta" za uspješnost... nema 100% jer su žene zatrudnjivale i sa strogim mirovanjem i s velikim fizičim i psihičkim naporima... evo moja susjeda nakon prvog IVF-a vozila bic na Sljeme, okopavala vrt od prvog dana nakon ET-a, ima prek 40 g. i zatrudnila... ja sam s 27 g. mirovala jer mi je tako pasalo - rasturao me jajnik koji je ionako pun priraslica, zalijepljen i opet bilo uspješno... tako će ti se i ovdje odgovori posložiti, a o tome je već bilo riječi na spomenutim temama...
koliko sam upratila, vani dr-i uopće ne preporučuju mirovanje... bar ne u svrhu povećanja uspješnosti postupka (druga stvar je mirovanje zbog komplikacija). kod nas dr-i nekako po defaultu pišu mirovanje (da l zbog bolovanja, psihičkog mira pacijentice ili čega već) iako sve više njih i sami govore da nije potrebn - i meni je moj to rekao...
ma treba se ponašati u skladu s vlastitim osjećajima, potrebama i, naravno, zdravstvenim stanjem. i ne se gristi tipa "trebala sam više mirovati" i sl. ako postupak ne uspije - ženino svakodnevno ponašanje ne može utjecati na implantaciju (pod svakodnevnim ponašanjem ne mislim, naravno, skakat bungee ili popiti litru rakije i partijat 3 dana).