Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: eeg mozga - mala beba - goljak

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno eeg mozga - mala beba - goljak

Sutra imamo na Goljaku eeg mozga, mali ima 3 mjeseca... rečeno mi je da za vrijeme snimanja mora spavati,ali nisu mi rekli mora li doći budan pa baš tamo zaspati ili smije recimo zaspat u autu? ne znam kako da ga održim budnim do tamo jer se vozimo sat vremena do bolnice ima netko kakav pametan savjet i koliko traje snimanje ako znate?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali sličnu situaciju (jedino smo eeg obavljali u Klajićevoj)
    morali smo je držati budnom u autu, tako da može spavati na snimanju
    ja sam sjedila iz s njom i razbuđivala je tokom vožnje, tako da smo snimanje obavili u snu

kad smo išli na drugo snimanje, razbudilo ju je (i jako nanerviralo) stavljanje kapice za snimanje pa je više nikako nismo mogli smiriti i uspavati, na kraju su joj dali klizmu i uz klizmu je zaspala na cici, držala sam je u naručju za vrijeme snimanja (na prvom snimanju je lijepo spavala na onom krevetu)

nama su naglasili da mora doći budna i da je taj dan probudimo što ranije i ne damo joj spavati u autu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa baš sad razmišljam i mislim da nije bitno da dijete baš tamo zaspe - sjećam se da su ljudi na Goljaku uspavljivali bebe ispred sobe sa eeg-om - ali je bitno da bude pospano, a ako ti zaspe u autu velika je mogućnost da će se razbuditi kad ga izneseš van ili kad mu budu stavljali "kapu". Zato ga bolje drži budnim u autu - a kako, pa zabavljaj ga, uzmi igračke, zvečkaj, fućkaj na fućkaljku, plješći rukama, ako baš krene spavati stanite pa ga iznesi van, to obično razbudi djecu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

neću mu dat dudu do zg :D možda to upali... jer bez dude rijetko kada zaspi...))) hvala curke probat ćemo nekako to izvest... a vaši su isto bili male male bebice kad ste radili snimanje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prvo snimanje smo radili prije nego što mi je bio pravi termin za porod - rodila se ranije, a prvi eeg smo radili kad je imala nekih 6 tjedana.

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi smo bili tamo prije 2 mjeseca. Održavala sam ga budnim i već je polako kapao. Tamo je sve u mraku u sobi i brzo se opustio pa zaspao. Jedino sam ja pogriješila jer sam ga držala, a kako je eeg trajao 50tak min ruke su mi skoro otpale, da ne govorim niš za leđa, koma.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

katjenka a nema tamo neki krevetić ili nekaj?? joj nema šanse da ga držim on ima 3 mj i 8 kila!!! dobro što je mračno, mogao bi tak zaspat jer i inače navečer zaspi u mraku bez problema.... a uspavljivala si ga kad su mu već stavili kapicu ili ?? koliko traje snimanje?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

aha sad vidim sat vremena skoro....

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja je nedonošče, kao i Mimina, išla je na eeg nekih 3 tjedna nakon izlaska iz bolnice (bili smo u bolnici malo više od 2 mjeseca)

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajme koja muka, kad se sjetim... Najstarijeg nijednom nisam uspjela uspavati na eeg-u, što je čudno jer ih je radio u dobi 1-6 mjeseci. Ali bar je bio miran, kako su mi rekli i to je dovoljno za vidjeti ono što trebaju.

Srednjeg sam svaki put uspjela uspavati, ali kako se uspavljivao dojenjem tako bi u snu nastavio jezikom pokrete a to iz nekog razloga nije dobro.

Najmlađa srećom ne mora na nikakve pretrage.

U stvari sve ovisi kakvo ti je dijete, koliko spava inače, kako reagira na nove situacije, na transport u snu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je išo s 6 i 12 mjeseci, mora doć budan i mora brzo zaspati, problem mi je bio kaj sam išla javnim prevozom s kolicima, i svako malo ga budila da mi ne začori, važno je da kad je eeg gotov odma se treba zbudit

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koksy zašto su vas tako dugo snimali? nas nekih 20-tak minuta
    sobica je malena, mračna, ima krevet, treba se dobro namjestiti jer trebate biti mirni radi žica, djetetu bi se trebalo vidjeti lice
    jelena, zašto kažeš da se mora odmah probudit nakon eeg-a, moji su znali ćorit i dalje ako ih nije probudilo skidanje kape

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam ja sam to radila nasjtarijem pred 10 godina, valjda radi tog jer se odma ide k doktoru na očitanje, bar smo mi tad odmah išli.

zo, inače kak je malom dermatitis

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je jednom prilikom normalno dalje ćorila dok smo čekali ostatak pregleda
    drugi put se probudila jer smo je počupali kad smo skidali kapu i brisali gel i onda dalje nastavila spavati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam ja sam to radila nasjtarijem pred 10 godina, valjda radi tog jer se odma ide k doktoru na očitanje, bar smo mi tad odmah išli.

zo, inače kak je malom dermatitis
    nisu više tako nagli, pričeka se obično malo, pa se onda ide kod doktora

a dermatitis, ima ga, nema ga, ima, ukrug

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi sutra imamo eeg a tek idući tj tumačenje nalaza kod neuroped. Mislim da mi je ženska prilikom naručivanja rekla da eeg traje sat i pol...pa nije valjda toliko dugo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo bili 2 puta, svaki put je trajalo 20-tak minuta

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    katjenka a nema tamo neki krevetić ili nekaj?? joj nema šanse da ga držim on ima 3 mj i 8 kila!!! dobro što je mračno, mogao bi tak zaspat jer i inače navečer zaspi u mraku bez problema.... a uspavljivala si ga kad su mu već stavili kapicu ili ?? koliko traje snimanje?
    dakle, beba mora doći budna i pospana pa da ti zaspe što prije jer što prije zaspi to ste prije gotovi! ako ti odmah zaspi, snimanje traje nekih 30 minuta!
    (blizičima iza nas je sve skupa trajalo 3 sata jer su oboje spavali dok su čekali pa su se razbudili kad su prelazili u sobu, pa nikako zaspati)

sobica ti je 1*2 m, ima krevet
    ja sam sjedila na krevetu i držala malca na rukama zbog kape za snimanje (inaće sam spava i sam zaspe u kindaču)
    pod desnu ruku sam stavila jedan jastuk i iza svojih leđa drugi jastuk i tako sam izdurala

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kad se sve pritvori u sobici je mrak
    jedino moraš paziti da se ne naginješ nad bebu jer ga kamera mora snimati (iznad vrata je), ali iza tvojih leđa je prozorčić kroz koji ti žena priča što da radite

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, beba mora doći budna i pospana pa da ti zaspe što prije jer što prije zaspi to ste prije gotovi!...
    beba mora zaspati kada joj stave kapu za snimanje!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Boxice ima li mjesta da legnem kraj njega pa dam cicu? ako bude problema tako će mi sigurno zaspat.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ima mjesta

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možete dijete držati u naručju da cica, super rješenje. Moja je čitavo snimanje odradila cicajući u snu, brzo je završilo.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo sve smo uspješno odradili... bilo je deranja kad je tehničarka stavila kapicu jer inače ne podnosi kape nikakve... do zg imamo sat vožnje i uspjela sam ga držaz budnim, ali kad je stavila kapicu nikako ga uspavat, plače, neće cicu....ludnica... onda sam ga primila k sebi u naručje, dala dudu i malo ga nunala i začorio je , imamo 30 minuta eega i rekla mi je da je to dovoljno, pred kraj se već sam probudio a meni su ruke otpale skoro, sva sreća da su oni jastuci za podbočiti se tamo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •