Imam od lani još par tegli finog pekmeza od smokava i znam da sam nekad jela fine kolače s tim pekmezom, al ne sjećam se koji su i kakvi bili. Imate kakav dobar recept za podijeliti?
Imam od lani još par tegli finog pekmeza od smokava i znam da sam nekad jela fine kolače s tim pekmezom, al ne sjećam se koji su i kakvi bili. Imate kakav dobar recept za podijeliti?
rafioli
crostata sa skutom i džemom od smokve![]()
bilo bi lijepo i napisati recept, a ne samo tako nabrajati
ja sam isto mislila crostatu, ali ova kombinacija sa skutom mi je jako privlacna
Na cooliraici ima recept da džemi lady - ili tako nekako.
U njega ide džem, mada tamo piše od borovnica ja sam radila sa smokvama i nekim drugima koje sam imala doma. Sve paše i kolač je odličan.
http://www.coolinarika.com/recept/dzemi-lady/
Pita od smokava i rogača
Tijesto: smiksati 150g maslaca sa 100g šećera, vanili šećerom i limunovom koricom. Naizmjence dodati 2 jaja i 300g glatkog brašna s pola praška za pecivo. Dodati žlicu kiselog vrhnja, oblikovati kuglu, zamotati u foliju i staviti u frižider 2h.
Krema: zakipiti pola litre mlijeka sa 100g šećera i vanili šećerom, dodati 120g griza i kuhati 2 min. Maknuti s vatre, umiješati 120g rogača, limunovu i narančinu koricu, malo ohladiti. Dodati 3 jaja i 50g putra.
Tijesto izvaljati na veličinu kalupa za pitu i prebaciti u kalup. Na tijesto staviti 100g pekmeza od smokava ili 300g svježih smokava, preliti kremom. Peći 40 min na 170°.
Ma sigurno je fino, ali daj tome neko drugo ime![]()
crostata sa skutom i marmeladom, recept, ili tako nešto
tijesto ko za pitu, samo možda malo rahlije, ali nije uvjet (ili nađite recept za neko tijesto za crostatu)
na tijesto dodati skutu (sad je sezona pa je šteta koristiti ricottu, onu iz dućana, ali možete i nju) pomiješanu sa šećerom u prahu (koliko šećera ide ovisi o tome koliko volite slatko, i koliko je slatka marmelada)
na to dodati marmeladu (neki dodaju U to, ovisi kako volite)
gore dodati one trakice od tijesta, da izgleda ko krostata
i to je to. dobar tek
s marmeladom od smokve je stvarno jako fina (zadnji put sam radila s marmeladom od smokve i badema)
evo i recept za štrudlice, nek se nađe
http://www.coolinarika.com/recept/st...e-sa-smokvama/
kloolk, ovo si odlično našla! Već sam isprintala!