Molba - slatkiš s finim pekmezom od smokava

Tema: Molba - slatkiš s finim pekmezom od smokava

  1. Ifigenija avatar

    Ifigenija said:

    Početno Molba - slatkiš s finim pekmezom od smokava

    Imam od lani još par tegli finog pekmeza od smokava i znam da sam nekad jela fine kolače s tim pekmezom, al ne sjećam se koji su i kakvi bili. Imate kakav dobar recept za podijeliti?
     
  2. apricot avatar

    apricot said:

    Početno

    rafioli
     
  3. puntica avatar

    puntica said:

    Početno

    crostata sa skutom i džemom od smokve
     
  4. aleksandra70vanja avatar

    aleksandra70vanja said:

    Početno

    bilo bi lijepo i napisati recept, a ne samo tako nabrajati
    ja sam isto mislila crostatu, ali ova kombinacija sa skutom mi je jako privlacna
     
  5. martinaP said:

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    rafioli
    Meni bi to bila uvreda za rafiole
     
  6. anchi pp avatar

    anchi pp said:

    Početno

    Na cooliraici ima recept da džemi lady - ili tako nekako.
    U njega ide džem, mada tamo piše od borovnica ja sam radila sa smokvama i nekim drugima koje sam imala doma. Sve paše i kolač je odličan.

    http://www.coolinarika.com/recept/dzemi-lady/
     
  7. ms. ivy avatar

    ms. ivy said:

    Početno

    Pita od smokava i rogača

    Tijesto: smiksati 150g maslaca sa 100g šećera, vanili šećerom i limunovom koricom. Naizmjence dodati 2 jaja i 300g glatkog brašna s pola praška za pecivo. Dodati žlicu kiselog vrhnja, oblikovati kuglu, zamotati u foliju i staviti u frižider 2h.

    Krema: zakipiti pola litre mlijeka sa 100g šećera i vanili šećerom, dodati 120g griza i kuhati 2 min. Maknuti s vatre, umiješati 120g rogača, limunovu i narančinu koricu, malo ohladiti. Dodati 3 jaja i 50g putra.

    Tijesto izvaljati na veličinu kalupa za pitu i prebaciti u kalup. Na tijesto staviti 100g pekmeza od smokava ili 300g svježih smokava, preliti kremom. Peći 40 min na 170°.
     
  8. apricot avatar

    apricot said:

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    rafioli
    Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi to bila uvreda za rafiole
    imaš ti pravo
    ali ja volim kad se bajami pomiješaju s pekmezom od smokava
     
  9. martinaP said:

    Početno

    Ma sigurno je fino, ali daj tome neko drugo ime
     
  10. puntica avatar

    puntica said:

    Početno

    crostata sa skutom i marmeladom, recept, ili tako nešto

    tijesto ko za pitu, samo možda malo rahlije, ali nije uvjet (ili nađite recept za neko tijesto za crostatu)
    na tijesto dodati skutu (sad je sezona pa je šteta koristiti ricottu, onu iz dućana, ali možete i nju) pomiješanu sa šećerom u prahu (koliko šećera ide ovisi o tome koliko volite slatko, i koliko je slatka marmelada)
    na to dodati marmeladu (neki dodaju U to, ovisi kako volite)
    gore dodati one trakice od tijesta, da izgleda ko krostata

    i to je to. dobar tek

    s marmeladom od smokve je stvarno jako fina (zadnji put sam radila s marmeladom od smokve i badema )
     
  11. kloolk said:

    Početno

    evo i recept za štrudlice, nek se nađe
    http://www.coolinarika.com/recept/st...e-sa-smokvama/
     
  12. anchi pp avatar

    anchi pp said:

    Početno

    kloolk, ovo si odlično našla! Već sam isprintala!