Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da je i novac jedan od razloga razvoda i to ne mislim kad ga ima, pa ga fali za još, nego u slučajevima kad moraš misliti hoćeš li uspjeti platiti struju i možeš li djeteu kupiti kilu
ili 2 banane. U takvim situacijama naravno da su i muž i žena nervozni i da je kriza i u braku, samo je tada bitno koliko je njihova veza jaka i koliko ima ljubavi da to izdrži.
Kad gledam po meni i MM-u, kad novaca ima i ne moramo razmišljati o osnoivnim životnim potrebama, i veza nam je bolja, a kad nema novaca imamo kriznih situacija upravo zbog nervoze oko novaca.
točno tako
trenutno mm i ja radimo svako 2 posla (ja radim 2 posla na crno, na porodiljnom)
i to ne za luksuze (ne idemo ni na ljetovanje, ni na zimovanje itd.) nego za golo preživljavanje
da radimo malo manje pa da se ponedak uspijemo i vidjeti, bilo bi nam puno bolje. ovako, ne stignemo se danima ni vidjeti ni porazgovarati - ništa, samo rad rad rad i frustracije
i onda, kad konačno zaradiš dovoljno za režije i hranu, umjesto da si priuštiš dan odmora (npr. provesti dan s djecom u prirodi) dogodi se da nešto krepa (najčešće auto) pa opet moraš radit i radit i radit za platit popravak
mi smo živi dokaz da marfijev zakon djeluje

ali, imamo i sreće što imamo super prijatelje. bilo bi nam još teže da moramo kupovat npr. odjeću, a ne moramo, nego djeca lijepo sve nasljede, a nama ništa ne treba (ne znam dal potrošimo 500kn godišnje na odjeću i obuću za mm-a i mene). A sreća, još veća, je što smo zdravi i što nemamo velike prohtjeve

ali, ipak, bilo bi nam puno lakše da svatko od nas može odraditi svoj 1 posao, da od toga možemo platiti hranu i režije, i da možemo malo više vremena provoditi zajedno

ja se uvijek nadam da će biti bolje :budala: