Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: pozitivno razmisljanje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno pozitivno razmisljanje

evo me opet

kada se nadjete u skripcu, kako tjerate crne misli???
    Znate onu staru "pola bolesti je u glavi"

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitam knjigu 'zasto se niste ubili' od viktora frankla, o tome kako je bitno, bez obzira na trenutne uvjete, uvijek imati neki smisao u zivotu
    (njegov primjer je ekstreman, prezivo je logor ali kaze da su ljudi, koji su imali i nasli neki smisao u zivotu, prezivjavali a oni koji nisu mogli naci smisao, umirali su)

odnosno, on je nasao smisao zivota, cak i u logoru, bos, gol, gladan, jadan i uci nas koliko je bitno imati smisao...
    pogotovo danas, kad vlada epidemija egzistencijalne praznine

logoterapija - terapija smislom...(ovo ja ukratko o njoj, inace je stvar mnogo dublja)

mislim, cesto mi se dogodi da ne nadjem smisao, da mi fali, da se osjacm prazno, ali se franklu vracam da mi pomogne kad sam lose

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo sad mi mm javlja da se sa hirurgom dogovorio za operaciju 12.04 2006. Mislila sam da ce to ranije biti, ali...
    E valja mi ostat u pameti.
    Moram pozitivno razmisljat

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorkiiii

naravno da će biti sve u redu.

nećeš valjda razbijati glavu s tim mjesec i pol... radije planiraj editin rođendanski party!

i onda odeš, lijepo to obaviš i vratiš se svojoj dječici zdrava i bez mandarine... samo s grbom i dva rebra viška.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moram i nekakve benove skidat. Ja sam ti sva tackasta. Sad sam se toga svezala, a citav zivot ih imam. Mislila sam to sve uradit u sklopu jedne operacije. Kad sam vec pod anestezijom.

Idemo iduce sedmice kod mm-ovih, pa cu malo meditirat.
    Hotel, narodnjaci, stiklice Jest da Zrinka ima bolju ideju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rebra ćeš ostaviti?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

izgleda da ce rebra samo ostat. Imam viska stitnjace, benova... a visak kila sam vec skinula. Sad bih se komontno mogla malo udebljat.
    Eh da!!! da mi je ovo viska panike iscupat iz tintare

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorki, poslušaj nas već jednom i izorganiziraj malko vremena za sebe. makar i sat vremena tjedno.

sinoć mi kaže mm: sutra popodne andrej i ja idemo doma a ti idi u grad. natenane obiđi dućane, popeglaj karticu, kupi si nešto... onda sjedni na kavu i čitaj novine. na miru. ne žuri doma.

raspametila sam se samo zamišljajući tu scenu!

naravno, rekla sam da neću danas ali budem idući tjedan, časna riječ.

poanta: priušti si malu pauzu, napravi nešto samo za sebe - i odmah će ti biti bolje. preopterećena si, nije čudo da te mozak ne sluša.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    sinoć mi kaže mm: sutra popodne andrej i ja idemo doma a ti idi u grad. natenane obiđi dućane, popeglaj karticu, kupi si nešto... onda sjedni na kavu i čitaj novine. na miru. ne žuri doma.
    TM-a za predsjednika

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zadnji dana sam imala nekakve zenske rodjendane pa smo izlazile.

Onda sam, da bih malo skrenula misli, uzela knjigu Dvori od oraha - Miljenko Jergovic, te me dokusuri kad procitah da je majka od glavne junakinje skrenula sa pameti Knjigu sam samo zatvorila, iako mi se svidjela.
    Odem na trafiku i kupim hrpu ljubavnih romana koje nisam citala ni u doba poludjelih hormona. Malo sunda nije na odmet.

I mene MM ima obicaj istjerat napolje u hodanje i plus sto mi zabrani da ga zovem i pitam za djecu. Jos se naljuti, jer pomisli da ja smatram da on ne zna brinut o djeci. I fakat, oboje ih uspava!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mene kad prate crne misli ja si nafrljacim muziku i pustim mozak na pašu...A moj malac je odmah na nogama i pleše.Tako da nekad uzmem i njega na ruke pa plešemo...
    A i sveki i MM su posvađani već dva tjedna pa ona ne želi dolazit gore na kat!Di češ boljeg opuštanja!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

1. Pustim muziku, neki jaki ženski glas tipa Edith Piaf, Bessie Smith, Billie Hollyday, Janis Joplin, skuham čaj, sjednem na pod, zatvorim oči i otplovim...
    2. Čitam "Malog Princa";
    3. Odem u park i istrčim se.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    e ovo fakat pali, kad ti je u glavi frka-crnjak-panika-kaos, onda kreneš nešto raditi što će te fizički umoriti, i garant će ti to ishlapiti iz glave.
    znači kad te uhvati, a ti u trk, ili peri podove, prozore, trči gore dolje po stepenicama, uglavnom dirinči i sve će biti o.k.
    by yhe way kolegica koja radi sa mnom također ide na operaciju štitnjače,
    /izvadiće joj../- negdje istovremeno kad i ti, mislim 10.4..!
    snorki, bit će sve dobro

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

KAJ SI MU RADILA prije toga?????

kad je frka, a nažalost bilo je takvih trenutaka,
    a/nazovem frendicu i istračam se
    b/pišem
    c/radim nešto po stanu i čekam da prođe

a kad prođe ponosna sam na sebe

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    procitam knjigu 'zasto se niste ubili' od viktora frankla
    Istomišljenica . Meni je super i njegova "I tvoja patnja ima smisla" gdje opisuje svoje iskustvo u logoru. Tad vidiš da su stvari o kojima obično brineš ili ih predstavljaš kao probleme, minorne u odnosu na ovako nešto.
    Inače MD u terapijama sa svojim pacijentima koji boluju od depresije ili PTSP-a koristi Frankla i Junga. To su mu "uzori". I zaista su super.
    Snorki, ima jedna knjiga od Vere Pfieffer (mislim da se tako piše), zove se "Pozitivno razmišljanje" i fantastična je. Ona je Franklova sljedbenica i piše jasno, lako čitljivo i logično. Toplo preporučam.

Btw, kažu da sport ili neki oblik fizičke aktivnosti (možda baš ne pranje prozora i čišćenje karniša ) uvelike može popraviti raspoloženje zbog već poznatog lučenja endorfina. A i čokolada .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vjerujem u nikakve oblike self-help literature, kao ni u dugoročni smisao. Zato ja uvijek snagu crpim u svojim malim, osobnim eskapizmima - trenucima koji život znače, koje pohranjujem duboko u sebe i koji me uvijek dignu. Ne mogu se natjerati da vidim smisao na višoj razini (možda ću moći kad se beba rodi), jer se ne mogu pomiriti s ograničenim rokom trajanja.

Tako da ispada da me spašava moj hedonizam. Živim za trenutke, sitne gušteve, ljubav bližnjih, osmijeh, bliskost...

snorki, 12.4 ti je super datum

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ponekad totalno nerealno razmišljam, cijeli mi se horror filmovi vrte u glavi. Evo, jedan dan mala zakasni iz škole i ja već očajna trčim po nju. Na putu do škole vidim crni kombi i već imam film kako je ona u njemu i sve one grozne pedofilske priče, a prasica je samo išla s prijateljicama drugim putem i zabrbljala se.
    E, u tim momentima mi jako pomaže MM. Njegov zagrljaj i riječi kako je moje stanje samo moj izbor, želim li doista se prepuštati tome ili ne. I nekako odmah bolje gledam na problem.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sto je 12.04 super datum

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

skontala sam... Kaleb stizeeeeeeeeee :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa

Onda sam, da bih malo skrenula misli, uzela knjigu Dvori od oraha - Miljenko Jergovic, te me dokusuri kad procitah da je majka od glavne junakinje skrenula sa pameti Knjigu sam samo zatvorila, iako mi se svidjela.
    Odem na trafiku i kupim hrpu ljubavnih romana koje nisam citala ni u doba poludjelih hormona. Malo sunda nije na odmet.

I mene MM ima obicaj istjerat napolje u hodanje i plus sto mi zabrani da ga zovem i pitam za djecu. Jos se naljuti, jer pomisli da ja smatram da on ne zna brinut o djeci. I fakat, oboje ih uspava!

O trebala si nastavit s Dvorima....jer majkina majka umire od udara u trideset nekoj....maloj ne raste jedna sisa, ma ima divnih stvari.... Tvoja stitnjaca je malo dijete za Miljenka....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

O trebala si nastavit s Dvorima....jer majkina majka umire od udara u trideset nekoj....maloj ne raste jedna sisa, ma ima divnih stvari.... Tvoja stitnjaca je malo dijete za Miljenka....
    moram promijenut stivo Dobro si mi rekla

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

Bas htjedoh reci... vrati se Dvorima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moram vam ispričati kako je prošao moj fenomentastični izlazak s kavom i peglanjem.

izađem s posla, na prvom uglu shvatim da sam zaboravila mobitel. vratim se u ured. šuljam se uza zid ko komandos da ne sretnem mm-a i andreja koji idu iz igraonice. uskočim u tramvaj, iskočim na trgu, napokon slobodna...

zvoni mobitel.

mm-u i andreju pukla guma nasred zelenog vala.

odem do njih, ostavim mm-a da se pati s gumom i teglim andreja na tramvaj (jasno da nemam maramu). čekamo tramvaj na džamiji 20 min, presjedamo na šubićevoj (još čekanja), konačno na kvatriću... pentramo se do doma, evo nas... 17:15.

taman vrijeme da andrej nešto pojede, okupam ga i idemo spavati. uspavljivanje, ciglih 45 min.

e, TO vam je izlazak!

(držite fige, danas je repriza...)

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Izuzetna knjiga - kako u svakoj situaciji pronaći ono pozitivno , kako pozitivno razmišljati , kako odagnati crne misli itd...DALE KARNEGIE : PSIHOLOGIJA USPJEHA II .
    Knjigu sam pročitala , želila bih je i nabaviti , jer je izuzetno jednostavno pisana , vrlo poučna i sa puno životnih primjera . :shock:
    ( Br.I se odnosi na poslovne uspjehe , br. III mi je u pripremi za čitanje , a vidim da Sveznadar ima u prodaji i br.IV )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ivy, što da kažem nego... držim fige za uspješniju reprizu!

(kod nas se obično u dogovoreni dan nacrtaju neodgodivi poslovni sastanci ili se A. prehladi )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram misliti pozitivno, ali sam više umorna, te silne godine pozitivizma,.... tako da sam se jednom u 23 rasplakala kao kišna godina, i nisam mogla prestati, i bio je buraz samnom i gledao me kao da sam pala sa Marsa,... a ja sam mu govorila da mi je više dosta pozitivno misliti i da skroz čekam da već jednom dođem na zelenu granu, i o ratu, i seljenju i nepravdi i i i svemuuuu i plačem

moram misliti pozitivno, moram, i sve okrećem na crni humor, i kad vidim napr. kako Anđa Marić piše svoju kolumnu, onda pop.... kad skužim da joj to netko plaća, a ja bih od toga napravila četiri kolumne (tekst na podforumu "kamo s ovim"), ali koga zanima život Slavonke ex Vojvođanke porijeklom Bosanke , koja radi za minimalac, ima dvoje djece, dva kredita i dva jutra zemlje,... evo opet se bediram.....

jan se budi, ..... idem bit pozitivna

proći će i današnji dan

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Draga dada,
    Ono što jest najpozitivnije u svim bedovima koje proživljavaš jest to da si ih svjesna. Dozvoli si da plačeš, tuguješ i jamraš jer je to čišćenje nakon kojeg ćeš opet moći biti POZITIVNA.

Stoga, svijet je šaren, a ne bijel... Ni samo crn.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj Frida prvotno napisa
    e ovo fakat pali, kad ti je u glavi frka-crnjak-panika-kaos, onda kreneš nešto raditi što će te fizički umoriti, i garant će ti to ishlapiti iz glave.
    znači kad te uhvati, a ti u trk, ili peri podove, prozore, trči gore dolje po stepenicama, uglavnom dirinči i sve će biti o.k.
    pali bez greške

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivy, držim fige za reprizu. I drugi put se ne vraćaj po mobitel

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma prošlo je, dolazi to periodično, ta neka lagana deprica, samo odjednom,... pa prođe

fala

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Dada prvotno napisa
    moram misliti pozitivno, ali sam više umorna, te silne godine pozitivizma,.... tako da sam se jednom u 23 rasplakala kao kišna godina, i nisam mogla prestati, i bio je buraz samnom i gledao me kao da sam pala sa Marsa,... a ja sam mu govorila da mi je više dosta pozitivno misliti i da skroz čekam da već jednom dođem na zelenu granu, i o ratu, i seljenju i nepravdi i i i svemuuuu i plačem

moram misliti pozitivno, moram, i sve okrećem na crni humor, i kad vidim napr. kako Anđa Marić piše svoju kolumnu, onda pop.... kad skužim da joj to netko plaća, a ja bih od toga napravila četiri kolumne (tekst na podforumu "kamo s ovim"), ali koga zanima život Slavonke ex Vojvođanke porijeklom Bosanke , koja radi za minimalac, ima dvoje djece, dva kredita i dva jutra zemlje,... evo opet se bediram.....

jan se budi, ..... idem bit pozitivna

proći će i današnji dan
    Joj Dado, ima nas jos izaslih iz rata. Stvarno, iskustvo za nikome ne pozelit. Ali, zivot se nastavlja, neko negdje drugo, neko ne, ali mora se gurat...
    Imas dvoje djece i budi presretna. A gledam i ove bogatase oko sebe, pa su opet do guse u nekakvim minusima, kreditima i sl.

Ljudi, pa ja razmisljam pozitivno :D Dado, hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •