Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: prištići na licu...kako pomoći bebi

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno prištići na licu...kako pomoći bebi

Moja curka ima 7 tjedana kako je rođena i ima dosta prištića po licu, znam da se bebina koža čisti i da je to normalna pojava..... al me zanima mogu li joj čime pomoći da što prije prođe? dal možda kamilicom? il če joj kamilica još više isušit kožicu?
    il možda da joj očistim octenoseptom? il maslinovim uljem? il joj jednostavno ostavim tako da joj samo od sebe prođe?
    uglavno sa prvim dijetetom nisam imala nikakve problemčiće tu i tamo koji prištić i ubrzo je prošlo... a sad sa njom malo to traje duže vrijeme

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na tvom mjestu ne bih ničim mazala, trebalo bi proći samo od sebe. Mojoj starijoj je isto tako sa nekih 1-1,5 mj se osulo lice, mislim da sam dva puta namazala sa nečim od A-derme, i odustala od toga. prošlo je samo od sebe.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi nismo nista dirali i samo proslo - isto ih je imao dosta.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Najbolje ne dirati, proci ce samo od sebe...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam kod prvo dvoje "beba pubertetlija" puštala da samo prođe. sa trećom mi je pedijatrica dala kremicu od koje je doslovno u dva dana lice bilo čisto. inače, baš je imala puno lice, jedan prištić na drugom, negdje se i spajali, baš kao u pubertetu. ne stavljaj ništa osim vode ili fiziološke sama, provjeri s pedijatrom na pregledu (meni je sama dala i rekla da nema smisla da joj se to upaljuje i da pati s tim, od dva dana kremice neće biti štete i stvarno...)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nemaš šta bebici pomagati, ona zbog toga ne pati. Pusti, proći će.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam pustila da samo prođe

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

i ja sam namjeravala pustiti da samo prođe jer je kod malih beba to normalno al sam mislila da će možda nešto pomoći da prije prođe

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Sa prvim djetetom sam koristila od a-derme kupku i mlijeko al zbog suhe i perutave kože na preporuku pedijatrice. valjda će uskoro proći, ako ne sa 2 mjeseca ćemo ići na kontrolu kod pedijatrice pa ćemo vidjeti šta će reći na to.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to je sasvim normalno, tijelo se cisti od hormona. neko to ima par dana, netko mjesecima. nekom dodje i prodje, pa se vrati.
    ni sa jednom nisam dirala.
    a kozmetiku ni dan danas s drugom nismo nikakvu upotrebljavali (osim guze). za koji dan ce 2mj.
    sa starijom smo se zeznuli i dan danas ima problema sa suhom kozom, a ko beba je imala s AD.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I moja pubertetlija teški bila, sad ostala jako suha koža pa nam pedijatrica preporučila uljnu kupku Balmandol i stvarno joj super pomogla.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam dirala ni kod jedne bebe. s tim da sam s trecom evoluirala i gospodica se do sada (11 mjeseci) nije prala nicim osim vodom

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

možeš jedino oprati čistom vodom i onda premazati svojim mlijekom...ako su jako crveni
    inače, ne bi ni ja preporučila da mažeš s kremama, meni su to imale obadvije i samo je prošlo...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja isto prvim dvjema nisam ničime mazala, a imali su ih dosta.....
    trećem su se tolko upalili i zacrvenili da smo otišli do pedice,
    mislim da je dala geokorton....

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja nije imala po licu, ali je na prsima. Nismo ničim mazali, prošlo je s 2-3 mj.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    možeš jedino oprati čistom vodom i onda premazati svojim mlijekom...ako su jako crveni
    inače, ne bi ni ja preporučila da mažeš s kremama, meni su to imale obadvije i samo je prošlo...
    moja je od vode dobila crvenilo i osip :D
    i to joj je bilo pregrubo.
    u rodilistu bi ju u 6 sestre uzele cista tena i vratile nakon kupanja svu osutu. pa joj nisam lice prala 7 dana. a bome nis ostalo. osim dupeta
    nakon reakcije, nisam joj lice prala jos ohoho...a tijelo sam joj stavila pod vodu nakon 2 tjedna.
    nasa voda je koma.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da, ja evoluiram ko mikka i na njenom sam putu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mojoj malenoj se to pojačalo po licu ovih dana kako je vruće, a slina i mlijeko samo pogoršavaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •