-
Pročitala sam Nuninu priču, skoro da ne mogu vjerovati da je bila tako odlučna. Ja se sve mislim da ću kad budem išla na treće dijete ipak pristati na splitsko rodilište zbog toga da ne kompliciram pri izlasku iz rodilišta. Svakih par dana svratim na forum, pogotovo me vesele priče s poroda, ali tako sam se jučer opet iznervirala! Tko god piše iz Splita ima loša iskustva koja se i ne trudi navoditi da ne pokvari priču o samom porodu. Iako nisam trudna, a porodi su iza mene jednostavno ne mogu se otkačiti od te nepravde. Kao da je to osoblje u rodilištu otkrilo jedan novi oblik diskriminacije: diskriminiraju žene zbog njihove trenutne nemoći zbog bolova i straha i uloga. Nisam nikad čula da se liječnici ijedne druge specijalnosti tako sustavno sa nepoštovanjem odnose prema pacijentima kao ginekolozi i nijhovo osoblje. Da ti nešto takvo kaže prodavačica, zubar, frizer, vozač autobusa ili bilo tko drugi ne bi mogao vjerovati i sigurno bi reakcija i posljedice bili puno veći. A ovima se u bolnici ništa ne događa. Baš me zanima čime se u splitskom rodilištu pravdaju kad kažu da muževi ne mogu u rađaonu. KOliko sam čula nekakav zakon o pravima pacijenata je bio pred uvođenje,a i sad pacijenti imaju više prava nego što to znaju. Ženice drage, pametne i jake, morat ćemo se boriti pedalj po pedalj, dizati pobunu i postavljati pitanja. I to makar nam to u tom trenutku ništa ne pomoglo, treba misliti na one koje dolaze iza nas, za mjesec, godinu ili par godina za čija prava put treba utabavati već danas. Ako mi nešto započnemo, drugima će biti lakše.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma