Elin, otarasila sam se ja potrebe da znam visinu i težinu u svakom trenutku i to još prije godinu dana kad su počeli problemi sa težinom. Ali reci mi iskreno, znaš li za koje dijete njegove starosti i njegovih mjera?
Kod takve djece znaš mjere zato što se dugo ne mijenjaju
Taman kad sam pisala zadnji post, par dana prije počeli smo uzimati multivitamine i željezo (hemoglobin mu je 111, najniži je bio 101, a zadnjih par mjeseci nismo uzimali Fe), malo mu se apetit popravio, uspijemo spojiti i po dva tri dana sa tri obroka, ali onda uslijede dan dva skoro bez krute hrane. Ali veliki nam je problem što ne znam s čime mu "pojačati" hranu. Inače voli voće i povrće, ali fali nam kalorija u hrani. Recimo bananu je jeo zimi, čim je zatoplilo, slatko više ne može smisliti. Ne dolazi u obzir ni udrobljeni keksi u naribano voće, razna lina čokolina, Iako ga dojim, voljela bi da mogu na adaptiranom skuhat palentu, neće nego na kravljem (i meni je AD previše kemijskog okusa). Ni samo na mom mlijeku nije dobivao dobro na kilaži tako da savjeti - ne brini se, dojiš ga- ne prolaze. Znači, neće slatko, neće glatke kašice, neće kekse (ni same, i u kašici) slabo jede i kruh. Kako mu podvaliti kalorije i ugljikohidrate osim u pašti i krumpiru za ručak?