ljiljana, još ti je bolje pojednostaviti život. Zavjese lagane sa najjednostavnijim sistemom skidanja, koje se ne peglaju. By the way-ja nikada nisam peglala zavjese, ali imam lijepe prozore i zavjese su samo ponegdje.
Tepiha nemam. Pronto ne koristim, samo vodu i krpe od tuperwara. Omotam vlažnu krpu oko metle i sve je prebrisano za čas. Čisto i sjajno.
Za kupaone: pločice na zidu sa spreyem za stakla i prebrišeš. Za tuš kadu i kadu Mellerud spray jedno mjesečno, a inače samo prebrisati.
Sve drugo što si rekla stoji.
Do sada nisam imala tuš kabinu, samo kadu. Sada ćemo imati. Moram zapamtiti taj Mellerud (gdje to kupiš?).
Pločice su problem jer su moji starci napravili kupaonu u dograđenom dijelu kuće koji nikad nije imao krov. Tu je carevala vlaga i plijesan, mogla sam se ubiti od posla, ali situaciju nisam mogla promijeniti. Sada, kad smo mi nad to postavili krov, bit će lakše za održavanje, valjda.
Imam i čistač na paru, ručni, ali isto cijedi voda po zidu i lakše mi je ovako, ručno. A sad je i prevruće za korištenje ičega što grije.
I još jedan "trik". Nikad si ne zadajem zadatak-moraš baš toliko u toliko vremena. Prvo, znam da će me netko prekinuti

, a drugo, radim koliko mogu. Ako i ne dovršim, nije nikad toliko prljavo da ne može sačekati koji sat ili dan.
Ni meni nikad "teta" nije čistila po kući. Ne bih ja to...
Nije čišćenje najvažnija stvar i od malo prašine nitko neće stradati. Lijepo sjedim i tipkam, a prašina još ljepše čeka

.