Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mobbing

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Mobbing

Dakle, ne radi se o fizičkom nego o isključivo psihičkom zlostavljanu tj. šikaniranju neispunjavanju obveza, smanjivanju plaće bez razloga,
    Radi se o državnoj firmi. Prića je duga i ja sam kratko tamo, kome se žaliti i kako dalje?!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obrati se udruzi mobbing. za početak od njih možeš dobiti savjet, a imaju i pravnika koji za njih besplatno radi.
    do nedavno smo imali tamo i radionice, no netko (vjerojatno od novih polaznika) je zeznuo stvar, pa se prebacilo na individualne konzultacije s (divnom) volonterkom.

imaš i knjigu "mobbing" koju je napisala andreja kostelić martić, a koja ti isto može pomoći razumjeti što se događa.

sretno, znam kako je.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jel problem kaj je firma državna?!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne mora biti, a i moze biti problem... ovisi kako su unutar firme strukturirane hijerarhije i da li postoji osoba/odbor za zastitu prava zaposlenika (ili nesto slicno) kojem se mozes obratiti...
    konkretno - kod moje sestre u firmi, u njezinom slucaju, ona se zalila (pismeno) na svoju seficu i sastala se komisija za zastitu prava zaposlenika koja je raspravljala o slucaju, saslusala nju i seficu, i tako...
    prouci si pravilnik o radu firme, zakon o radu, nadji si pravna uporista...
    i obrati se obavezno udruzi mobbing ali i svojem lijecniku da te uputi na psiholosku procjenu koja bi ti mogla pomoci u firmi kao dokaz...
    ali svakako prvo udruzi...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obrati se udruzi, a ako misliš da bi mogla tužiti, obrati se Državnom inspektoratu (možeš i anonimno) - http://www.inspektorat.hr/

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nema takve službe kod nas. Jedva da nam kadrovska funkcionira. Moji nadređeni su svi u kompi jedni s drugima ,a mi manje rangirani smo podložni njohovoj dobroj volji, tj onako je kako je njima taj dan. Međusobno se podupiru i nema tu puno razgovora. Ako se žalim bilo kome oni to znaju u roku dvije minute i šale se s tim, naravno nište ne ostvarim već se samo bojim da mi neće produžiti ugovor.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kakav je protokol u slučaju mobbinga i eventualne tužbe - nemam pojma od kud da krenem i da li da krenem - može li tko podijeliti iskustva samnom...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene mobbingira sefica, i to opako, a sad sam i trudna. Na zajednickom sastanku sa direktorom su me mobbingirali zajedno. On se jos i prijetio i u vise navrata sugerirao da odem na komplikacije jer sto ce inace biti s mojim mjestom... Strasno!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •