-
Mobbing
Dakle, ne radi se o fizičkom nego o isključivo psihičkom zlostavljanu tj. šikaniranju neispunjavanju obveza, smanjivanju plaće bez razloga,
Radi se o državnoj firmi. Prića je duga i ja sam kratko tamo, kome se žaliti i kako dalje?!
-
obrati se udruzi mobbing. za početak od njih možeš dobiti savjet, a imaju i pravnika koji za njih besplatno radi.
do nedavno smo imali tamo i radionice, no netko (vjerojatno od novih polaznika) je zeznuo stvar, pa se prebacilo na individualne konzultacije s (divnom) volonterkom.
imaš i knjigu "mobbing" koju je napisala andreja kostelić martić, a koja ti isto može pomoći razumjeti što se događa.
sretno, znam kako je.
-
Jel problem kaj je firma državna?!
-
ne mora biti, a i moze biti problem... ovisi kako su unutar firme strukturirane hijerarhije i da li postoji osoba/odbor za zastitu prava zaposlenika (ili nesto slicno) kojem se mozes obratiti...
konkretno - kod moje sestre u firmi, u njezinom slucaju, ona se zalila (pismeno) na svoju seficu i sastala se komisija za zastitu prava zaposlenika koja je raspravljala o slucaju, saslusala nju i seficu, i tako...
prouci si pravilnik o radu firme, zakon o radu, nadji si pravna uporista...
i obrati se obavezno udruzi mobbing ali i svojem lijecniku da te uputi na psiholosku procjenu koja bi ti mogla pomoci u firmi kao dokaz...
ali svakako prvo udruzi...
-
Osoblje foruma
obrati se udruzi, a ako misliš da bi mogla tužiti, obrati se Državnom inspektoratu (možeš i anonimno) - http://www.inspektorat.hr/
-
Nema takve službe kod nas. Jedva da nam kadrovska funkcionira. Moji nadređeni su svi u kompi jedni s drugima ,a mi manje rangirani smo podložni njohovoj dobroj volji, tj onako je kako je njima taj dan. Međusobno se podupiru i nema tu puno razgovora. Ako se žalim bilo kome oni to znaju u roku dvije minute i šale se s tim, naravno nište ne ostvarim već se samo bojim da mi neće produžiti ugovor.
-
kakav je protokol u slučaju mobbinga i eventualne tužbe - nemam pojma od kud da krenem i da li da krenem - može li tko podijeliti iskustva samnom...
-
Mene mobbingira sefica, i to opako, a sad sam i trudna. Na zajednickom sastanku sa direktorom su me mobbingirali zajedno. On se jos i prijetio i u vise navrata sugerirao da odem na komplikacije jer sto ce inace biti s mojim mjestom... Strasno!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma