da li je netko gledao Ljepoticu i zvijer u Tresnji?
Jesam ja prošle godine i bilo je odlično,traje skoro 3 sata i ima jednu dužu pauzu,preporučam
mi smo bili prije par tjedana i svidjela nam se, a najbolji mi je bio nas mali prijatelj koji je bio odusevljen romanticnim zavrsetkom
mojoj uskoro 5,5 godisnjakinji i njenom najboljem prijatelju koji je vec 5,5 godisnjak nije biloOriginally Posted by emily
13.01. NEDJELJA
u 11:15 sati Ana Tonković Dolenčić
EZOP CABARET
Režija: Ivan Leo Lemo
Igraju: Robert Bošković, Vesna Ravenšćak, Žana Bumber, Jelena Miholjević, Ana Marija Bokor
20.01. NEDJELJA
u 11:15 sati Željka Horvat Vukelja
REUMATIČNI KIŠOBRAN
Režija: Lawrence Kiiru
Igraju: Vesna Ravenšćak, Žana Bumber, Ana Marija Bokor, Drago Utješanović i Šime Bubica
27.01. NEDJELJA
u 11:15 sati Vesna Krmpotić
MALA VILA
Režija: Dora Ruždjak Podolski
Igraju: Maja Kovač, Damir Poljičak, Robert Bošković, Natalija Đorđević, Ana Marija Bokor, Vesna Ravenšćak
i Drago Utješanović
PRETPREMIJERA
Gradsko kazalište "Žar ptica"
10000 ZAGREB, Bijenička 97
Uprava:
tel.: 01 23 47 228
Marketing:
tel.: 01 23 47 226
tel.: 01 23 47 227
fax: 01 23 47 855
e-mail: zar-ptica@zg.htnet.hr
Odgledali smo "EZOP kabaret", odlično (lav, miš, mrav,lisica,vuk..)
Jedino treba biti u prvim redovima u tom kazalištu "Žar ptica", inače se baš ne vidi jer sjedala nisu povišena.
Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1
10040 Zagreb
tel/fax: 01 2910 487, 2910 488
kazaliste@ns-dubrava.hr
nedjelja, 20.1. u 18 sati DKD, Cerska 1 IGRA u slobodnoj prodaji
nedjelja, 27.1. u 18 sati DKD, Cerska 1 BIJELI KLAUN u slobodnoj prodaji
nedjelja, 3.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 GRGA ČVARAK u slobodnoj prodaji
nedjelja, 10.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 IVICA I MARICA (opera za djecu) u slobodnoj prodaji
nedjelja, 17.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 BLIZANKE u slobodnoj prodaji
subota, 23.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 GAŠPAR I NAPITAK ZLOČESTOĆE u slobodnoj prodaji
http://www.ns-dubrava.hr/modules/dOr...id=1&pageid=54
Zagrebačko kazalište mladih
10 000 Zagreb, Teslina 7
Centrala: 4874-560
Blagajna: 4872-554, 4874-582
29 uto 11:00 Koko u Parizu
29 uto 18:00 Koko u Parizu
30 sri 11:00 Koko u Parizu
30 sri 18:00 Koko u Parizu
Cjena 40kn
http://www.zekaem.hr/predstava.php?P...redstava_id=22
Ivan Kušan
Koko u Parizu
Redateljica: Ivica Boban
Kada je Ivan Kušan pisao serijal romana o dječaku Koku - junaku naše i vaše mladosti – još nisu postojali kompjutori, internetske stranice, iPodovi, mobilni telefoni, laseri, sateliti, pojmovi poput virtualne stvarnosti ili cyber prostora. Nije postojao svijet čije bi okvire ispisivao otuđeni rukopis uvijek nove tehnologije, niti su se po informatičkim diktatima neumoljivo uspostavljali ritmovi naših života. Negdje u nekome, iz današnje perspektive usporenom vremenu, na Zelenom vrhu ili u imaginarnom Parizu, dječaci poput Koka odrastali su zamišljajući ili živeći one pustolovine koje se nisu događale na računalnim ekranima, već u dvorištima njihovih kuća, na ulicama, u školama, tramvajima, u snovima neopterećenima digitalnim slikama, nego onim opasnostima koje su još uvijek zadržavale realne izglede dječjih strahova.
Koliko se svijet promijenio u proteklih četrdeset godina gledan Kokovim očima? Što nas je promijenilo i kojim satovima mjerimo tu promjenu? I kako smo u međuvremenu uspjeli zagubiti maštu na putu ucrtanom snažnim i kratkim doživljajima što su ih izazvale nebrojene količine video igara, sintetičkih slika, velikih spektakala, kolektivnih delirija informatičkih sustava i tehnoloških senzacija? U takozvanoj tehnosferi u kojoj prikaz stvari zamjenjuje same stvari sve smo više zatočeni u apstraktnoj i neautentičnoj zbilji i sve nam više senzibilnost postaje ovisnom o tehnici. Snažan afektivan ton pri doživljaju svakodnevnih atrakcija čini našu imaginaciju sve oskudnijom i sve smo dalje od one slobode koja nam omogućava da se prepustimo sjećanju ili snovima.
Dječak sa Zelenog vrha, kultni lik hrvatske književnosti za djecu, s ekrana nas izravno vraća na ulicu. Vodi nas kroz «zagubljene» krajolike naše svakodnevice i upoznaje s dječacima iz susjedstva, onima koje zbog opsjednutosti kompjutorima više gotovo i ne prepoznajemo, a čija su nam imena tako bliska i zvuče uvijek poznato. S nama se potom zajedno probija pariškim ulicama, i bježi od maloljetnih otmičara, lažnih i pravih brijača, redatelja, novinara, brodovlasnika, ujaka i slikara. U detektivskoj priči o nestanku jedne slavne slike postaje glavnim akterom neobuzdane potjere koja ga s Eiffelova tornja spušta u njegovo podnožje. I naposljetku sve se te "krivo" raspoređene slike raspliću u jutru buđenja.
Za roditelje - da bi se prisjetili nespretna junaka s kojim su odrastali, a za djecu - da bi imali s kim odrastati, Koko će na pozornici još jedanput protrčati Parizom s Leonardovom slikom ispod ruke i biti istodobno uzbuđen i prestrašen u gradu koji nudi stotine različitih izgleda i isto toliko avantura. U toj zavodljivoj trci koja spaja vrijeme kad je djelo napisano i ovo današnje, gledatelji se ravnopravno provlače prostorima Kokovih snova.
Adaptacija i dramaturška obrada i režija: Ivica Boban
Asistentica režije i dramaturginja: Olja Lozica
Scenograf: Miljenko Sekulić
Kostimografkinja: Doris Kristić
Oblikovanje rasvjete: Deni Šesnić
Projekcije: Martino Šesnić
Izbor glazbe i koreografija: Ivica Boban
Jezična savjetnica: Đurđa Škavić
Suradnica za francuski jezik: Nevena Tudor
U izboru glazbe zahvaljujemo na pomoći Luciji Bićan, Petru Leventiću i Goranu Bogdanu
Glume
Ratko Milić – Koko, dječak 13 godina: Vedran Živolić
Zlatko Brnčić, njegov prijatelj 15 godina: Mitja Smiljanić
Slikar Poklepović (u Parizu zvani Poklé), Zlatkov ujak: Pjer Meničanin
Marie Cléver, djevojčica, 13 godina: Tena Jeić-Gajski
Marcel Cléver, njen otac, novinar: Zoran Čubrilo
East Westwood, čuveni glumac i redatelj: Maro Martinović
Linda, tajnica Easta Westwooda, Kućna pomoćnica M. Clevera: Dora Polić
Nicolas Somais, bogati grčki brodovlasnik: Damir Šaban
Katsarida Somais, njegov sin, 15 godina: Jasmin Telalović
Maurice, njegov sobar: Rajko Bundalo
Charles Brange: Danijel Ljuboja
Jean Brange, njegov sin, 18 godina: Goran Bogdan
Frédéric Croitier: Milivoj Beader
Michel Croitier, njegov sin, 15 godina: Petar Leventić
Bogalj, turist, pisac Ivan Kušan: Frano Mašković
Papiga César,Turisti, Filmska ekipa: članovi ansambla
Dječje kazalište Dubrava
nedjelja, 17.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 BLIZANKE u slobodnoj prodaji
subota, 23.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 GAŠPAR I NAPITAK ZLOČESTOĆE u slobodnoj prodaji
nedjelja, 2.3. u 18 sati DKD, Cerska 1 Tigar teatar:CIRKUS ŠARDAM u slobodnoj prodaji
nedjelja, 9.3. u 18 sati DKD, Cerska 1 GRGA ČVARAK u slobodnoj prodaji
nedjelja, 16.3. u 18 sati DKD, Cerska 1 BLIZANKE u slobodnoj prodaji
srijeda, 26.3. u 18,30 sati DKD, Cerska 1 Naj, naj, naj festival BLIZANKE Naj, naj, naj festival
nedjelja, 30.3. u 18 sati DKD, Cerska 1 GAŠPAR I NAPITAK ZLOČESTOĆE u slobodnoj prodaji
Koliko su vam djeca bila stara kada ste prvi put bili u kazalištu?
Ima li što zanimljivo za dijete od 19 mjeseci???
Koliko su vam djeca bila stara kada ste prvi put bili u kazalištu?
Ima li što zanimljivo za dijete od 19 mjeseci???
Mi smo nešto prije 2 godine, ali to ti je individulano.
Za tako male možda "Miffy". Imaš ovaj vikend u trešnji.
18 mjeseciOriginally Posted by gitulja
gledali smo miffy
Ružnjo pače u Trešnji - s 12 mjeseci. S dvije godine Miffy.Originally Posted by gitulja
Teatar na Trešnjevci Tema: Radionice
Naziv: Mala zelena gusjenica
Datum: Nedjelja, 24. 2. 2008.
Vrijeme: 11:30 h
Trajanje: 40 min
Mjesto: Centar za kulturu Trešnjevka
Redateljica: Tea Gjergjizi
Opis: Produkcija: Tvornica lutaka
Režija: Tea Gjergjizi-Agejev
Glume: Luka Petrušić (Sven Jakir) i Hrvoje Zalar
Predstava govori o odrastanju i izostanku suradnje odraslih i djece u tom procesu. Mala zelena gusjenica ne voli samu sebe, ružna je, dlakava, ljepljiva, u depresiji što su joj roditelji prelijepi leptiri. Hoće li joj ikada narasti krila i hoće li ikada postati lijepom? U potrazi za identitetom ona odlazi od kuće, a niz susreta s krijesnicom i buba-marom (Zalar), mravima i žutom gusjenicom, ubrzava njezin preobražaj. Roditeljski par leptira (Zalar i Petrušić) izazivali su nezaustavljiv smijeh djece i njihovih roditelja koji su o ozbiljnom problemu nastojali zajedno progovoriti smijehom.
Nadahnuta i duhovita izvedba dvojice mladih glumaca, Hrvoja Zalara i Luke Petrušića, vođena redateljskom palicom izvanserijske mlade redateljice Tee Gjergjizi-Agejev, izazivala je salve oduševljenja u publici tijekom prošlogodišnje sezone.
Predstava je namijenjena djeci vrtićkog uzrasta do 4. razreda osnovne škole.
Nedjelja 24.2. u 11:30 sati, TNT-Teatar na Trešnjevci
Tema: Predstava za djecu
Naziv: Ježeva kućica
Datum: Nedjelja, 17. 2. 2008.
Vrijeme: 11. 30 h
Trajanje: 45 min
Mjesto: Centar za kulturu Trešnjevka
Redateljica: Tea Gjergjizi
Opis: Produkcija: Dječje kazalište Smješko
Režija: Tea Gjergjizi-Agejev
Glume: Suna Zelenika/Jelena Hadži Manev, Beti Lučić/Helena Kalinić, Frano Mašković/Hrvoje Zalar
Ježurka Ježić ponovno luta! Predstava je mali mjuzikl, a prati je originalna glazba koje se svi sjećamo iz mladosti i na kojoj su odrasle mnoge generacije.
Originalni tekst, sjajni glumci i lutke razlog su više zašto ovu predstavu vrijedi pogledati.
Na lak, igriv način djeca zajedno s poznatim likovima odlaze u svijet bajkovite šume koja nije samo ispričana priča, ona je i puna korisnih savjeta o dobroti, o ljubavi prema svom domu i poštivanju tuđeg.
Djeca uz edukativnu zabavu upoznaju svijet kazališta i književnosti na bajkovit način.
Nedjelja 17.2. u 11:30, TNT - Teatar na Trešnjevci
Petra je bila prvi put s manje od 2 godine, dosad smo gledali Miffy u Trešnji, Priča o kotaču u Maloj sceni(nije joj bilo toliko zabavno), Kraljevna na zrnu graška i njoj najzanimljivija Vuk i 7 kozlića u ZKL-u.
Inače mislim da je najbolje s djetetom dobro proći priču u knjizi prije kazališta. To je nama pod obavezno.
Ovaj se tjedan spremamo na Umišljenu mišicu u ZKL, inače super predstava, jako vesela, pjevna i zabavna, preporučam (gledala sam prije par godina sa starijim sinom).
problem je u tome što Gitu knjige ne zanimaju, nikako da dođemo do kraja bilo koje slikovnice. Ali probat ćemo malo u kazalište, mislim da će joj to biti zanimljivo, samo nisam baš sigurna koliko dugo će biti mirna.
Pozdrav Petri od Gite, prepoznala sam je sa slike, i vidimo valjda na Bundeku
U nedjelju smo bili u Kazalištu Dubrava na operi za djecu Ivica i Marica i bilo je odlično. Mene je oduševilo kako je dobro postavljena opera, likovi su vrlo simpa i moji su dečki uživali u svojoj prvoj operi.
mi smo do sada gledali miffy,macu papučaricu i u konu pčelin film i sve je na miru i sa oduševljenjem pogledala.
krajem mjeseca idemo gledati i ježevu kućicu.
Gdje igra Maca papučarica?Originally Posted by la11
ja bi preporucila predstavu ti, ja i mali medo u žaru ptica. kazaliste je odjekivalo od djecjeg smijeha . prekrasno. nekako mi se cini da je za klince od 3 godine pa nadalje
mi idemo sad na pricu o oblaku u malu scenu, to je za 2 godine, i djeca sudjeluju, zato mi se cini zanimljivoOriginally Posted by gitulja
bili smo u kazalistu lutaka, al dorian nije bio nesto specijalno odusevljen. istina, imali smo dosta daleko karte.
Mi smo jučer prvi put bili u Zapruđu, lutkarska scena I. B. Mažuranić, na predstavi Uzbuna u džungli - jako nam se svidjelo! Bilo je i mlađe djece od M. (3 g.) i svi su gledali do kraja, baš je bila vesela i intimna atmosfera . Do sada smo uvijek nekako preskakali njihove nastupe, nije nam na ruku baš, ali mislim da ćemo od sad biti češći posjetitelji.
Ima li slučajno u Zagrebu kakva predstava za malene ovaj vikend, 29-31.08? Jesu li još uvijek predstave u Profilu i kada? Hvala.
Bravo za sve mame i tate koj svoje klince vode na kazališne predstave.
:D :D :D
Ne zaboravite PIF koji počinje 29.8.
http://public.carnet.hr/pif-festival/
29. pocinje PIF pa mozda nesto nadesOriginally Posted by Balarosa
http://public.carnet.hr/pif-festival/
Vjerojatno se pitanje već provlačilo ovim i sličnim topicima, ali ne mogu ovako na brzinu naći. Idemo na Miffy, jel nam trebaju dvije karte ili mi može mali biti u krilu.
Nisam pažljivo pročitala cijelu temu pa nisam sigurna jel ovo netko već spominjao, no želim preporučiti "Strah u ulici lipa" u Žar ptica, bile smo prije 10-tak dana i Sonja se oduševila.
Trebaju ti dvije karte.Originally Posted by lucij@
Zašto misliš? Mi nismo Lei kupovali kartu kad je bila tako mala.
Mislim da je to novo pravilo u trešnji. ili se varam? :/
Može biti, nismo bili sto godina u kazalištu. Baš pokušavam kupiti online karte za Trešnju, pa me iznerviralo što moram upisivati puste podatke i odustala sam.
u Trešnji u pravilu treba karta za dijete, bez obzira na starost djeteta
kopiram sa stranica Trešnje
"Svaki gledatelj, bez obzira na dob, obavezan je imati ulaznicu"
u MS iznad 2 godine
Ja sam za Miffi rezervirala telefonom i napomenula da dijete ima dvije godine i pitala jel mi može sjesti u krilo. Teta blagajnica je rekla da mora i ona imati kartu.
Mada je dosta djece na predstavi sjedilo mami u krilu, dakle bez karte.
Pa ni ja ne kužim...
Za ZKL znam da može u krilo i ne treba karta.
Nama je Lea sjedila u krilu na Miffy i na Guliveru u Trešnji, zapravo uvijek je sjedila u krilu u kazalištu. Možda oni misle da mi kupimo dve karte za odraslog i dijete, a mi to u stvari kupimo za mene i MM-avaljda ne očekuju d ai mama i tata idu sa djetetom u kazalište.
Sa kupnjom ulaznica me živcira što ih moram unaprijed podići, čak i ako ih platim preko interneta!? Pa zašto bi ih morala podići ako sam ih već platila. Kao da mi je mali đir ići do tog kazališta.
Mene od Trešnje uvijek odbiju ona duboka sjedala s visokim naslonima, A. valjda ni sada ne bi ništa vidjela ako nije u 1. redu.
Jesi probala one boostere?Originally Posted by čokolada
Ja sam teti prilikom rezervacije napomenula ovo za dijete jer nisam htjela da nas potjeraju s vrata kad dođemo, a cure nabrijane na Miffy![]()
Može li mi netko reći kakve su predstave Čipolino i Nećko Svojeglavećko ? Je li koja zgodna za djecu od 2-3 godine?
Da, imaju ih. Andrej nije htio na tome sjediti, naravnoOriginally Posted by Anci
![]()
Inače, on i sa svoje 4 godine još uvijek u kazalištu sjedi meni u krilu (iako platimo kartu i za njega). Očito se tako osjeća sigurnije, pa mu ne mislim skoro mijenjati naviku.
J. sjedi malo sama, malo meni u krilu. Zadnjipout mi se tako lijepo popiškila u krilo![]()
A L. hoće sama. A ikad mi je u krilu, njena kosa me non stop tjera na kihanje...
i mi i za kino i za kazaliste (i avion) kupimo lei kartu a ona sjedi u krilu.
fakat jesu neudobni.