Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 781

Tema: Kazaliste - preporuke

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sutra idemo u malu scenu na priču o oblaku.
    to je naš prvi pokušaj kazališta, do sad smo bili samo na koncertima.
    kartu sam rezervirala mjesec dana unaprijed (to je bio prvi slobodan termin kad sam gledala).
    jučer sam rezervirala i za priču o kotaču, i opet cca. mjesec dana unaprijed.

drago mi je vidjeti da je većina ovdje zadovoljna malom scenom.
    moram priznati da je mene malo odbilo to što mi je žena kad sam tražila info odmah počela o pravilima ponašanja u kazalištu.
    mislim, ok je da to naglašavaju. možda mi je diglo živce zato što sam pola djetinjstva provela u kazalištima pa mi ni ne pada napamet kasniti, i isto tako znam da mi s njom nije dosta doći 10 min ranije kao što predlažu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    moram priznati da je mene malo odbilo to što mi je žena kad sam tražila info odmah počela o pravilima ponašanja u kazalištu.
    mislim, ok je da to naglašavaju. možda mi je diglo živce zato što sam pola djetinjstva provela u kazalištima pa mi ni ne pada napamet kasniti, i isto tako znam da mi s njom nije dosta doći 10 min ranije kao što predlažu.
    Ma i meni je to išlo na živce, ali nekad si mislim da stvarno nekim ljudima nije dosta ni da im 100x ponoviš. Kasne, jedu, piju, forsiraju dijete koje cendra i vicč da hoće van da gleda do kraja...užas...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ma i meni je to išlo na živce, ali nekad si mislim da stvarno nekim ljudima nije dosta ni da im 100x ponoviš. Kasne, jedu, piju, forsiraju dijete koje cendra i vicč da hoće van da gleda do kraja...užas...
    Istina, i mi smo tome posvjedočili.

Predstava mi je bila odlična, i mislim da je koncept savršen za upoznavanje malenih sa kazalištem. Jedva čekamo i priču o kotaču.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Htjeli smo ići iduću subotu na Zubić vilu u MCUK, u Travnom. Ali baš u to vrijeme nam se krsti nećak pa otpada. :/

Sutra na istoj lokaciji u 11h je izbor maski, u sklopu Fašnika u Zagrebu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jel' netko gledao Čarobnu frulu u ZKM-u? Kakva je? Išli bismo u nedjelju...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Izvrsna ovisi što dijete voli;
    moji su bili relativno mali za tu predstavu (mislim prema predviđenoj dobi za gledanje predstave) ali su poznavali fabulu i poprilično glazbu iz opere pa su uživali; imamo i CD s predstave i često je u pogonu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja to ne vidim na programu ZeKaeMa

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Izvrsna ovisi što dijete voli;
    moji su bili relativno mali za tu predstavu (mislim prema predviđenoj dobi za gledanje predstave) ali su poznavali fabulu i poprilično glazbu iz opere pa su uživali; imamo i CD s predstave i često je u pogonu
    Ma već je skoro sve u svim kazalištima odgledala, ostao nam Hlapić kojeg nikako da ulovimo i ta Čarobna frula. Ispričat ću joj sadržaj svakako, CD doma nemam, Kraljicu noći ionako ne mogu otpjevati 8) .
    Zapravo sam razmišljala jel da joj prvo kupim Bulajinu igricu ili da odemo na predstavu...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imamo Bulaju, i kupili smo prije nego što smo odgledali predstavu

a što se arija iz opere tiče ...

pa snađi se nekako

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ja to ne vidim na programu ZeKaeMa
    mislim na čarobnu frulu

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ZKL

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    ZKL
    ah so

čokolada je napisala ZKM pa me zbunila

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sorry, ZKL, naravno.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čarobna frula je sjajna: ja sam uživala u potpunosti! Moje dijete nešto manje (gledali čim se pojavila)...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čarobna frula u ZKL je izvrsna predstava! Radnja je prilagođena djeci (izbačeni su oni teški dijelovi sadržaja, masonska simbolika i dva pokušaja samoubojstva), a opet se vidi da je to radio netko tko dobro kuži Mozarta, jer su sve prilagodbe rađene s mjerom, duhovito, a opet u odgovarajućem stilu. Predstava je za svaku preporuku!
    Jedino, hm... na samom početku ima zmaj, i to uvjerljivo strašan zmaj, s dvije glave pa ako je neko dijete plašljivije, onda razmislite kako će to prihvatiti (mi smo bili na granici da se poberemo iz kazališta, ali ipak je uspio prevladati strah - tada je imao 3,5 godine).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Čarobna frula u ZKL je izvrsna predstava! Radnja je prilagođena djeci (izbačeni su oni teški dijelovi sadržaja, masonska simbolika i dva pokušaja samoubojstva), a opet se vidi da je to radio netko tko dobro kuži Mozarta, jer su sve prilagodbe rađene s mjerom, duhovito, a opet u odgovarajućem stilu. Predstava je za svaku preporuku!
    Jedino, hm... na samom početku ima zmaj, i to uvjerljivo strašan zmaj, s dvije glave pa ako je neko dijete plašljivije, onda razmislite kako će to prihvatiti (mi smo bili na granici da se poberemo iz kazališta, ali ipak je uspio prevladati strah - tada je imao 3,5 godine).
    Dobro je da si spomenula zmaja. Čarobna frula je jedina predstava s koje sam s jednim djetetom izašla. Sada više ne znam koliko je K. imala godina (3 ili manje) sjedili smu prvom redu i morali smo izaći. F. je ostao.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad god se namjeračim nekamo sama s A. - razboli se!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama u Dubrovniku zaista nedostaje kazališni program primjeren djeci...baš sam nevjerojatno tužna što Nila ne može iskusiti te čari...čari "igre" i "priče" u "živo"!!!

Jedni izbor nam ostaje epidaurus festival (u Cavtatu) koji uspije imati čak jednu predstavu za djecu "gladnu" zabave... ...a i meni nedostaje...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zato vi imate prek' ljeta "ljetne igre"... onda smo mi ostali ljubomorni...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Nama u Dubrovniku zaista nedostaje kazališni program primjeren djeci...baš sam nevjerojatno tužna što Nila ne može iskusiti te čari...čari "igre" i "priče" u "živo"!!!

Jedni izbor nam ostaje epidaurus festival (u Cavtatu) koji uspije imati čak jednu predstavu za djecu "gladnu" zabave... ...a i meni nedostaje...
    šta vam ni ne dolaze putujuća kazališta u vrtiće?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa

šta vam ni ne dolaze putujuća kazališta u vrtiće?

Forka...ljetne igre su već godinama iste i nemaju program prilagođen djeci...zaista nemate na što biti ljubomorni... :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

abonjeko, drago mi je da sam te nasmijala
    al sad je pitanje zašto vam ne dođu putujuće kazališta, pa oni gostuju po cijeloj Hrvatskoj :?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

al sad je pitanje zašto vam ne dođu putujuće kazališta, pa oni gostuju po cijeloj Hrvatskoj :?
    Možda i dolaze u državne vrtiće (iako mi je ta informacija potpuno nova, poznanice mi se nisu "pohvalile" gostujućim kazalištem)...mi smo, zbog prehrane, u privatnome...

ivy...svi zaboravljaju da je Dubrovnik jedno "slijepo crijevo"...zemljopisno smo udaljeni od središta zbivanja i na neki način odcijepljeni dvjema granicama (Neum)...ništa se ovdje ne događa... ..a usta puna dubrovačke kulturne hvale...ni samoj mi nije jasno zašto se više ne ulaže u kulturu...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda i dolaze u državne vrtiće (iako mi je ta informacija potpuno nova, poznanice mi se nisu "pohvalile" gostujućim kazalištem)...mi smo, zbog prehrane, u privatnome...

ivy...svi zaboravljaju da je Dubrovnik jedno "slijepo crijevo"...zemljopisno smo udaljeni od središta zbivanja i na neki način odcijepljeni dvjema granicama (Neum)...ništa se ovdje ne događa... ..a usta puna dubrovačke kulturne hvale...ni samoj mi nije jasno zašto se više ne ulaže u kulturu...
    a čuj, to ti sve ovisi o pojedincima na položajima...ima u Hrvatskoj sela koja su se i kulturno i turistički i ovako i onako razvila jer im se dogodio sposoban čovjek na pravom mjestu

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a čuj, to ti sve ovisi o pojedincima na položajima...ima u Hrvatskoj sela koja su se i kulturno i turistički i ovako i onako razvila jer im se dogodio sposoban čovjek na pravom mjestu
    Good point!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šteta što nisam ranije saznala, sad sam toliko umorna da nema šanse da negdje idem navečer.
    Je li netko bio na njihovim predstavama? Za koju su dob?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pišu da ima još jedna predstava 07.04.09., utorak, ali u 10.00 (!)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Šteta što nisam ranije saznala, sad sam toliko umorna da nema šanse da negdje idem navečer.
    Je li netko bio na njihovim predstavama? Za koju su dob?
    Ja sam gledala njihovog Kraljevića i prosjaka ali nije za malu djecu!
    Mislim, školska dob definitivno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo gledali pretprošle godine Kraljevića i prosjaka i to u Pićanu u sklopu Legend festa

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Čokolada

Sorry, malo sam gledala, ali nigdje nisam pronašla da se pričalo u Čokoladi u Trešnji.
    Jel predstava za preporučiti? Piše da je za djecu od 3+.
    Hvala...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zar ne piše da te predstave "Oblak" i "Kotač" izvode samo u vrtićkom prostoru???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kokolina2 prvotno napisa
    Zar ne piše da te predstave "Oblak" i "Kotač" izvode samo u vrtićkom prostoru???
    Tako je bilo prije, od ove godine izvode se i u kazalištu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bilo je i prosle godine oblaka i kotaca u kazalistu, ali ne toliko cesto. ove godine je valjda svaku subotu za gradanstvo. preporucam obje predstave, dorianu su se jako svidale, iako tada jos nije imao ni 2 godine

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    bilo je i prosle godine oblaka i kotaca u kazalistu, ali ne toliko cesto. ove godine je valjda svaku subotu za gradanstvo. preporucam obje predstave, dorianu su se jako svidale, iako tada jos nije imao ni 2 godine
    Baš sam htjela pitati jel to skorodvogodišnjak može gledat a da mu bude zanimljivo
    Zna li netko cijenu?
    I jel netko to gledao u vrtiću? Mislim, može li se to onda dogovoriti s vrtićem/tetama/malom scenom pa da kikaći gledaju na "domaćem terenu"?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Čokolada

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Sorry, malo sam gledala, ali nigdje nisam pronašla da se pričalo u Čokoladi u Trešnji.
    Hvala...
    Nitko nije gledao Čokoladu? :?

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kokolina2 prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    Baš sam htjela pitati jel to skorodvogodišnjak može gledat a da mu bude zanimljivo
    Zna li netko cijenu?
    ...
    25 kn po osobi s tim da klinci moraju obavezno imati kartu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Čokolada

Hvala...
    Nitko nije gledao Čokoladu? :?
    mi gledali Čokoladu..ok je , bila nam je zanimljivija od Slavuja koji je na kineskom

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imamo turneju ovih dana po kazalištima.

Odgledali smo Priču o oblaku, jako nam se svidjela, Crvenkapica tak tak, Miffy po drugi put, sutra idemo na Reumatični kišobran, a u iduća dva tjedna nas čeka Ti i ja mali medo i Priča o kotaču.

Kakva je predstava u ZKL - Tri praščića, moje su cure 2 i 3 godine?

Uskoro stiže Pčelice Maja u Žar Pticu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    Mi imamo turneju ovih dana po kazalištima.

Odgledali smo Priču o oblaku, jako nam se svidjela, Crvenkapica tak tak, Miffy po drugi put, sutra idemo na Reumatični kišobran, a u iduća dva tjedna nas čeka Ti i ja mali medo i Priča o kotaču.

Uskoro stiže Pčelice Maja u Žar Pticu.
    WOW!
    Koja kulturološka injekcija!
    Mi dugo nismo bili Idem malo prosurfati i vidjeti što ima ovih dana.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa

Dobra je! Pjevna, dinamična, smiješni vuk ... baš za takovu dob

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi gledali Tri praščića u ZKL i super nam je bilo, mali nije cijelu predstavu trepnuo.
    Nadam se da će se i vama svidjeti

Jal netko možda gledao isto u ZKL "Sedam kozlića" ili "Crvenkapicu,ali da nema vuka" ?

Moj mali je opčinjen vukom i vodila bi ga na Crvenkapicu, ali kaj fakat u njoj nema vuka ili se samo tako zove predstava?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U "kozilićima" ti je vučina ipak malo glasnija i bahatija
    samo za klince s dobrim živcima

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Gledali mi Crvenkapicu, meni se baš nije svidjela, malo je dosadna, fali života.

Ali zato smo danas odgledali Reumatični kišobran i 45 min. je prošlo za čas. Veselo, raspjevano i šareno!

Znači tri prasenceta su ok, idemo se i za to predbilježiti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nema vuka, nego neki dedek obučen u klauna glumi vuka.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi gledali Reumatični kišobran..prva nam predstava (dječja)
    45 min proletilo...poslje vikao "opet dođi kišobran"

21.03 nadam se idemo na Kotač

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Reumatični kišobran? Gdje to igra?
    I mi idemo na kotač 21.03.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Žar Ptica.
    Ali sad je došla nova predstava (pčelica Maja) pa ne znam da li bude uskoro na repertoaru.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo gledali kotac,prascice,Miffy,cokolada,prica o oblaku,gospodjica necu,loptica hopsica i jos dosta toga...
    Obozavamo kazaliste.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo još jednih Reumatičara od jučer. Još da nije bilo iza nas 3 curice sa šuškavim vrećicama punim smokija (ovo ide naravno roditelje), više bih uživala, ali Jani nije smetalo.

Na pitanja su više-manje svi odgovorili kako bih i ja pa neću ponavljati. Tri praščića i Ti i ja, mali medo su meni najljepše predstave. Općenito, sviđa mi se Žar ptica jer ima najveselije i najdinamičnije predstave. Šteta što su samo nedjeljom.

Od dosadnijih ta Crvenkapica bez vuka, i Nećko Svojeglavećko.

Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •