Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
Gledali smo u petak Ledu u HNK, malo dosadnjikavo. Nisam baš gledala takav žanr, možda mi je Krleža u ovoj fazi života previše, ne znam. Jel tko gledao, da podijeli svoje mišljenje?
Evo napisala sam ti ja malo ranije gore Meni se predstava uglavnom svidjela, ali Forki, npr., nije.

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Gledala sam Krležinu Ledu, ne bih rekla da je predstava loša, zapravo, ima više toga dobrog nego lošeg.
Jedini ozbiljan minus koji sam primijetila bila je činjenica da su se glumci (neki manje, neki više) dosta borili s tekstom, čulo se da im nije sjeo, brzinski ispravci u dugim replikama, itd. Ali nadam se da će im i to sjesti na svoje mjesto ako predstavu budu imali duže na repertoaru.
Neka dramaturška rješenja mi se čine dobra (lik Lede uveden na početku i na kraju), neka baš i ne (songovi koji nemaju previše smisla).
Ženske uloge su odlično odigrane (J. Đokić, I. Jerković), kao i u zadnje vrijeme sveprisutni Igor Kovač kao Aurel. Urban me baš i nije impresionirao.

Gledajući tu predstavu (i obnavljajući poznavanje teksta neposredno prije), shvatila sam da prije dosta godina, kad sam čitala "Ledu" za lektiru u 4. gimnazije, nisam od svega toga shvatila - ništa ili gotovo ništa. Tako da mi je jako dobro sjelo i ponovno čitanje drame i njezino uprizorenje, kakvo god bilo.