-
emily prvotno napisa
Slučaj vlastite pogibelji - HNK Varaždin
Bilo mi je zanimljivo i osvježavajuće gledati glumce koje inače ne gledam na daskama, većinu i prvi put. Helena Minić Matanić kao hiperaktivna i pomalo histerična Ravnateljica je izvrsna, balansira na rubu karikature, ali ne prelazi tu granicu. Sunčana Zelenika ima manju ulogu (policajka Sonja) u kojoj pliva ko riba u vodi, i inače ju jako volim gledati, odlična glumica. Dea Presečki kao Profa je totalno uvjerljiva, toliko da ide na živce sa svojim pravedničkim pohodom glavom kroz zid (još više mi je išla na živce u romanu
). Ali Ljubomir Kerekeš kao Japa je apsolutni car. On ne glumi, on JE Japa. Hana Hegedušić je Seka, njezina uloga se svela na to da konstantno plače ... šteta.
Glavni lik, Marli (Karlo Mrkša) mi je bljedunjav, bez karizme. Kužim da je on onaj silent type, ali ... fali nešto, nema strasti, nema emocije ...
U predstavi jedva da postoji alegorija s Antigonom, osim što saznajemo da će dramska grupa pripremati tu predstavu.
Predstava je dugačka, puna tri sata traje (ima jedna pauza od pola sata), nije dosadna, ali drugi dio je malo razvučen. Svi puše na pozornici, neprestano, kužim da je to važno za prikaz i uvjerljivost, ali već pred kraj je počeo smetati taj duhanski dim koji se nagomilao i vozio s pozornice u gledalište.
Hvala na ovom prikazu, vrlo je informativan!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma